⬅ חזרה לאינדקס

קנית מוצרים לבית בסיטונאות

🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 10:35
כחלק מתהליך ההתייעלות בהוצאות שלנו אני מחפש לקנות מוצרים מסויימים בסיטונאות בתקווה לחסוך עוד כמה שקלים.

מוצרים כמו: גל כביסה ומרכך כביסה, מגבות נייר, סבון ידיים, סבון כלים, שקיות אשפה, שמפו, סבון גוף, טבליות למדיח ועוד ועוד...

אני בטוח שקיים אתר אינטרנט סיטונאי שעושה משלוחים עם מחירים טובים יותר אך עדיין לא מצאתי אותו.

אשמח לדעת אם מישהו מצא כזה אתר אינטרנט והוא מרוצה מהשירות והמוצרים?

בנוסף אם יש למישהו רעיונות בנוגע לעוד מוצרים שאפשר לקנות בסיטונאות אשמח לדעת! :)

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 11:37
חלק מהדברים יש ב-KSP\אמזון
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 13:17
אני חושב שזה לא תמיד באמת משתלם. קניתי פעם ג'ריקן 6 ליטר של נוזל כלים, הנפח העצום שזה תפס לי בארון מטבח הפריע לי יותר מכל חיסכון שהשגתי. אלא אם אתה מפעיל חדר אוכל ציבורי, כנראה החיסכון לא יהיה אסטרונומי. במקרה שלי חזרתי לקנות נוזל ניקוי בגודל רגיל, אני פשוט קונה מה שבמבצע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 13:25
יש מושג כזה

מלאי מגדיל שימוש

זה לא חוסך כסף לקנות הרבה

מרכך כביסה לדוגמה מתקלקל לאחר זמן

דברים אחרים זה יגרום לך להשתמש הרבה יותר וחבל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 13:29
אני עוקב הרבה זמן אחרי מבצעים ואני סם לב שרוב המבצעים אתה חוסך עשרות אגורות

יושבים האנשים הכי ממומחים ומנסים לגרום לך לחשוב שאתה חוסך משהו זה בלוף

חבר שלי עובד ברשת גדולה ויום אחד העובדים החליטו לעשות בדיחה ושמו שלט ליד המרכך כביסה שזה מוגבל לתשע יחידות באותו שבוע נמכר פי שלוש מרכך כביסה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 13:45
יש דברים שתצרוך יותר כמו חטיפים,

אבל יש דברים שאתה לא תשתמש יותר בגלל שיש לך יותר,

כמו שמן, או בלון גז גדול יותר...
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 14:09
גם כשקניתי 6 ליטר נוזל כלים חסכתי רק שקלים בודדים. אם אתה משתמש ב6ליטר השבוע, החיסכון משתלם. אם אתה משתמש ב6 ליטר על פני 4 חודשים החיסכון זניח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 14:22
קניתי לא מזמן 10 ק"ג חמאה במחיר טוב וכרגע אני חוגג על גוש הכולסטרול והשומן הרווי הזה מדי יום.

גם סבונים, שמפואים, שמן MCT וגבינת פרמז'ן קניתי לא מזמן בסיטונאות.

בעבר הייתי רוכש פח 10 ליטר של שמן זית איכותי ממשק מיכאלי, אבל הם הפסיקו למכור אותו.

בדרך כלל אני מקבל הנחות וקופונים מחנויות ללא סיבה מיוחדת כי אני פשוט מבקש לפני שאני קונה ובדרך כלל מביאים לי (אני קונה רק באינטרנט).

ובאמזון/KSP מאוד קל להשיג קופונים ולכן גם לא צריך לבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 14:49
זו למשל דוגמה קלאסית למלאי שמגדיל שימוש,

כלומר העסקה שעשית היא מצוינת ומקסימה, ותהנה לך,

אבל מבחינת חיסכון זה כנראה היה מהלך פחות טוב,

כי תקציב החמאה שלך לחודש זה כנראה הכפיל את עצמו פי כמה בחודש האחרון....
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 15:17
ביצים לדוגמה אין סיבה לקנות שלושים כי בדרך כלל המחיר של התבניות הקטנות יותר זול.

ברמי לוי נתקלתי כמה פעמים שהמחיר של המבצע היה יותר יקר מהמחיר של בלי המבצע.

כדאי לשים לב שיש בכניסה לחנות מבצעים מאוד שווים וזה גורם לך להוריד את החסמים שאתה בא איתם לחנות אתה מרגיש שכאן הכול זול.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 15:24
מבחינה כלכלית זה לא משנה, כי אני עדיין צורך את אותן מספר קלוריות שאני צורך בדרך כלל.

