⬅ חזרה לאינדקס

גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה

🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2023 09:55
במקרה בו בני הזוג חיים בישראל, לאחד מהם אזרחות אמריקאית ורוצים לקבל גרין קארד לשני -- ממה שהצלחתי להבין מבין כל הטפסים שצריך למלא, אם כל ההליך מסתיים בהצלחה מקבלים ויזת הגירה, איתה נכנסים לארה"ב, ושם מקבלים את הגרין קראד.

הקטע המוזר (לטעמי) הוא שויזת ההגירה ניתנת בד"כ לחצי שנה בלבד בה ניתן להשתמש בה (אלא אם הבדיקות הרפואיות פגות תוקף לפני), ועם קבלת הגרין קארד צריך לשהות רוב הזמן בארה"ב. כלומר אם מתחילים בהליך הגרין קארד שיכול לקחת שנה או יותר (?), מרגע שיש ויזה צריך לעבור תוך חצי שנה או לאבד את הויזה ולהתחיל את התהליך שוב.

האם פספסתי משהו או שהתהליך עד כדי כך לא גמיש?
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2023 13:41
נכון

נכון, אבל בפועל זה יכול להיות אפילו פחות (שלי הייתה לחמישה חודשים בערך, אני כבר לא זוכר למה)

אני ממש לא בטוח שזה המצב. ממליץ לבדוק את הנושא.

לפי החוק היבש אני חושב שאתה צודק אבל בפועל, ניתן לקבל את ויזה ההגירה, להיכנס לארה"ב, לקבל את הכרטיס הפיזי, ולצאת. אף אחד לא באמת אמר שצריך כבר בשלב הזה להעתיק את החיים למדינה אחרת. זה אפילו יכול להיות יתרון- אחרי הכניסה הראשונה עם ויזת ההגירה קחו את הזמן ומצאו סטייט / עיר / שכונה שאולי תרצו לגור בה.

בכל מקרה, בנושאים מסוג זה הייתי מתייעץ עם עו"ד מומחה, ואני ממש לא אחד כזה אז נא לקחת את כל הרשום למעלה בערבון מוגבל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2023 14:05
אגב, תוך כמה זמן מהכניסה לארה"ב מקבלים את הגרין קארד?

כתוב בכל מיני מקומות שאם לא שוהים בארה"ב למשך פרק זמן מסוים (לפחות חצי שנה מתוך שנה), בכניסה הבאה צריך לשכנע את שוטר הגבול שהשהייה הייתה זמנית בלבד, שלא ויתרת על הגרין קארד, יאדה יאדה...

ישנה טענה שניתן לבקש מראש לצאת מארה"ב לתקופת זמן ארוכה כך שלא תהיה בעיה (במילוי טופס יעודי, תשלום אגרה, נימוקים טובים וכו').

הקושי הוא למצוא מומחה ולא רק אחד שנחזה להיות כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2023 16:36
לצערי אני כבר לא זוכר. אולי כמה שבועות אבל יכול להיות שאני טועה. יש פורומים של הגירה לארה"ב שמדברים בהם הרבה על הזמנים של התהליך והרבה משתמשים משתפים את הזמנים שלהם ב real time. חפש כאלה בגוגל....

בדיוק בשביל דברים כאלה רצוי להתייעץ עם עו"ד.

היחידי ששמעתי את שמו בארץ הוא ליעם שוורץ. עם זאת, מעולם לא עבדתי איתו אז לא באמת יכול לחוות דעה.

שמעתי אותו פעם בהרצאה על ויזות סטודנט, עבודה וכו'. עשה רושם שהוא יודע על מה הוא מדבר.