⬅ חזרה לאינדקס

מחיר קרנות סל (ETFs) בזמנים כלכליים שונים

🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2022 15:40
אם אני רוצה להשקיע במניה של חברה או תאגיד ספציפי, עניין המחיר הוא ברור.

אותה חברה או תאגיד, המניה שלהם תעלה הרבה אם מדובר על חברה מצליחה שמביאה תוצאות, והמחיר של המניה יהיה נמוך אם מדובר על חברה חדשה או כזאת שלא ברור אם תצליח.

במקרה של קרנות סל / קרנות מחקות לא כך המצב, לפי הבנתי.

אם אני קונה את ETF של אג"חים, זהב או סחורות אני קונה פלח שוק מאוד רחב, וזה לא מייצג מחיר חברה כזאת או אחרת, אלא את מחיר כל (או רוב) פלח השוק.

ואז לפי הבנתי זה תלוי כבר בזמנים הכלכליים.

אז האם באמת אג"ח של זהב (למשל) יעלה יותר בזמנים כלכליים של אי וודאות (כמו עכשיו) ואג"ח של מניות (למשל של SNP-500) יעלה יותר בזמנים של צמיחה כלכלית?

---

כמו כן, בניגוד למניה של חברה לה יש מחיר קבוע שמשתנה משנה לשנה, איך בא לידי ביטוי מחיר של קרן סל מלבד דמי הניהול? מניה של אפל עלתה מעט ב-2004 ופי עשרות מונים ב-2014, אבל מה המקבילה של זה מבחינת קרנות סל?

---

ולגבי הזמנים הכלכליים של עכשיו, תקנו אותי אם אני טועה, אבל לפי הבנתי כמעט כל השוק נמצא בירידות (אולי למעט סחורות), ואז ההיגיון הוא שמשתלם לקנות קרנות סל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2023 15:29
מנסה שוב
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2023 15:41
לא ברורה התאוריה שלך.

מדדים בנויים מהרבה מניות, ולכן אם למניות צפוייה תקופת שפל, כך גם למדדים (ולהפך).
🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2023 15:42
למה?

יש לחברה אחת כמה סוגים של מניות, שנסחרות בשווקים שונים.

למה? אם חברה מצליחה, מה גורם למחיר המניה שלה לעלות? לפעמים הודעות על תוצאות לא גורמות לשום שינוי במחיר. התוצאות כבר היו מגולמות במחיר הקודם.

למה? אם חברה חדשה מנפיקה מניה במחיר של שלוש מאות דולר, מה גורם למחיר להיות נמוך?

נכון, כמו בחברות אין קשר ישיר בין הצלחות לבין עליה במחיר, ואין קשר בין קרן חדשה למחיר נמוך.

הקרן XIV, למשל, הצליחה יפה מאוד לחקות את מדד הייחוס שלה. המחיר שלה ירד לאפס, כמו שהיה צריך. הצלחה.

נראה לי שETF של זהב לא עוקב אחרי הרבה מהשוק.

זה ביטוי מעולה. הזמנים הכלכליים.

מה זה אג"ח של זהב? מה זה אג"ח של מניות? מה זה זמן כלכלי של אי וודאות? מתי יש וודאות? יש אי פעם זמנים כלכליים של וודאות?

מה זה אומר? ידוע שחברה לא זוכה לקבוע את מחיר המניה שלה, נכון?

קרן סל שעלתה מעט וקרן סל שעלתה הרבה?

למעט קרנות סל של סחורות? לא הבנתי כלום.