⬅ חזרה לאינדקס

קרן כספית, מה הסיפור של זה

🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2022 12:15
אני לא מבין למה או על סמך מה מישהו משקיע במוצר הזה

לכאורה זה מוצר שמערבב כל מני אגחים/מקמים/פקדונות

אבל ממה שאני רואה, באף קרן לא ברור בכלל לא מה המחמ שלה (אז לא ברור מה הרגישות לשינוי ריבית) , ולא ברור מה הריבית הפנימית המגולמת, במקרה הטוב אפשר להסתכל על האגחים ולשקלל לבד בערך וגם אז לא ברור מה התשואה שהם קיבלו על הפקדונות

למה שמישהו ישקיע בזה במקום לקנות מק"מ לתקופה שנדרשת לו ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2022 12:20
1. אין עמלות

2. לא צריך לגלגל לבד

3. אולי התשואה טיפה יותר טובה
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2022 12:28
גלגול של מקמים ייצר עמלות וגם נראה לי שהקרנות הכספיות משתתפות במכרזים ועם הרבה מאוד מזומנים ולכן כנראה יכולות לקבל מחיר טיפה יותר טוב מהשוק הסחיר. כנ"ל לגבי הפקדונות שלהם - אם יש לקרן כספית פקדון של 40+ מליון ש"ח אז הם כנראה יכולים יותר להתמקח על הריבית, אבל זה כן די מתסכל אותי שהם לא מפרסמים בדיוק מה הריבית. בנוסף, המוצרים הם עם אופק השקעה קצר (כתוב בתשקיף). אני באמת לא ממש מבין למה בחלק מהקרנות הכספיות יש כל מיני אגחים "מוזרים" ולכן אני אישית משקיע בקרנות כספיות ללא אגח קונצרני שזה קרן מקמים. מבחינתי זה לא לסכומים גדולים מאוד (ששם העמלה למנהל הקרן משמעותית ואני יכול להתמקח עם הבנק) אלא כתחנת ביניים לכסף בעו"ש שאני צריך לו נזילות מאוד גבוהה וביטחון שהקרן לא תחווה טלטלות משמעותיות (וכן יש בעיות כאלו אם מדובר על אגחים קונרצניים או בעיית נזילות לקרן).

עריכה: ושכחתי כמובן את היתרון הגדול על פני מקמים - בקניית מקם תשלם 15% מס על הרווח ובקרן כספית תשלם 25% מס ריאלי. בהינתן שהאינפלציה גם ככה גבוהה ותהיה כנראה 3%+ בשנה הקרובה זה אומר שאני אשמור על הערך של הכסף שלי יותר טוב כנראה בקרן כספית. [במכשירים צמודי מדד יש לי בעיה עם הנזילות ועם תנודתיות יותר גבוהה.]
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2022 12:44
מיסוי ריאלי

0 עמלות

לא צריך להתעסק בזה ולגלגל מקמים

אמור לתת תשואה קצת יותר טובה ממק"מ קצר
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 21:30
מאין הצפי הזה? מדד הייחוס בתשקיף הקרן/ תשואות פנימיות של מרכיבי הקרן?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 22:51
הם חייבים להחזיק מחמ ממוצע של 90 יום.

נראה לי הדיפולט שלהם זה מקמ ל 3חודשים, אלא אם כן הם מצליחים להשיג פקדון בבנק בתשואה יותר גבוהה...
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 00:46
זה: