⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי דוח פעילות שנתי בInteractive - לטובת דוח שנתי למס הכנסה

🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2022 23:29
שלום,

הוצאתי דוח פעילות מהחשבון בIB, רציתי לדעת מה מבין השורות הבאות קובעת, בהיבט של הרווח/הפסד הממומש, בבואי להגיש דוח שנתי למס הכנסה בארץ.

מצד אחד, תחת "Mark-to-Market Performance Summary", מופיעה השורה התחתונה "Total P/L for statement period".

מצד שני, ממש מתחת לזה, תחת "Realized & Unrealized Performance Summary", יש את עמודת הRealized ותחת Total אני מניח שניתן לראות את ההפסד/רווח הממומש בתקופה.

על פניו שניהם נראים כמו תיאור מתאים, אך המספרים שונים לחלוטין.

מישהו שהתנסה יוכל להסביר מה ההבדל?

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 15:51
ככלל Realized - מה שמימשת (מכרת) ו Unrealized זה על הנייר (אם היית מוכר עכשיו בפקודת מרקט אנחנו מאמינים שהיית יוצא ברווח X)

ככל הידוע לי בגדול לא מתחשבים ב unrealized בחישוב המס, רק ב Realized (וממנו מורידים עמלות או הפסדים במקומות אחרים, זיכויים אם לא מימשת אותם במקומות אחרים וכו')

- לא רואה חשבון, תעשה את המחקר שלך, לא לוקח אחריות אם תעשה טעויות, אני שולח את הניירת לרו"ח שיעשה לי את הדו"ח (גם ככה עוסק מורשה אז יש לי דוח לשלוח)
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 17:09
אף אחד מהם לא מתאים, בשביל עסקאות אתה צריך Trades ואם יש לך דיבידנד או ריבית חיובית (מהשלילית מתעלמים), אז את הפסקאות שלהם.

הינה כאן בדוגמא יש תאריך מכירה, יש תאריך קניה וכמובן יש סכומים, אתה צריך כמובן גם להתייחס לשער היציג ביום הקניה וביום המכירה.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

לא איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 20:35
יש שתי פוסטים בדף פרופיל שלי פה, אחד לאיך מחשבים רווח הון עבור נייר בחו"ל, והשני איזה סטייטמנט צריך להפיק מIB כדי לקבל את הנתונים הדרושים לחישוב הנ"ל
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 22:51
תוכל בבקשה לצרף קישור לשני הפוסטים האלה, או להסביר איפה הם נמצאים בדף הפרופיל שלך (חדש כאן בפורום)? תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2022 23:49
תחת "אודות"