⬅ חזרה לאינדקס

גניבת מניות מהציבור בהשתלטות על חברה, דוגמת טוויטר

🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 13:08
חשבתי על התרחיש הבא, אשתמש בטסלה לצורך הדוגמא אבל זה נכון לכל חברה אחרת -

נניח שמאסק מעריך שהשווי האמיתי של טסלה הוא 2 טריליון דולר. והוא מחליט שבא לו להיות בעלים יחידים של חברה כזו (כלומר לקנות את טסלה מהמשקיעים).

הנה תוכנית פעולה:

1. תמכור מניות כשהמניה בשיא כלשהו, באיצטלה שאתה צריך את הכסף או שאתה רוכש חברה אחרת.

2. תגרום למחיר המניה ליפול (אבל בלי שיהיה ניתן להוכיח שאתה עושה את זה בכוונה)

3. תוסיף למכור עוד קצת מניות כדי להוסיף אש למדורה

4. המניה נפלה ב80-90% וכרגע יש לך מספיק הון עצמי בשביל לקנות את כל המניות מהציבור

5. תקנה את החברה והיא תהיה חברה פרטית שלך. בעצם תגנוב ממשקיעים פרטיים את המניות שלהם

* באף שלב לא ניתן להוכיח שהרצת מניות או שפעלת בכוונה כדי להשפיע על מחיר המניה

זה נשמע לי הזוי בהתחלה, אבל אני לא רואה איך זה משהו לא חוקי, ואם הייתי אילון מאסק הייתי בהחלט עושה את זה.

השווי של טסלה ב2019 היה 45מיליארד דולר ובמחיר הזה הוא קנה את טוויטר. אז למה שלא יקנה גם את טסלה?

הרי לא שאלו משקיעי טוויטר אם בא להם למכור את המניות שלהם ב54.2$. מספיק שיש 50.1% בעד וההשתלטות מתבצעת. אז גם אף אחד לא ישאל אותי אם אני רוצה להביא למאסק מניות טסלה במחיר כזה
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 13:36
כלומר, למכור את המניות שיש לך בהפסד בשביל להוריד את המחיר מלאכותית?

כמה מניות היו לך שתוכל לעשות זאת?

כמה כסף הפסדת אם הצלחת למכור את המניות שלך בעד 90% הנחה ממחיר השיא?

למה כשאתה קונה חזרה, או אפילו עוד לפני כן המחיר לא יעלה כמו שהוא ירד כשמכרת?
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 13:39
נראה לי שלא הבנת אותי

אני לא מדבר עלי כמשקיע פרטי

אלא על אילון מאסק לדוגמא, שיכול לגרום למניית טסלה ליפול ומודע לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 14:05
התשובה שניתן להרוויח מלבצע מניפולציה בשוק וכמובן שזה לא חוקי.

בארץ אם אני לא טועה קוראים לזה השפעה בדרכי תרמית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 14:32
כשתזרים ביקושים לרכישת כל מניות החברה -המחיר יעלה בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 14:39
זוהי מניפולציית שוק ואם מישהו היה מנסה לשחק עם המחיר של המניה על ידי צעדים מסויימים וזה יוכח...זה בעל עונשים די מהותיים(אני בטוח שיכול לחשוב על דברים כאלו שגרמו גם למניה לעלות...)...

נראה לי שיש כאן סנריו יותר פשוט ואפשרי:

1. המנכ"ל דאג לקבל כמות חסרת כל פרופציות של אופציות בתגמול.

2. המנכ"ל מפמם את המניה ללגיון של אנשים שלא מבינים מה הם עושים על מנת להגיע ליעדים של התגמול הזה.

3. המנכ"ל מוכר את המניות בכל הזדמנות שרק אפשר בגלל שהוא מודע לזה שהמחיר הזוי.(מכר עד היום 40B....יותר מכל ההון שטסלה גייסה עד היום וכל הרווח...וכל זה בינתיים...ללא שום בכיר בחברה שקנה אפילו מניה אחת בכל התקופה).

וכל זה תוך כדי פימפום שטויות לכת שמחזיקה את המחיר באוויר כי הוא צריך Exit liquidity...שמישהו יקנה את מה שהוא מוכר ובמחיר גבוה.

4.המנכ"ל מחליט לקנות צעצוע חדש בלי ללמוד יותר מידי ותוך כדי טעויות די ילדותיות(אין due diligence)...ואז מנסה לברוח מהעסקה שהוא בנה לא נכון בצורה לא חוקית...ונתקע עם הנכס...

5. הוא מתנהג אותו הדבר עכשיו כמו כשהוא התנהג שהמניה עלתה...אותו אופי ...פשוט עכשיו המניה יורדת .

זה יותר נראה כמו נרקסיזם מהצד...מאשר איזו תוכנית על שטנית ומתוחכמת לקנות חזרה מניות של חברה שהוא עושה כל מה שהוא יכול בשביל להפטר מהמניות שלה... (והוא מקסימום גם יכול להנדס את תוכנית התגמול הבאה שלו ועוד פעם לקבל הרבה אופציות...יותר קל.).

בנוסף, הוא לא לבד בשוק...אם באמת טסלה היא חברה ששווה הרבה יותר(ולא חברת מכוניות שנסחרת עדיין בשווי מופרך של 500B דולר, או במילים אחרות בסטרטוספרה) אז יהיו מספיק אירגונים/אנשים שיקנו את המניות ויעשו מהלכים להדיח אותו במידת הצורך ולהשתלט על הנכס "הזול" הזה...בינתיים אין קופצים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 14:51
החלק הראשון כמובן פלילי. יש כאלו שבונים על זה שלא ימצאו הוכחה לעבירה שביצעו, כפי שכתבת. חלקם מתעשרים וחלקם מגיעים לכלא כמו נוחי דנקנר.

סעיף 5 לא אפשרי כ"גניבה". חייבת להיות הצעת רכש.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 14:56
נו סבבה תהיה, כמו לטוויטר

תפיל את טסלה עכשיו ל13$ למניה ותציע לקנות הכל ב20$
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:00
מתאים לאנשים שחושבים שכולם חוץ מהם מטומטמים. במציאות, חוקרי הsec, עורכי הדין של תובעים ייצוגיים והמוסדיים רק מחכים לנעוץ שיניים במי שיעשה מה שהצעת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:00
מינוס 65% זה לא כזה להחזיק באוויר

וזה בערך מה שקרה לכל הev (לוסיד, ניו, אפילו פורד וgm מינוס 40)

שלא נדבר על אמאזון וגוגל שגם במינוס 50

אבל זה לא הנושא

אהבתי את התשובה שיהיו אנשים אחרים שיוכלו לקנות ולהדיח אותו.. אבל ממה שאני מבין עכשיו כמעט אין יצוג של בעלי המניות בבורד של טסלה אלא בעיקר yesמנים של מאסק.

איך נגיד מישהו יכול לקנות הרבה מניות פתאום ולקבל השפעה או מקום בבורד?
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:03
כן אבל אין ככ קייס

תאורטית הוא יכול למכור מניות, לטעון שזה בשביל טוויטר, להמשיך ליצור שערוריות פוליטיות אבל בסקייל גדול יותר, תוסיף פתאום s&p מחליט לקרוס ל3000 והנה תקבל את טסלה ב100מיליארד

אי אפשר באמת יהיה להאשים אותו כי במקרה כזה גם NIO למשל יפלו ב90%
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:14
השאלה כמה אתה חושב שהחברה שווה באמת... אם היא שווה לפי דעתו 50B והיום נסחרת ב 500B...אז 500B זה ממש להחזיק באוויר...הוא זה שמוכר...אף אחד אחר בשום ביג-טק אחר בסקייל שאפילו מתקרב...אתה היית מוכר נכס, כל הזמן, שלפי דעתך מתומחר ב10% אם לא פחות מהפוטנציאל שלו?

אנשים יכולים לקנות מניות בשוק הפתוח לאורך זמן או בעסקות גדולות דרך בנקים וכו...אבל הם יצטרכו בסופו של דבר להציע מחירים שדי דומים למחיר השוק, ז"א להרגיש שיש כאן הזדמנות יוצאת מן הכלל וללכת על נתיב אקטיבסטי...ואם היו מגיעים לאחוז אחזקה מסויים אז גם צריכים לדווח על כך...לאחר אחוז אחזקה מסויים הם יכולים להציע את עצמם לבורד.

