⬅ חזרה לאינדקס

נסיעה לחו"ל בזמן חידוש דרכון

🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2023 20:44
יש לי תור לחידוש דרכון בשבוע הבא שנקבע לפני שלושה חודשים בלשכת חיפה, למרות שאני גרה ברמת גן. התוקף הדרכון הנוכחי הוא עד סוף דצמבר 2023.

ההזמנה המוקדמת נבעה מכך שאני יודעת שיש תורים ארוכים ללשכות האוכלוסין שהופכים גרועים יותר לקראת הקיץ וגם כי אני רוצה לחדש ויזה לארה"ב ואולי לנסוע שנה הבאה, אז אני מעדיפה שזה יקרה על דרכון חדש.

הבעיה היא שאני מתכננת נסיעה לחו"ל במרץ ואני לא רוצה לחכות עד שהדרכון החדש יגיע כדי לבצע את ההזמנה.

האם אני יכולה להגיע עם שני הדרכונים לטיסה? אני יודעת שזה משהו שמאפשרים כאשר יש ויזה בדרכון ישן למשל.

אולי כדאי לי ללכת על בטוח ולבטל את התור הזה בינתיים? (ולחכות עד אפריל-מאי לתור הבא).

איפה אפשר לברר את העניין בודאות?
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2023 21:14
את יכולה להגיע עם שני הדרכונים. הדרכון הישן הוא דרכון תקף עד להנפקת החדש. לא בטוח שהחדש יגיע עד הטיסה במרץ
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2023 23:17
לא הבנתי מה הקשר.

אין שום סיבה לחכות לדרכון (ובכלל, אין שום צורך בדרכון) בזמן ההזמנה.

את צריכה את הדרכון רק בטיסה עצמה (השלב הכי מוקדם שאת צריכה להכניס פרטי דרכון זה בצקאין).

את יכולה, אבל לא ברור לי למה את צריכה את זה. אלא אם כן באמת יש לך ויזה בדרכון ישן או משהו כזה.

אין שום סיבה לבטל את התור.

אם התור שבוע הבא זה אומר שיש חודש וחצי לפחות עד הטיסה. קשה לי להאמין שיקח לדרכון כלכך הרבה זמן (אלא אם כן הוא הולך לאיבוד בדרך או משהו כזה).
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2023 23:33
כשמזמינים דרכון חדש, אפשר לשמור על הישן פעיל. החדש לא ישלח בדואר, אלא יהיה צורך להגיע שוב למשרד הפנים לבטל את הישן ולאסוף את החדש.

לי קשה להאמין שמנסים להזמין תור ללשכה כלשהי ואין תורים. לא שהתור מאוד רחוק, אלא שאין בכלל.

אני לא הייתי לוקח סיכונים מול גוף שמתנהל בצורה הזויה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2023 07:18
דווקא אני זוכרת לא פעם ששואלים את מספר הדרכון אונליין, לא זוכרת אם בזמן ההזמנה או הצ'ק אין.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2023 07:23
לא זכרתי אם הדרכון נשלח בדואר או שיש צורך באיסוף. כן זכור לי שבאיזשהו שלב גוזרים את הפינה של הדרכון הישן.

החשש שלי היה שבעת ההזמנה של הדרכון החדש בלשכה הדרכון הישן נגזר לפני שהחדש זמין/נשלח.

ניסיתי בכמה לשכות לבדוק תאריכים חודשים קדימה, חלקם אפילו שנה קדימה ולא תמיד יש.

זו הסיבה שאני נוסעת מרמת גן לחיפה עבור תור שנקבע באוקטובר :|
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2023 10:23
לא שואלים בזמן ההזמנה. בוודאות.

רק שם ומין. אפילו תאריך לידה לרוב לא שואלים (לפעמים, אבל בעיקר בשביל לדעת אם יש הנחת גיל)

השלב הראשון שבו צריך לתת את כל הפרטים זה בצקאין, וגם שם זה לא באמת קריטי כי זה רק כדי לוודא שיש לך יכולת להיכנס למדינת היעד.

כמו שאמרתי, גם אם זה המצב זה לא נורא כי סביר שעד הטיסה הדרכון החדש יגיע.