נניח שאני צורך יותר חמאה, אז במקביל אני צורך פחות משהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 15:55
אני דווקא חושב שזה לא נכון באוכל עם ערך קלורי גבוה. לאנשים בסוף יש מקסימום שהם יכולים לאכול ביום. גם אם הם יקנו 1000 ליטר מים בסיטונאות זה לא יגרום להם לשתות 100 ליטר מים ביום. אם מישהו מקפיד על קלוריות אין שום סיבה שקנייה בסיטונאות של אוכל (שקלתי פעם לקנות 600 ק"ג פסטה בסיטונאות, אבל החיסכון לא היה גדול ביחס לעלויות התפעול של המלאי כמו פריקה מהנמל וכדומה) תגרום למישהו להכפיל את צריכת האוכל שלו בהינתן והוא מקשיב למנגנונים הביולוגיים שמאותתים על שובע.

דוגמאות קלאסיות:

תבנית ביצים, כיכר לחם וכדומה לא גורמים לרב האנשים לאכול את כולם באותו יום. פשוט צריכים להיות מחושבים תפריטית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 16:06
אני מנסה לחסוך בדברים האלה מראש..

קודם כל אף פעם לא השתמשתי במרכך אז לא יודע על זה.. ג'ל כביסה אני מודד בדיוק לפי הצורך (יש למכונה שלב שהיא מודדת את המשקל ועובד לפי הוראות יצרן כמה מ"ל בדיוק לשים, מודד ושם).

מגבות נייר לא משתמש.

לא רואה צורך.. משתמש במגבות מטבח רגילות או סמרטוטים ושולח אותם לכביסה.. אם צריך מגבות נייר לספיגה של שמן אחר טיגון למשל אז משתמש ברשת גריל.

סבון ידיים/גוף משתמש באותו בסבון מוצק. מוצא את עצמי קונה חבילה אחת לתקופה ארוכה, ובדרכ זו האלטרנטיבה הכי זולה.

שקיות אשפה משתדל לייעל כמה שיותר.

קודם כל מחזיק פשוט מיכל ללא שקית שם אני זורק אריזות (אם האריזה מלוכלכת כמו למשל פחית שימורים או קופסת גבינה מעבירים שטיפה קצרה וישר למיכל) בשאיפה למחזר ככל הניתן ואם אין אופציה אז לפח הרגיל, אבל חבל שיתפסו נפח בשקית זבל. אם יש מוטיבציה לקומפוסט אז גם שאריות המזון מקבלות טיפול. מה כבר נשאר לזרוק לשקית אשפה? אישית יש לי פח קטן עם מכסה ושקית מתחת לכיור שאני מוצא עצמי מחליף את השקית אחת לשבועיים בערך. בקיצור קונה חבילת שקיות זבל אחת לשנה בערך.

כנ"ל לגבי מדיח... מעמיס כמה שניתן והחוכמה היא למצוא סידור חכם ואפקטיבי לכלים. עם הזמן אני יודע בול איך למלא את המדיח ביעילות. מפעיל אחת לשלושה ימים בממוצע ככה ששקית רגילה של 100 טבליות מספיקה יפה.

דברים כאלה אני תמיד קונה בלוק (מעל קג'). זה יקר בקניה אבל המחיר לקילו נמוך משמעותי.

מגיע הביתה, מגרד הכל ישר במכונה ומקפיא. מספיק לזמן יפה מאד.

שמן זית קונה במיכלים גם בגלל המחיר וממלא בקבוק קטן על השיש.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 16:17
אדם לא יצרוך יותר קלוריות ביום,

אבל הוא עלול לאכול קלוריות יותר יקרות
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2023 18:40
אתה בן אדם אמיץ. 10 ק״ג חמאה. איפה מאחסנים את זה ? יש לך חדר קירור ?

פעם חזרתי מאיטליה עם 20 קג פרמזנו ראגנו 3 שנים. נגמר טיקטק. כשיש שפע אכן צורכים יותר. אנחנו לפחות. מאז חוזרים רק עם איזה קג בודד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 09:39
במקרר, יש לי מקום.

