⬅ חזרה לאינדקס

מקור טוב להבין משכורות?

🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2022 22:34
אין לי מושג איפה להבין כמה משכורת לבקש...

תמיד זה ניחוש שלי(כמובן כן מבוסס על מידע מהאינטרנט), ועדיין...

רוב טבלאות השכר, גם הגבוהות, נראות נמוכות וlevels fyi , או שהוא skewed למעלה או שהוא מייצג אבל בעיקר גאמפא.

איך אתם יודעים כמה לבקש?

ממה שאני מבין המשכורות בחברה שלי(סטארטאפ), הרבה יותר גבוהות מהמשכורות בטבלאות שכר אבל גם לא מגיעות לגאמפא.

ואם הייתי יודע את זה, כנראה שהייתי מבקש יותר, ובטח כשאני אשנה את האחוז משרה שלי זה יתן baseline טוב.

לפי טבלאות שכר אני רואה שהקצה השתכרות למפתח הוא סביב 40.

ממה שאני מבין/חושב/קורא את הסיטאוציה, לפחות כפי שהייתה בתחילת השנה, זה יכול להגיע גם ל50, ואין לי מושג בכלל מה המספרים לPrincipal/Architect/CTO וכו...

תעזרו לי כדי שאני לא אקח הצעה נמוכה במשכורת הבאה.

עד כמה ראיית העולם העכשווית שלי לא נכונה:

1. בוגר/1-2 ניסיון 24-28 מדגדג את ה30

2. 3-4 28-32

3. 5-8 35-40

4. 8 + 40-55

כאשר שנות ניסיון אפשר להחליף בjunior, mid, l3, l4
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2022 00:30
השכר שם מייצג את החברות האמריקאיות הגדולות, לא רק גאמפא. נהוג להגיד שצריך להוריד 20% כדי להתאים ל TC בארץ. אבל זה לא תמיד נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2022 01:19
לא, אני מדבר על השכר אחרי ההורדה. הרי אם תקח את השכר בארה״ב לL4 בגוגל זה בערך 250 אלף דולר, תוריד 20%, תקבל מעל 55 לחודש. לא מכיר חברות (לא גאמפא) שמשלמות למפתחים (כולל בונוס) מעל 55 לחודש, והשאלה האם באמת יש כאלה(מעבר לחברה בודדת). אולי יחד עם האופציות, וגם אז, זה פחות.

במפתחים הכוונה שלי למפתחים טובים, לא לפי שנות ניסיון, אבל כמובן מנוסים, חדים, עם יכולות גבוהות, אבל לא מישהו שהוא ארכיטקט, או מישהו שהוא עילוי יוצא דופן. הייתי אומר מפתח עם לפחות 5 שנות ניסיון ואולי אפילו 10 ו15 שנות ניסיון, עם המון ידע בתחומו ויכולות מאוד גבוהות.

ברור לי שאם אתה בינוני, אז אולי תגיע ל40 אולי קצת יותר, אבל אני באמת מדבר על ה20%-30 העליונים כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/12/2022 08:39
זה המשכורת בגוגל ואמורה להתאים (ה 80%) למה שגוגל משלמת בארץ, ברוטו, TC, כלומר הכל כולל הכל. לא יודע כמה חברות קטנות משלמות, היו שטענו שלא פחות.

אני מכיר משכורות ברף העליון של levels, כולל אנשים שמקבלים מעל 100% ממה שמופיע ב levels, ובדרגים יותר גבוהים ממה שרשמת (למשל אני). זה קיים בשוק. לפני levels הייתי מסתכל בסקרי שכר וצוחק עד כמה הם קישקוש מקושקש.
🕒 פורסם בתאריך: 23/12/2022 19:55
אני מאמין שזה השכר בגוגל. מעניין אותי מה עושה שאר המשק. כי יש סטארטאפים לא יצליחו, ולמעשה אותם אנשים יהיו משמעותית שכר נמוך יותר
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2022 10:49
זה פחות או יותר מתיישב עם המידע האנקדוטלי שיש לי, כאשר בתאגידים אמריקאים שהם לא גאמפ"א, זה שכר הבסיס.

