⬅ חזרה לאינדקס

הפקדה לקרן השתלמות וקופת גמל במסלול פאסיבי

🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2022 08:31
אהלן,

אני עצמאי שתוהה האם כדאי לו להפריש לקרן השתלמות וקופת גמל במסלול שמחקה את ה-S&P500 בלבד. כמובן שאני רואה ירידות כבר הרבה מאוד זמן ולא נראה שינוי באופק. מצד שני, להבנתי יש קנס של 500 ש"ח על אי-הפקדה לקופת גמל + הסכומים שאני כן מפריש/משקיע נותנים לי הטבת/הטבות מס בחישוב השנתי.

השאלה שלי היא די טכנית במקרה הזה. אני לא מבין בשוק ההון. אני יודע שכאשר משקיעים ישירות במניות, אז לפחות יש יתרון בכך שרוכשים מניה שנמצאת בירידה והמחיר שלה נמוך יחסית באותה העת. במקרה שלי מדובר בכלל בקרן השתלמות ובקופת גמל במסלול שמחקה את המדד, אז זה לא רלוונטי בכלל, ואין יתרון להשקעה בתקופה של ירידות כי אני לא באמת רוכש מניה במחיר נמוך. אני צודק? תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2022 08:41
לא.

מדד מורכב מהרבה מניות, אז אין הבדל עקרוני בין התנהגות של מניות להתנהגות של מדד.

באמת? אתה רואה ירידות בחמש השנים האחרונות?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2022 08:50
הכוונה לירידות בשנת 2021. אני מבין שזה לא באמת "הרבה זמן". כבר רציתי להפקיד מוקדם יותר ולא הייתי בטוח אם כדאי כל עוד המדד יורד. אז חשבתי שאולי יש יתרון כלשהו בלעשות זאת אם "זול" יותר להשקיע במדד כמו שזול יותר להשקיע במניה שנמצאת בירידה.

לגבי התנהגות של מניות והתנהגות של מדד - סבבה, אבל פה אני משקיע בקרן שמחקה את המדד. זה לא משנה כלום?

ושוב אני מדגיש, אני לא מבין בזה, אני רק מנסה להבין האם כדאי לי להפקיד כרגע או שלא. אני לא מחפש את התשובה הזאת בפורום, אלא תשובות לשאלות אחרות. יש יתרון בהשקעה בקרן מחקה דווקא עכשיו כשהמדד בירידה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2022 09:03
בדיוק כמו בכל תקופה אחרת.

למרות שנדמה לך, לא ניתן לדעת אם המדד מעכשיו ירד או יעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/12/2022 13:30
לחסכון פנסיוני (קופת גמל לחסכון, קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) אתה אכן מחוייב להפקיד, אחרת תקבל קנס.

אחרי ההפקדה תמיד אתה יכול לעבור מסלול, אתה לא מחוייב להישאר במסלול שבחרת כל הזמן.

לקרן השתלמות, אתה לא מחוייב להפקיד.

תעשה חישוב של ההטבות שאתה מקבל בהתאם להכנסה החייבת השנתית שלך.