⬅ חזרה לאינדקס

רישום נכס על שם חבר - היתרונות והחסרנות

🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 21:12
שבוע טוב!

לכל האנשים המיקצועיים והמוכשרים והחכמים בפורום!!

אני מעוניינת לרכוש דירה שניה, יש לי חבר טוב שאין לו דירה, שאני סומכת עליו ממש,

אני יודעת שיש לו הון עצמי של 500 אל"ש והוא מאוד רוצה לרכוש דירה ואין לו מספיק,

חשבתי שאני יוסיף לו הון עצמי ממני ל 500 אל"ש ונעשה משכנתא על מיליון ש"ח, כך שנוכל לרכוש דירה באזור ה2 מליון ש"ח,

הוא מאוד מאוד ישמח, וכך נחלוק בשכירות ויהיה לשתינו נכס שיעבוד לשתינו.... בשכירות ובעליית ערך נכס

וכך נהיה שותפים בדירה, כך שההון העצמי היה של שתינו והמשכנתא יהיה רק עליו, וכמובן אני ישלם מחצית מהמשכנתא עם המשכורת, והשכירות תיהיה לשתינו בשוה

היתרון שכך יהיה לי על חלקי פטור ממס דירה שניה, וכמובן נעשה בינינו חוזה אצל עו"ד שיש לי שותפות בדירה.

השאלות:

1. האם בכלל דבר כזה כדאי לי?

2. האם דבר כזה הוא בעיתי מבחינת החוק, או שזה כמו כל היועצי מס שעושים כל מיני כאלה דברים והכל הוא במסגרת החוק.

3. איך אמורים לשום דירה כזאת האם השותפות היא כפי ההון העצמי של שתינו שזה חצי חצי, או שכיון שהמשכנתא היא על שמו ותחת אחריותו זה נותן לו יותר אחוזים בדירה, ואם כן איך שמים כזה דבר, לפי מה בדיוק?

תודה מראש לכל העונים
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 21:18
נשמע כמו מתכון לאסון.

כשיש רכוש משותף כל אחד מחזיק את השנייה בביציות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 21:30
ישנו דרך לקבל את התועלת ולמנוע בעיות?
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 21:31
לא עו"ד, אבל נראה לי בשביל הסיכוי לטעון שאין פה נסיון להונות את רשות המיסים, הדירה שרשומה על שם פלוני צריכה להיות שלו. אין לי מושג מה תוקפו של הסכם נפרד לפיו חלקה שייך למעשה לאדם אחר, אבל זה נשמע בעייתי מאוד.

אפשרי כמובן לתת הלוואות לחברים כנגד הסכמים, ויתכן שאין בעיה גם בהסכם לפיו ההחזר יהיה תלוי ביכולתו של הלווה/חבר (אם ימצא שוכרים), ואף שיפנק את החבר/מלווה אם ימכור את הדירה ברווח.

לא מכיר אתכם, אבל סטטיסטית, נשמע כמו רעיון גרוע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 21:36
אוקי, ואם נלך על הרעיון להלואה תמורת פינוק ברווח, זה כן טוב? יכול להיות סיכונים אחרים? ואם כן כמה לדרוש על כך לפי פר עליית נכס ושכירות על ההון העצמי או לפי אחזים כמה הבאתי,

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 21:38
ריבית על הלוואה באופן כללי חייבת במס, כמדומני שאם לא צמוד למדד 15% נומינלי, ואם צמוד אז 25% על הרווח הריאלי. לא יודע כמה זה רלוונטי לסוג הלוואה שכזו.

בנוסף, יש לברר האם הלוואה שכזו אינה חייבת במע''מ
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 21:41
אז זהו להתייאש.....?
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 21:51
כשמישהו רוכש דירה הוא צריך להצהיר על מקור ההון.

אם חצי מההון העצמי מגיע מאדם שאינו קרוב משפחה מדרגה ראשונה זה ישר קופץ אצל פקידי המס ויזמנו את שניכם כדי להבין מה טיב העסקה האמיתי.

לדעתי עדיף בדברים האלו לא להתחכם. אם אתם רוצים שותפות (ויש גם סיבות למה לא תרצו, בהתאם לטיב הקשר בינכם) תעשו אותה בצורה נקייה ותהיו שניכם בראש שקט.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 21:52
+1
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 22:03
לא. גם אם את סומכת על החבר ב- 100% זה לא תלוי רק בו.

בהחלט כן, יש לך חלק בדירה שלא הצהרת עליו ולא שילמת עליו מס.

לדווח לרשות המיסים על חלקך בדירה ולשלם את חלק המס היחסי + חוזה ורישום מסודר בטאבו של החלק היחסי של כל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 22:18
אז במי זה עוד תלוי? אני חושבת שהוא נאמן עלי, זה לא מספיק?

נכון, אבל כל שזה לא רשום על שמי בטאבו למה שאצטרך לשלם מס?

וזה השאלה כמה הוא חלקי בנכס?

במידה והוא לוקח את כל השמכנתא - לפי ההון העצמי שהבאתי או שיש לי גם חלק במשכנתא אם אני משלמת את את המשכנתא חוץ מההון עצמי?

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 22:37
א. אתם חברים עכשיו. אנשים מפסיקים לדבר גם עם הורים, אחים וילדים. Never say never.

ב. פשוט מאוד - מחר בבוקר (חס וחלילה) הוא נדרס בתאונת דרכים והולך לעולמו.

עכשיו לכי תוכיחי שאת הבעלים של חלק מהדירה.

תריבי עם יורשים אחרים (גם אם הוא רשם צוואה).

וכמובן שאיך אתם מנהלים את הכספים של הדבר הזה? אף אחד לא יחשוד אם יש העברות חריגות? רשות המיסים או הבנק לא ישאלו שאלות?

אני הייתי שואל את עצמי מה התועלת במהלך כזה לעומת הסיכון. בעיניי ממש לא משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2022 22:37
לקחת בחשבון אפשרות של נישואין / פטירה שלו?

כי את בפועל מחזיקה במחצית הבעלות.

כמה שסיכמתם בינכם.

תלוי בסיכום בינכם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2022 07:05
מעבר למה שכבר ענו לך: במידה והוא מסתבך כלכלית ומפסיק לשלם משכנתא/פושט רגל/מסתבך בשוק באפור וכו'.

מבחינת רשות המיסים זה לא משנה אם רשמת או לא רשמת. רישום בטאבו מקל על רשות המיסים לזהות נכס שלך אבל זה לא הקריטריון היחיד והקובע.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2022 12:27
בכל מקרה להתייעץ עם עו"ד נדל"ן שמתעסק בעסקאות כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2022 07:36
אני לא מבין בכלל מה הפורום מייעץ לבן אדם שמנסה להעלים מס. צריך לנעול את השרשור הזה.

@yossik
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2022 08:20
הצעה...

פתיחת חברה וכל אחד מחזיק ב-50% ממניות החברה.

החברה יכולה לרכוש מה שברצון בעליה.

בכל מקרה, התייעצות עם עו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2022 11:39
הצעה לא טובה כאשר מדובר על דירת מגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/12/2022 12:14
הפורום הזה לא תומך, לא מעודד, ולא ייתן במה או עצה בקשר עם פעולות שעלולות לעלות כדי עבירות מס. ננעל.