ב-2021 אגב, היה אפשר לדעתי לעשות shift למעלה של הנתונים הללו (4 ל-3, 3 ל-2, וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 16:54
אתה חושב שבחור עם 3 שנות ניסיון יכל לקבל 35(לא מדבר על העשירון של ההצעות, מדבר על החציון או הממוצע אפילו )
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 21:30
עובד איתי בצוות אחד כזה שהתקבל שנה שעברה, וזה שכר הבסיס שלו (לפני בונוסים ו-RSU), ולא מדובר בגאמפא או בצוות של אלגוריתמאים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 15:29
RSU ? לא בגאמפא? איך אתה יודע את השכר שלו?

מרגיש אידיוט עכשיו
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 15:53
RSU יש במלא חברות שהן לא גאמפא, זה לא כזה ייחודי.

אני יודע את השכר שלו כי התעניינתי, סה"כ זה נראה לי חיובי שקולגות שעובדים בתפקידים דומים ישתפו את המידע הזה, בייחוד לפני שיחות שכר.

אין לך מה להרגיש אידיוט, חברים שחיפשו עכשיו קיבלו הצעות נמוכות משמעותית ממה שיכלו לקבל שנה שעברה, זו תקופה שונה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 16:29
מכיר סכומים כאלה עם פחות שנות ניסיון, בחברות ישראליות בינוניות בהרצליה/תל-אביב.

הכל תלוי ביכולת המיקוח, החברה ספציפית והמצב שלה, ואין הלך הראיון.

לא צריך להיות מתכנת על כדי להיות טוב בראיונות עבודה. זה כישורים קשורים אבל לא אחד באחד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 16:30
שיטה שפותרת את הבעיה שלך:

- להתראיין במספר מקומות במקביל.

- לקבל כמה הצעות במקביל.

- לבקש מכולם סכום יותר גבוהה ממה שאתה מעוניין בו וחושב שהוא רלוונטי.

- להתמקח עד הסכום המקסימלי שהם מוכנים להביא

- להשוות הצעות ולהחליט אם מתאים, או לא מתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 16:58
זה סתם טירוף. גם אם הבן אדם ממשיך דרכו של טיורינג. אין דרך לראות את זה בשעה וחצי
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 17:01
איך מתראיינים במספר מקומות? בדרך כלל תהליכים בנקום א יכולים לקחת חודשים ובמקום אחר שבוע וחצי. איך תמשוך זמן?
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 18:23
באמזון/פייסבוק/אפל/גוגל הוא יכל לקבל לפני שנה וחצי גם 50.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 18:40
סך הכול? חבל להתפשר...

משוגע לגמרי...

אתה מדבר על base pay או TC.

לא שמעתי שגוגל לקוחים עם 3 שנות ניסיון האמת .

אני לא מצליח להבין איך אפשר להבין על בן אדם עם 3 שנות ניסיון במעמד ראיון אם הוא שווה 50 אשח בתור 3 שנות ניסיון, אני מבין מישהו שהוא chief ויש עליו המלצות מאנשים עם שם מאוד מכובד.

לא עדיף לקחת מישהו ב60 אלף ולהיות בראש שקט שהוא טוב?

הרי גם אם הוא פותר שאלת אלגוריתמיקה ב5 דקות, מה אומר לי שהוא יודע לעשות ארכיטקטורה או להיות עצמאי, או להיות מוסגל לעבוד מסודר מול jira ולהתנהל פוליטית נכון בארגון..?

הזוי ומבהיר את הסיבה שהגענו לאן שהגענו עכשיו

אני גם אבהיר אני לא נגד משכורות גבוהות למי שווה את זה. אתה רוצה הלביא מתכנת תותח שווה לך כמו 2 ממוצעים? אחלה תשלם לו 80 אפילו ותביא אותו.