בדרך כלל שמשקיע אקטיביסט מוערך נכנס לחברה, המנייה קופצת....ברגע שחברות נכנסות לתמחור שהוא "מעניין מאד" ...הם באים. השאלה אם מישהו מהם, עם כיסים מספיק גדולים, מסתכל על טסלה וחושב שהיא בטווח הזה...בינתיים לא נראה ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:18
אני דווקא ראיתי אתמול שוואנגרד ובלקרוק קנו טסלה גם אתמול

אם אני לא טועה לוואנגרד יש 7% ממניות טסלה
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:27
אני מניח שפשוט בפשוט בשביל התעודות סל שלהם...

לוואנגרד ובלקרוק יש אחזקה מהותית ברוב החברות הציבוריות שנמצאות באינדקסים השונים...הם הקיסרים החדשים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:32
הם קנו עוד אתמול

אם זה בשביל האינדקסים אז היו צריכים למכור אני מניח לאור השבועיים האחרונים

בכל מקרה, נחיה ונראה
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:42
מה קרה בשבועיים האחרונים? לא נראה לי שטסלה יצאה מהמדד
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:44
אז אם אין קייס והכל נופל וכולם מוכרים, אולי החברה באמת לא שווה הרבה.

ואם הוא היחיד שמבין אחרת, הוא ירוויח כמו שאתה תרוויח אם אתה מבין משהו ששאר השחקנים בשוק לא מבינים (ולך יותר קל כי הסכומים לא ידגדגו את השוק והרשות לניירות ערך לא תתעניין בך).
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:55
היא לא שווה הרבה בתחתית המשבר, כמו עוד מיליון מניות אחרות.

זה כמו שאגיד למישהו שקנה מניות והחזיק אותן גם בשפל ב2009, לדוגמא Bank of America שהופ, יודע מה? נקנה ממך את המניות עכשיו ב2$ תתמודד

אם זה המצב אז אין כבר משמעות להחזק והתעלם מרעשי הרקע אם פתאום יכולים לממש אותך בהפסד
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:57
אם אתה צודק בתחזית שמצב טסלה דומה לזה של bac ב 2009, אתה יכול להרוויח המון כסף. לא צריך את מאסק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:58
לא רוצה לדבר על טסלה, באופן כללי, אם הוא בעל השליטה, הוא יכול לתת לעצמו אופציות, ולהגדיל את ההון שלו בחברה, חברה ציבורית אם החברה במחיר גבוה, מאפשרת לחברה לגייס הון באופן זול, ואם מחיר המניה נמוך ממה שאתה מאמין, החברה יכולה להשתמש בהון שלה ולבצע buyback, כביכול גם מעלה את ערך המניה וגם מוריד את ההון בציבור. החברה יכולה להנפיק עוד מניות ולחלק אותם למי שהיא רוצה, לא מכיר את המגבלות בתחום, בטח שאת הbuybacks היא יכולה לתת כתגמול לעובדים ולדירקטוריון. החברה יכולה להחליט שהיא משתמשת בהון שלה, וקונה את החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 15:58
לא אבל החלק היחסי שלה קטן משמעותית מהמדד, אז בלקרוק קונים לא בשביל לאזן אלא כדי להשקיע נראה לי
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 16:02
כן אבל בסוף זה מוביל לאותה נקודה, שאו מאסק או טסלה כחברה יכולים להחליט שבא להם להוציא את כל המשקיעים מהמשחק ופשוט לקנות את עצמם חזרה במחיר זול

זה נשמע מופרך אני יודע אבל אין לי ספק שמאסק היה שמח לעשות שוב (אבל הפעם באמת) funding secured 420.69 כמו ב2018
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 16:08
אין לי עניין בלנבא את העתיד, מצטער.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 22:05
לא אמרת שכבר עשית איז 100% רווח על טסלה? אז למה אתה דורג?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2022 08:29
אתה לא רואה את ההבדל בין 40 ל65? הכל בשבילך צבוע אדום?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2022 11:59
אני אתחיל עוד מעט להאמין בתיאוריית קונספירציה שלי.. מאסק באמת מנסה להפיל את המניה בכמה שיותר

הוא באטרף ציוצים פוליטיים וקונספירטורים היום שוב :|