מה רע לאכול 20 ק"ג גבינה טובה עד שנגמר? זה מזון על שמכיל שפע של ערכים תזונתיים. כמובן שאני לא ממליץ לאכול 20 ק"ג בחודש אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 10:15
זה מה שאמרתי לרופא שנזף בי על קולסטרול. הבעיה שזה טעים מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 10:35
אני אכן קונה למפשחה שלי חומרי ניקוי בסיטונאות. זה הרבה יותר זול ונוח במקרה ויש מקום אחסון בבית
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 10:44
הדעה שלי ידועה פה בפורום, כולסטרול גבוה זה בריא לדעתי.

גם הרופא של ההורים שלי אמר להם שכולסטרול גבוה לא מדאיג אותו בכלל, מה שמדאיג אותו זה סוכר גבוה.

סוכר גבוה כרוני בדם, מעבר לכך שעלול לגרום לטרום סוכרת, הוא גורם גם לטרשת עורקים גם אם לא צורכים גרם אחד של שומן רווי במזון. לכן כדאי לעשות בדיקת "קלציום סקור" שבודקת טרשת עורקים וגם בדיקת "A1c".

מה שאני עושה כדי להימנע מטרשת עורקים זה צריכה מרובה של אומגה 3 (סרדינים, מקרלים, אנשובי, הרינג), צריכה מרובה של ויטמין E (שקדים, זרעים, עלים כהים, בוטנים, אבוקדו, שמן זית) דיאטה דלה בפחמימות, וצום לסירוגין.

אם הרופאה שלי הייתה נוזפת בי על כולסטרול גבוה או אומרת לי לצרוך סטטינים, לא הייתי מקשיב לה, כי אני יודע שהתזונה שלי טובה ואני שומר על סוכר נמוך בדם (למרות שהסוכר שלי בצום גבוה יותר בתזונה קטוגנית).

אני לא ממליץ כמובן. רק אומר את דעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 10:54
בעיקרון אתה צודק.

אבל לגבי סטטינים אני חושב שאתה טועה קצת. סטטינים הוכחו שלא רק מורידים כולסטרול אלא מורידים דלקת בגוף באופן כללי. נכון שאכילה נכונה דואגת לזה, אבל כמה אנשים כבר אוכלים נכון בצורה דומה למה שכתבת ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 10:55
אני מנקה את הבית בקיטור וחוסך את רוב חומרי הניקוי. זה גם מנקה יותר טוב לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 11:04
רוב האנשים אוכלים לא טוב, אבל הם כן יכולים לצרוך אומגה 3 וויטמין E כדי להוריד דלקתיות וכך להפחית את הסיכון למחלות לב וטרשת עורקים. וכן, גם לשפר את התזונה שלהם.

יש מחלוקת האם סטטינים מפחיתים תמותה ממחלות לב, בעוד שאין מחלוקת שהם גורמים לנזקים אחרים בגוף (ניוון שרירים, מחלות כבד, מחלות כליה, מחלות עיניים, כאבי שרירים). אז אולי אולי להינצל ממחלת לב, אבל לחלות במחלה נוראית אחרת? מה עשינו בזה?

אני לא ממליץ כמובן, כל אדם צריך לפעול איך שהוא רואה לנכון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2023 11:47
@bimw בבקשה לא לחטוף את השרשור, זה דיון בנושא קניה בסיטונות.

יש מספר דיונים בנושא אוכל בריא ומתכונים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2023 12:54
טוב אחרי כל התגובות שקראתי יש דעות לכאן ולכאן אבל לדעתי עדיין יש מקומות מסוימים שאפשר לחסוך למשל:

סבון ידיים שקונים שלישייה ב12.90 אפשר לקנות במקס סטוק 3-4 בקבוקים + סבון ידיים 4 ליטר ולחסוך ככה כמה עשרות שקלים.

אז אולי מרכך כביסה, ג'ל כביסה לא, יש מצב שזה זניח.

אבל במוצרים מסויימים זה לא זניח.

אילו מוצרים מצאתם שזה לא זניח?

דאודורנטים, משחת שיניים, מברשות שיניים ודומיהם אני כבר קונה באמזון וזה חסכון באמת משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2023 09:02
אפשר לחפש 'חומרי ניקוי בסיטונאות' בגוגל ויש כמה אתרים שמוכרים גם ללקוחות פרטיים. עם כל המבצעים שיש בסופרים, קשה לי להעריך אם הם באמת מגלמים הנחה. בהרגשה שלי, בחלק מהמוצרים כן, בחלק לא. כמובן גם לרוב מקבלים מותגים לא ממותגים. סבון כלים שלא ידוע בדיוק מי החברה שמייצרת. כתוב "לשימוש מוסדי". מצד שני, לפעמים החומרי ניקוי שמקוטלגים לשימוש מוסדי, יותר מרוכזים וחזקים ממוצרי ניקוי שמוכרים לצרכן רגיל.