להביא מישהו ב50, עם מעט מאוד אינדיקציה שהוא יעשה עבודה יותר טובה ממתכנת אחר בחברה אחרת שמרוויח 40 עם 8 שנות ניסיון.

אתה גם רוצה לתת אופציה לג׳וניריום? גם אחלה. למה להביא ג׳וניור שלא בילה יום אחד במשרד או שנה במקרה הטוב ולשלם לו מעל ל30? ואם הוא גרוע?

תן לו 25 ואם הוא מוכיח את עצמו תעלה לו, אין בעיה אדרבא... אם הוא מעקם את האף שהוא רוצה את המקום שמשלם הכי טוב, אז בסדר כנראה שיש לו אופציות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 18:54
אין צורך להתרגש. הוא דיבר על TC.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 19:11
אני מניח שיש לך שגיאת כתיב וניסית לכתוב בנקים?

בכל מקרה, אני מבצע רישום של כמה ראיונות נשארו לי בכל חברה, ואז משחק עם הזמינות שלי כדי לנסות לגרום לכל התהליכים להסתיים במקביל.

זה משהו שלא קל לעשות בזמן עבודה במשרה מלאה אבל אפשרי
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 19:46
במקום ולא בנקום
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 19:48
עדיין גבוה, מישהו עם 3 שנות ניסיון זה על גבול הג׳וניור..

אני לא אומר מכיר אנשים עם שנת ניסיון אחת שהם בעצם עסקו בזה כל הילדות שלהם והם תותחי על, אבל מאוד מאוד קשה להבין בראיון של שעה, שאדם שהוא ג׳וניור שווה 50 TC ( שאני מניח שזה סביב ה35 base ? ), וגם למה לשלם לו כל כך הרבה? מה אותו אדם לא יקח BASE PAY של 30 עם בונוס וקצת מניות?

באמת השוק התאזן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 19:59
כי אם לא תשלם לו כל כך הרבה, חברה אחרת תשלם לו כל כך הרבה והוא יילך אליה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 20:08
שילך, עבד יופי יופי... אם הוא מוכן לקבל 35 אש״ח בחברה אחרת אבל כמו שזה נראה עכשיו הרבה מהן נסגרות אז שיבושם לו.

עובדה שעכשיו זה מאוד הצתנן, לא מבין איזה ערך יכול לתת ג׳וניור טרי ב30 אש״ח שכר בסיס(ומעלה), לעומת סיניור שיקח 38 עם מעל ל10 שנות ניסיון(על זה כמובן יש להוסיף בונוסים והכל)

גם יש חשיבות, ללכת לעבוד סתם אצל הhighest bidder בשביל עוד 4000 ברוטו לא בטוח עד כמה זה נכון, אולי עדיף ללכת לחברה שאפשר לגדול בה.

אישית אני כשהייתי צעיר יותר וחיפשתי עבודה, רציתי סטארטאפים גם כי לא יקבלו אותי בגוגל וגם כי השכר היה נראה לי סבבה ויותר מגניב כזה היה לי בראש שלי.

כנ״ל אני חושב על כל מיני ״פינוקים אחרים״ שעכשיו מפטרים, ואני הכי אהבתי את הדברים האלה פעם... הייתי פריק של בוא נקבל חינם וכן זה כיף ברור, לקבל פעם ב3 חודשים ארוחה על חשבון החברה, כל מיני תפנוקים במטבחון, אבל מפה ועד למה שקרה פה זה באמת לא היה מחובר למציאות, הרבה חברות הוקמו וככה זה נראה עכשיו, אולי אם הכסף היה מושקע במקום על צמיחה, בצמיחה יותר איטית אבל שקולה, היה משהו יותר טוב היום.

כן אותי זה אישית מקומם כי ביקשתי פחות ואני מרגיש פרייאר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 20:23
אם זה פוסט הוצאת קיטור, אני מקווה שזה עזר.

