⬅ חזרה לאינדקס

כיצד תובעים מדואר ישראל פיצוי על איבוד חבילה?

🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2022 11:12
לפני חודש וחצי בערך שלחתי מוצר בשווי 3,500 ש"ח ל-Amazon Germany כדי לקבל החזר כספי. החבילה נשלחה לסניף של Amazon בסלובקיה כי זה כנראה הסניף שמטפל בהחזרות של מוצרים. הפקידה בדואר רצתה שאני אמלא הצהרת מכס והיא הדביקה אותה על החבילה. חשוב לציין שזה פעם ראשונה שביקשו ממני למלא הצהרת מכס ושלחתי עשרות מוצרים לחו"ל. נראה שגם הפקידה לא ממש ידעה לטפל בהצהרת מכס כמו שצריך.

החבילה נשלחה לסלובקיה ב-30.10 באמצעות Eco Post ונקלטה אצלם במכס ב-6.11. מסיבה כזאת או אחרת החליטו להחזיר את החבילה לישראל כנראה בגלל שמשהו בהצהרת מכס היה לא תקין. החבילה נשלחה חזרה לישראל ב-11.11.

חלף חודש ואין שום עדכון לגבי החבילה. תחושת בטן שלי אומרת שהחבילה כנראה תקועה איפשהו במחסנים של הדואר ויש עוד סיכוי שהיא תגיע, אבל בהנחה ולא כיצד אני תובע פיצוי מהדואר המהולל שלנו?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2022 13:30
האם התבצע תיאום מול נציגים של אמזון על ההחזרה? אם כן, הם בד"כ שולחים את טפסי המשלוח והם משלמים על ההחזרה, כך שההתנהלות שלך צריכה להיות מול נציגי אמזון והם כבר עובדים מול הדואר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2022 14:20
לחצתי על כפתור "החזר מוצר" באמזון והדפסתי את הניירת הרלוונטית + כתובת למשלוח. אמזון גרמניה, להבדיל מאמזון ארה"ב, לא שולחת שליח הביתה לאסוף את החבילה. על מנת להחזיר את המוצר לאמזון גרמניה צריך ללכת פיזית לדואר ולשלוח את החבילה לסלובקיה.

אתה אומר לפתוח פניה אצל אמזון ולהסביר להם מה התרחש?
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2022 14:44
אם הם שילמו את המשלוח, רק להם יש את הזכות לתבוע.

לא הייתי מנדב יותר מידי עם הצהרות מכס וכו'. תן להם לפתור את הבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/12/2022 14:58
הם החזירו לי את מלוא הסכום. איזה תותחים. לא סתם אני קונה הכל באמזון. אך ורק אמזון.