אבל מה- זה חיסכון של אולי כמה עשרות שקלים, אבל אלו גם ככה מוצרים שקונים פעם בכמה חודשים. אצלנו בקבוק סבון ידיים מחזיק שלושה-ארבעה חודשים...

לא אומרת שלא לקנות, אבל צריך לשים את זה בפרופורציה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2023 10:29
מהניסיון שלי

אני די זוכר את רוב המחירים של כל המוצרים היבשים והחומרי ניקוי בעלפ, כל מה שיש לו חיי מדף של מעל שנה

בערך פעם בחודש אני עושה קניה בסופר באינרנט ויושב שעה על האתר ובודק את כל המבצעים

בדרכ תמיד יש מצבעי עומק על חלק מהמוצרים/ חברות

אצל רמי לוי זה יותר מורגש במיוחד לפני ראש השנה/ פסח (כי אז יש את הסקרים של התקשורות והשוואות סלים)

אבל גם בסופרסל און ליין יש לפעמים מצבעים כאלה, לרוב עם קופונים אבל לא רק

שיש מבצע עומק כזה אני יחסית קונה כמות גדולה (מלאי של שנה+), בנתי ארון מזווה מאוד גדול והוא מסודר לי בצורה טובה, גם מסדר אותו בצורת FIFO, בדרכ תמיד יהיה לי 5-10 שמפואים, סבוני גוף, מרכך, גל כביסה, סבון ידיים, סבון כלים, משחות שיניים, נייר טואלט, אקונומיקה, מוצרי מדיח, שמן זית, שמו קנולה, קטניות, יין לקידוש, חומץ וכו

יצא לי כבר לקנות ברמי לוי גל כביסה של 3 ליטר ב4.99 שקל (קולון 101) – קניתי כמובן 5 כאלה

מעבר לזה מצאתי שבאתר "בהצדעה", ארגון המורים וכו יש הרבה פעמים מבצעים ממש שווים על קניה של סט בכמות

לאחרונה קניתי 100 קפסולות קפה ב59 שקל (10 אריזות)

או 5 חבילות של טבליות למדיח ועוד

מעבר לזה את רוב המצבעים האלה אפשר למצוא בחיפוש פשוט באינרנט בכל מיני אתרים

רק צריך לדעת מה מחפשים

הזמנה מחו"ל, לפעמים בעיקר דברים קטנים וחלופיים הרבה יותר זול להזמין כמות מחול

לדוגמא ראשים למברשות שיניים, פילטרים לשואבי אבק וכו

אריזות ענק לי פחות טובות, בעיקר כי זה מסורבל לשימוש, מתפזר לי או מתקלקל לי

להוציא מהמזווה שלנו כל פעם שנגמר זה לי הכי נוח (גם ללא קשר לחיסכון הכספי)

2 דברים שבתכנון אצלי שראיתי מחברים ועוד לא יצא לי לעשות:

1. קנית מוצרים קפואים בסיטונאות כגון פירות חתוכים, ירקות קפואים, גבינה צהובה ומוצרלה קפואה, קמחים וכו

(ככל הנראה יחייב לקנות מקפיא נפרד, חבר שלי עושה את זה, מזמין סיטואני עם משלוח עד הבית בכמה מאות שקלים פעם בחצי שנה, רבע מחיר מכל מקום אחר) מעולה לשקיים, פיצות בטאבון וכו

2. קנית מוצרי הגיינה ומשחות שיניים וכו מiHerb הבנתי שממש חצי מחיר ואיכות ממש טובה
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2023 12:08
מקפיא נפרד זה הדבר הכי חכם שעשינו לפני 10 שנים (תמיד צחקתי על המאמות עם המקפיאים האלה :roll: ).

אנחנו זוג רוב הזמן, מארחים מדי פעם וכמובן שולחים קופסאות לילדים, ויש לנו חתול שאני מבשלת לו בשר.

בקיצור, כדי לחסוך כסף, אנחנו קונים קיטניות יבשות (משרים, מבשלים ללא תוספות, מקפיאים במנות), בשרים במבצעים (מבשלת לחתול ומקפיאה במנות, מכינה מאכלי בשר ומקפיאה בקופסאות), קונים לחם (שפרסנו בחנות) ומקפיאים, מקפיאים שמיר/פטרוזיליה/כוסברה, טוחנים שום טרי ומקפיאים בקופסאות קטנות (אחת תמיד במקרר).

