⬅ חזרה לאינדקס

שאלות לקראת הדו״ח השנתי - עוסק פטור

🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 21:45
שלום לכולם,

יש לי רו״ח אבל אני תמיד מקבל ממנו את התחושה שלא ממש בא לו לעזור לי.. אני מתכנן להיות עצמאי רק עוד שנה אחת ואז מתגייס כך שאני לא באמת מתכנן להחליף רואה חשבון בזמן הזה. ובכל זאת, יש לי כמה שאלות לקראת הדו״ח. מקווה שתדעו לענות לי.

1. מלבד טופס 867 שאקבל מבית ההשקעות בישראל, ישנו טופס נוסף שצריך להגיש מבחינת השקעות?

1.1 שאלת המשך: בשנה שעברה נרשם לי רווח, והשנה נרשם לי הפסד, האם הדוח השנתי שאגיש בינואר של שנה הבאה יזכה אותי על ההפרש? (מגיש ל-22 דו״ח עם הפסד, ל-23 עם רווח)

2. פתחתי בסוף דצמבר קופת גמל להשקעה וסגרת אותה החודש כי הבנתי שזה פחות מתאים לצרכים שלי, האם אני עדין צריך לדווח על הפקדה של 100 ש״ח?

3. גיוס לצבא משפיע איכשהו על הדו״ח השנתי? אני אסגור את העוסק כחודש לפני הגיוס, אבל האם צריך בדו״ח לדווח בצורה כלשהי שאני מתחייל?

4. האם אני אקבל מהרו״ח שלי דו״ח רווח והפסד?

5. כמה זה קריטי להגיש 106 מכל מקום עבודה (ובפרט כאלו שבכלל לא גבו ממני מסים)? יצא שעבדתי השנה באיזה עשרה בכל מיני עבודות מזדמנות.

6. יש הגיון שהרו״ח מבקש ממני הכנסות והוצאות עכשיו? למרות שאת כל טפסי 106 וטופס 867 אקבל רק עוד כמה חודשים?

7. האם משיכה של חסכון לכל ילד צריכה להרשם בדו״ח?

תודה מראש לכל העונים,

כל תשובה תעזור מאוד :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 21:59
למלא 1322 בהתאם לטפסי 867 שקיבלת.

כן

על ההפקדה לא, על המשיכה כן, אתה צריך לקבל 867 גם מהם.

לא

מה קשור עורך דין? אתה מייצר את הדוח לפי נתוני העסק שלך או שהרואה חשבון/יועץ מס מייצר אותו.

לפי הטפסים האלה יודעים כמה הרווחת, דווקא אלה שלא גבו מס הכי חשובים כי הם מצטרפים לסכום הכולל ותצטרך לשלם מס.

בכל מקרה אי הגשה יכולה לפסול לך את הדוח.

יותר נוח להכין את הנתונים כשהם עדיין טריים.

לא יודע.

בנוסף לכל זה, כל הפקדה לקרן השתלמות, או לחסכון פנסיוני שיכולה להקטין את חבות המס.

לא איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 22:33
זה נספח לדו״ח השנתי, אני טועה? כך שאם אביא לרו״ח 867 הוא ידע להכניס אותם שם.

הזיכוי מגיע לחשבון הבנק?

אתה אומר שבגלל שטכנית ״מיממשתי״ בינואר הפקדה מדצמבר לא אקבל מהם 867 על השנה הקודמת? מה לגבי הטבות מס על הפקדה לקופגל״ה, אין?

טעות שלי, תקנתי. התכוונתי לרואה חשבון. האם הרו״ח נותן לי דו״ח רווח\הפסד על ההוצאות וההכנסות שלי כפי שהגשתי לו?

תודה רבה על המענה המפורט, עשית לי סדר בהרבה דברים!
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2023 22:45
אמור לדעת – "אמור" זה שם של דג (קרפיון)

אחרי הגשת דוח שנתי, במידה ויש יתרת זכות היא תגיע לחשבון הבנק שציינת בדוח.

אכן, אם המימוש הוא בינואר 23, תקבל 867 רק על שנת 23, אין הטבות מס על הפקדה לקופת גמל להשקעה.

הוא מכין אותו ואמור להגיש עם הדוח השנתי, כמובן שכל מסמך שמוגש בשימך אתה יכול (ורצוי) לקבל עותק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 00:29
בהחלט, זה פדיון של קופת גמל להשקעה לכל דבר ועניין. אמור לקהל מהם טופס 867 או 857.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 00:46
אתה בטוח בזה? בעקרון זה נוהל בבנק הפועלים ואין לי שום גישה לזה יותר. איך אני משיג את הטופס?

נאמר לי על ידי הרו״ח שלי שזה לא נחוץ, אבל כולנו בני אדם, אולי טעה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 00:51
כן, בטוח. רק שאם זה היה בבנק הפועלים אז זה לא קופת גמל להשקעה אלא תוכנית חיסכון ואתה צריך לשלם מס על הריבית שצברה.

תבקש מהם טופס 867.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 11:43
לגבי חסכון לכל ילד, תמתין לגיל 21 ותקבל מענק נוסף של כ 500 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 12:00
משכתי כבר מזמן. ישב בבנק וצבר כלום, שכנעתי את ההורים פשוט להמשיך להפקיד לי לתיק השקעות 100 ש״ח בשביל לפצות על ההבדל הקטן הצבירה.