⬅ חזרה לאינדקס

שינוי מסלול בפוליסת חסכון ללא אירוע מס - הכיצד?

🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 19:17
אהלן,

רציתי לשאול איך זה יתכן. נניח השקעתי 1M במסלול מנייתי, אחרי 15 שנה יש לי שם 2M וכרגע אני רוצה לעבור למסלול ללא מניות. איך יתכן ששווי התיק שלי ישאר 2M? הרי בשביל לעבור מהמסלול המנייתי למסלול האג"חי, אני מניח שמישהו שם צריך ללחוץ על כפתור המכירה, ולשלם מס רווחי הון כדין, נכון?

(שאלה טכנית לחלוטין, נא לא לשקץ את פוליסות החסכון, זה בכלל לא שייך לדיון. תודה)
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 19:58
וכשאתה עובר מסלול בקופת גמל/קרן השתלמות?

למדינה יש זכות לוותר על המס כאוות נפשה.

אלוהים יודע למה היא מתעדפת בקטע הזה את פוליסות החיסכון, אבל זו התשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 20:14
אבל אם יש פטור ממס העניין פתור. דווקא בפוליסות חסכון אין פטור ממס, ואני לא חושב (וגם לא יודע, לכן שאלתי), שהמדינה מתעדפת באופן כלשהו השקעה באמצעות פוליסות חסכון, תקן אותי בבקשה אם אני טועה.

לדעתי התשובה היא טכנית במהותה, כלומר, חברת הביטוח מניחה איזשהו סינכרון בין מקפצי המסלולים ורושמת נכסיו של א' על אדם ב', ולהפך.

זה כמו נניח שאתה מחזיק קרן נאמנות מסוימת, ואתה מורה על מכירה. היא לא באמת חייבת למכור את הניירות שלך בהכרח בשביל להשיב לך גמולך. יש לה נזילות, יש לה סחורה עצמית מושקעת, יש לה 'בטן' לספוג.

אבל אני מודה שהאנלוגיה לא זהה ושאין לי מושג, לכן שאלתי. אני לא בטוח שתשובתך ממצה או נכונה ואשמח לעוד תגובות. תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 20:30
יש דחיית מס, ואם רוצים אםשר בפרישה להפוך את זה לקצבה (מזכה מוכרת משהוא כזה)

או למשוך ולשלם מס על הרווחים
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 21:57
@שודד הפינג פונג זה כמו מעבר בין מסלולים בקופת גמל,

החלפת מסלול בפוליסת חיסכון אינה נחשבת מימוש רווח הון

מס משלמים רק במימוש

תודה, חסכת ממני כתיבת כמה שורות שיקוץ איזה גהנום עברתי עם המוצר הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 21:59
אם לא הייתי בטוח לא הייתי כותב
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 22:03
אני יודע, השאלה היתה איך זה יתכן.

בוא נלך למצב קיצון - הפוליסה מנהלת 500,000,000, כולם במסלול מנייתי. למחרת הבוקר, כולם עוברים למסלול אג"ח וקיים רווח הון של 1,543,000,000

מכיוון שמדובר במסלול שאינו פטור ממס, השאלה היא כיצד יתכן שנמכרו כל הניירות המנייתיים, ונותרנו עם מלוא הקרן והרווחים במסלול החדש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 22:05
בגלל שהממשלה ויתרה על המס. כמו שבקופת גמל היא דוחה את המס לפנסיה ואפילו אם נלך לקיצון השני היא דוחה את המס על רווח של מניה כד שתמכור אותה (תיאורטית היא יכלה למסות אותך כל שנה על הרווח הגלום)
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 22:07
@שודד הפינג פונג

לדוגמא אני מחזיק קרן נאמנות על ת"א 25, יש בקרן תחלופת אחזקות בתכיפות בעקבות שינויים בשערי המניות במדד, הקרן מוכרת ומממשת נכסים, למה אני לא משלם מס? הקרן מקבלת דיבידנד וצוברת אותו למה אני לא משלם מס? כי זה החוק, בחוק הוגדר שהחלפת מסלול בפוליסת חיסכון אינה נחשבת מימוש, מה גם שהאחזקות כלל אינן רשומות על שמך אלא על שם חברת הביטוח.

אם שאלתך היא מה הסיבה למדיניות זו, אינני יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 22:09
תודה חברים.

קראתי הכל. זה מפתיע ומעניין ומוזר. ממש לא ציפיתי לתשובה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2016 23:33
אסתכן בשאלה האם "התגלית" מהווה עבורך שיקול להעדפת המוצר הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2016 06:11
לא באמת תגלית, ידעתי שאין תשלום מס במעבר בין מסלולים בפוליסות חסכון, השאלה היתה איך זה מתבצע טכנית מאחורי הקלעים.

בכל מקרה - לא. אני גם לא רואה יתרון במעבר תכוף בין מסלולים, ויודע שהמוצר יקר ולא שקוף ולא הכי יעיל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2016 20:12
UP

כולם מסכימים?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2016 22:44
גם המדינה, נכון להיום