אם זה פוסט שמנסה ללמוד משהו - כדאי שתשתפר בכישורי המשא ומתן שלך.

זה כישור חשוב בלי קשר לשכר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 20:27
קיבלו את מה שהצעתי... לא עשו משא ומתן, למי שאין חברים זה מאוד קשה בהייטק...
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 20:28
א

מה שמדהים זה שלא התייחסת לכל הטענות אבל בסדר
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 20:34
אני גם שמעתי ב 2021 על מישהו עם שנה נסיון שקיבל 35 בסיס ו 55 כולל rsu באחת הישראליות שנסחרות בבורסה (היום זה כבר לא 55 אלא פחות מ 40 כי המניה ירדה).

מסכים שזה די טירוף אבל זה היה המצב.

מניח שהחברות שמשלמות 30k וצפונה לג'וניור ישלמו לסניור עם עשר שנות נסיון יותר מ 38k.

בסיכומו של דבר אני מניח שהפערים אינם סכומים משני חיים, ממליץ להסתכל על העתיד ולא על העבר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 21:00
נראה לי שגיליתי את הבעיה. ביקשת מעט מידי. ברור שהמעסיק לא יעשה משא ומתן אם הוא קיבל בזול. וגם - אולי אתה לא שווה למעסיק כמה שאתה חושב שאתה שווה לו. אין קשר לחברים, זה בכל מקרה.

בחברה שאני עובד בה המשחקים האלו לא באמת קורים. לכל משרה יש את השכר המוצע וזה מה יש.

אני חושב שזה מוצלח. זה לא ככה ברוב המשק.

אין לי מה לומר על תלונות כלליות והתקרבנות.

היה אירוע - או שתתבוסס ברחמים עצמיים ותכעס על כל העולם או שתיקח את זה כהזדמנות למידה ותגדל מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 22:28
אין לך מה להרגיש פראייר. קח את זה כלקח לעתיד וזהו.

באופן כללי נסיון לאפטם את הקריירה לפי שכר בטווח הקצר זה ככל הנראה לא רעיון טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2023 22:56
תחשוב על זה כמו מרתון. אתה יכול להיות עשרות שנים בהייטק, מה זה משנה אם בנקודה ספציפית בזמן לא השגת את המקסימום? תמיד יהיה מי שמרוויח יותר. תעבוד על כישורים שלך, ובפעם הבאה תשיג יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 00:36
תגובה שאני מקבל פה הרבה. תאמין לי אני שווה גם שווה. יש לי המון אינדיקציה מהמעסיק על זה בין אם בצורה של העלאות שכר משמעותיות ובין אם במחמאות ובין אם בתודות אישיות, וזה לא נושא הדיון.

לגבי מה שאמרת אין קשר לחברים אולי אתה לוקח את זה כמובן מאליו אבל אני מכיר מקרים של חבר מביא חבר , התייעצויות על שכר ועוד דברים. לא מדבר בהכרח על משהו נפוטיסטי טהור אבל מכיר חברות שמביאות רק מיחידות מסויימת ושקבוצת חברים מהבסיס הולכת כולה לאותה חברה כל אחד כשהוא משתחרר, וכמובן מתייעצים אחד על השני על משכורות והמפקד בצבא הוא המנהל באזרחות וזה מאוד נוח.

