⬅ חזרה לאינדקס

מה קורה לערך מטבע שיוצא מהמחזור

🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2016 15:30
חשבתי אולי לרכוש קצת ני"ע באירו. בשביל להיות חשוף במישרין, מלבד לשקל ולדולר, גם לאירו.

(עד כאן הכל טוב ויפה ואני לא שואל אם כדאי/לא כדאי, או מהן המשמעויות).

כן תהיתי פתאום מה קורה אם נניח גוש היורו מתמוטט, כל מדינה חוזרת למטבע הקודם שלה, ומטבע האירו פשוט יוצא מהמחזור. אני מניח שיש איזשהו יחס המרה מסוים שיהיה תקף לחלון הזדמנויות כלשהו, והכל בסדר סה"כ.

1) האם אני צודק?

2) מה תרחיש שכזה צפוי, להערכתכם, לגרום לשווי מטבע האירו לכשנודע שהוא אוטוטו יוצא מהמחזור?

תובנות הסברים והגיגים יתקבלו בברכה. תודה רבה ושבת שלום.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2016 15:44
1. אתה לא מגדיל או מקטין חשיפה ליורו כמטבע בתרחיש המתואר. אתה רק קונה נייר ערך הנסחר ביורו. אולי הוא נסחר גם במטבע אחר ואולי לא.

2. בסופו של דבר אתה קונה את הנייר בבורסא מסויימת, נניח מחר אין יורו אז יש מטבע אחר בו נסחרים הניירות ערך באותה בורסא ויש הצמדה מאוד ברורה מה שווי יורו למטבע החדש. מעכשיו אתה פשוט מחזיק נייר הנקוב במטבע החדש.

אתה רוצה חשיפה ליורו תחזיק יורו בחשבון, תפתח פיקדון ביורו או תקנה תעודת סל על יורו, אחרת אתה מקבל נייר ערך הנקוב ביורו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2016 16:35
אוקיי, נראה לי שהפוסט שלך דן בטרמינולוגיה. ההבדל שבין חשוף לנקוב, וכו'. מודה לך על הדגשים.

אבל אני רציתי תשובה לשאלה אחרת:

מה לדעתך צפוי לקרות למטבע היורו, ביחס לשקל לדוגמא, או לדולר, או לשטרלינג, באם יודיעו שמטבע היורו יוצא מהמחזור נניח בשנת 2020?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2016 16:42
אם היורו יצא מהמחזור אז לא יקרה לו כלום ביחס למטבעות אחרים, הוא פשוט יחדל מלהתקיים ולא יהיה לו שער חליפין עם אף מטבע אחר.

ניירות הערך יחזרו להסחר במטבעות המקומיים, בתהליך הפוך לזה שקרה כשעברו ממטבעות מקומיים ליורו.

אם זה יקרה, מדובר בשוק כלכלי ופוליטי שאף אחד לא יכול להעריך את ההשלכות שלו. עוצמת ההשפעה קשורה, מן הסתם, גם בשאלה אם יהיה מדובר בתהליך מדורג ומוסכם שיקח כמה שנים, או תהליך קצר וכפוי שיכול להיות אלים הרבה יותר (אלים עד כדי אלימות פיזית).
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2016 16:47
לפני שהוא יצא. מודיעים בעוד שלוש שנים שהיורו יוצא מהמחזור בשנת 2028, איך זה צפוי להשפיע על שערו בשנים שהוא עוד סחיר?

ועוד שאלה. נניח אני מחזיק ביורו, ומודיעים שהוא יוצא מהמחזור בשנת 2028, בשנת 2028 המטבע אוטומטית מומר לי לש"ח, או שאני חייב להמיר אותו לפני ואם לא עשיתי כן, המטבע לא שווה כלום?
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2016 16:51
לא יודע וגם שאלת על הרבה מטבעות. לא חושב שיש מישהו שיודע.

בסופו של דבר השאלה שאתה צריך לשאול מי תהיה הכלכלה מאחורי אותו מטבע ומה האמונה של אנשים באותה כלכלה.

אתן לך שני תרחישים תלושים.

תרחיש א' - רק גרמניה, אוסטריה ולוקסמבורג נשארות עם יורו.

תרחיש ב' - רק יוון, ספרד ופורטוגל נשארות עם יורו.

האם לדעתך יש אותה משמעות לשני התרחישים ?

אני יודע רק דבר אחד, שאני לא יודע וכל פעם שהימרתי על מטבע נכשלתי בהימור.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2016 17:02
תרחיש א' נשמע יותר טוב כי הוא כולל את המילה 'גרמניה' :) אבל באמת שאין לי מושג, כמובן.

אני רק שואל אם לדעתך, בהנתן תרחיש שגוש היורו מתמוטט, והמטבע יוצא מהמחזור, צפוי שמחזיקי היורו יפגעו, או שזה כלל לא ברור.

סליחה אם שאלתי את אותה שאלה 100 פעם. אם התשובה היא שאין לדעת וזה לא ברור בכלל אני מקבל את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2016 17:33
אלו שאלות טכניות שינתנו להן תשובות. ברור שמי שיתעקש להחזיק שטרות של יורו במשך עשרות שנים יפסיד כסף, אבל אני מניח שתנתן תקופה ארוכה למדי בה המטבע עדיין יכובד בבנקים באירופה וברחבי העולם.

לגבי השער בתקופת הביניים זו שאלה טובה. אם היורו מייצג שקלול של כלל המטבעות שהוא משקף (ושאליהם הוא יומר כשיחדל להתקיים), אז גם השער שלו כלפי שאר מדינות העולם ישקף את החוזק של מטבעות ההמרה. כלומר, השקל יתחזק וייחלש לפי החוזק שלו כלפי הגילדן, הלירטה, הפרנק וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 24/09/2016 21:02
להבנתי, הסיכון המרכזי הוא לאג"חים של מדינות האיחוד (יוון, אטליה, ספרד) ול dump של המון נכסים ביורו ונפילת המטבע...

ביטול מסודר של המטבע זאת האופציה הפחות מפחידה....
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2016 17:41
כמו שבנגמין ציין - בתרחיש של מחיקת המטבע, ערכו יפגע אנושות הרבה לפני שמישהו ימיר לך אותו במשהו אחר. גם הכלכלות עצמן תפגענה וערך הנכסים (נדלן, מניות ..) ירד.

אין בזה שום דבר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2016 18:11
@adamshalev

רק להבהיר: אני מנחש שתרחיש שבו יחליטו לבטל את היורו, יוקדם ע"י קריסה פוליטית- כלכלית של האיחוד....

זה גם משהו שעלול להתפתח מאוד מהר... נטישה של עוד אחת מהכלכלות הגדולות באיחוד, שתוביל להחלטה לפרק את האיחוד.