לי אין חברים קרובים שיגידו לי כמה לבקש,כי לא הסתדרתי איפה ששירתתי(והייתי במקום מאוד טוב)

עכשיו שיש לי מכרים בשוק העבודה(ולא מכרים מהעבר הרחוק) אז כן יש לי יותר גב. ואני בכלל לא חושב שביקשתי קצת, אני התחלתי ממשכורת שהיא בערך 2.5 פעמים השכר הממוצע… היו לי פחות מ3 שנות ניסיון ולקחו אותי , אגב גם במקום העבודה הראשון שלי הלכתי במקום תקן של לדעתי 5 שנות ניסיון (חיפשו במקור עם ניסיון והתאמתי להם, בגלל כל הידע שלי והיכולות שלי ו קיבלתי משכורת נחמדה של ג׳וניור) לא מרגיש שאני פראייר אבל גם לא ניצחתי את המשחק.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 01:29
אמרתי מה שהיה לי להגיד, וגם אחרים אמרו פה. מכאן נותר רק לאחל לך בהצלחה ולקוות שבפעם הבאה תקבל יותר ותדע מה אתה מרגיש.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 02:02
מבן אדם שאמור להמשיך את טיורינג (אגב, לדעתי המקצועית היו כמה וכמה כאלה מאז טיורינג) הייתי מצפה לעבודות מחקר שיוכיחו את השווי שלו, מחוץ לראיון (או בעגה אחרת, רזומה)

כן, לא משנה כמה אתה חכם, הרזומה שלך מגביל את היכולת השתכרות שלך, זה מבאס אבל ככה זה.

פתרון אפשרי ליחידי סגולה זה להכנס לתאגיד ולרדוף קידומים כמו פסיכופת
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 02:04
מצטער אם אני קצת בוטה אבל אני מקווה שזה יעזור לך.

נשמע שאתה קצת ילד, כמדומני גם בגיל.

אתה צריך להתבגר, להפסיק למצוא תירוצים(אין לי חברים וכו) ולקחת לתשומת ליבך את מה שרושמים לך פה. הגיבו ומגיב לך אלו שמקבלים את השכר שאתה מדבר עליו.

- אל תשכח שהפורום מוטה מאוד ולא מייצג את באמת המשכורות בהייטק.

- לא הכל זה שכר, יש דברים לא פחות חשובים.

- רוב בני גילך בקושי מגרדים את ה8 אז קצת פרופורציות, אתה נמצא במקום מאוד טוב. זה חשוב לשאוף למעלה, אתה כרגע בתהליך לימוד וכמו שאתה שם לב יש לך עוד דברים ללמוד ולעבור כדי למקסם את השכר שלך. בין היתר ללמוד לעשות משא ומתן קשוח.
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 09:06
לא יודע איזה אנשים אתה מכיר. אבל אפשר לראות לפעמים גם ב5 דקות מי חריף ומי פחות.

תבין מראש איזה מקום זה ככה ואיזה ככה, ותתכנן בהתאם.

רוב החברות שלוקח להם הרבה זמן מוכנות לדברים כאלה ואם תגיד שאתה לחוץ בזמן הם יתנו לך פעמים לעשות את כל הראיונות גם ביומיים.

שאלת שאלה, אנשים עונים, ואתה רק מתנגד לשעות שלהם.

מה אתה מנסה להבין מהפוסט? :)
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 18:01
אתה מבקש מהן, כשאתה מדבר על שכר הבסיס, או במספרים של TC כולל ? כי כל חברה עם מבנה משלה, יש כאלה עם בונוס שנתי, יש בלי, יש עם RSU, יש בלי וכו'. איך אתה מדבר עם כולם באותה השפה ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 22:32
אני לא נגד… אבל זה לא עבד
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 22:37
אשמח להחזיר את הדיון ל איפה אפשר לקבל מקורות מידע מהימנים אודות שכר בתחום?
🕒 פורסם בתאריך: 02/01/2023 22:38
אתה מבקש להבין את מבנה השכר וכו לפני לדעתי
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2023 07:14
בגלל זה הדרך המועדפת היא לקבל הצעה ראשונה מהם ולהתחמק מהצבת דרישות.

וגם אתה יודע אם החברה מונפקת או לא. רובן גם מדברות על בונוס שנתי אם יש כזה. אפשר לשאול את כל אחד מהדברים האלה את המגייס/ת לפני שזורקים מספר חסר משמעות לאוויר.