זה כמעט תמיד יותר זול לא לקנות מוצר קפוא מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2023 12:18
מעניין, טוב אנחנו עוד לא שם מבחינת הפנויות לבישולים ארוכים (-:

למרות שממה שקראתי הרבה יותר בריא לקנות בשר קפוא מראש (שהוקפא בטמפ מבוקרת מאוד נמוכה ומאוד מהר וגם מאוד טרי)

מול בשר שעבר כמה ימים במקררים והוקפא במקפיא ביתי לאט...

כמה זמן את שומרת כל אוכל קפוא הכי הרבה?

והם השפעה על הטעם?

*מצטער עכשיו שלא תכננתי מקום למקפיא נפרד בבית....
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2023 14:03
גם אני רכשתי מקפא קטן, 4 מדפים, לפני כ 10 שנים ויושב במרפסת שירות.

עלה כ 800 והחזיר את ההשקעה כבר מזמן על כל מה שהקפאתי לאחר קניות במבצעים.

[אוף טופיק - אל תקפיאו בשרים שרכשתם שהם "מופשרים" כי זה לא בריא, להקפיא רק בשר טרי]
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2023 16:34
בדרך כלל, בקבוק ליטר וחצי במקום אותו משקה בפחית.

לא נכנס לויכוח עם המשפחות אם זה בריא או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2023 21:37
לפני עשרות שנים זה היה נכון עם העופות הקפואים. תרנגולת היתה מגיעה למפעל ויוצאת ממנו בהקפאה מהירה ובריאה. לעומת זאת, לבקר הקפוא הוסיפו בלי בושה כל מיני הזרקות משונות שקיבלו את אישור מכון התקנים/משרד הבריאות (מעניין למה). מחיר הקפוא היה זול מהטרי, מה שכבר לא נכון להיום לפחות בעוף.

עושה רושם שהישראלים נרתעים מקפוא ומה שיש זה כל מיני מהדרין של גורו כזה או אחר שמייקר את המוצר. בדקתי הרגע באתר השוואת מחירים בעפולה: כרעיים טריים סד"ג של 22 ש"ח, כרעיים קפואים - 33 ש"ח וצפונה.

בשרים שקניתי והקפאתי -צורכת תוך חודש, בשר שבישלתי והקפאתי - גם.

קטניות מבושלות (שעועית לבנה וחומוס בעיקר) - עד 4 חודשים.

שום שכתשנו והקפאנו, מיץ לימונים שסחטנו והקפאנו - אפילו שנה ושנתיים. אנחנו מקפיאים אפילו גרידת לימון :)

שמיר/כוסברה/פרחי ברוקולי/גבעולי מנגולד שקטפנו בגינה, קצצנו והקפאנו - משתדלים תוך שנה לסיים. מתאימים רק לתבשילים ומרקים.

נדמה לי שאתה גר בבית פרטי, לא? מקווה שנטעת עצי פרי (במיוחד לימון) והכנת גינת ירק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2023 09:35
למה היום זה לא ככה?

הגיוני לי שזה יהיה יותר יקר קפוא

אבל שמתי לב שהתוקף לקפוא הזה היום הוא שנה, שבשבילי זה הרבה יותר נוח מחודש

ואוו בהחלט ראוי להערכה

נראה לי אבל שזה צורך הרבה זמן (בישול, אריזה, הפשרה, ניקוי אריזה....)

אולי אכניס את זה לתוכנית פרישה (-:

בהחלט יש גינה ענפה, בדיוק עכשיו נבטו לי האפונה הרחנית, והפול...

ויש מעל 20 עצי פרי, והיד עוד נטויה

וכן גם עץ לימון וגם עץ ליים (פירות בתאריכים שונים)

בגלל זה לא רואה את הצורך ממש בהקפאה, יש לנו פטרוזיליה כסברה וכל וצמחי תבלין טרי כל השנה...

בגדול גם פוזל בכלל לגידולים חקלאים

כרגע היעד הבא מלונים (-:
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2023 10:45
בוא נראה:

סחיטת מיץ לימון אנחנו עושים פעם-פעמיים בשנה כשיש הצטברות לימונים על העץ ולפני שירקבו ויפלו. מקפיאים בבקבוקים קטנים שאחד מהם עובר למקרר לשימוש יומיומי.

כתישת שום אנחנו לא מקפיאים אלא אם קיבלנו פתאום כמות אסטרונומית. במצב הרגיל מכינים קופסה אחת של 500 ג' ושמים במקרר לשימוש יומיומי.

כל קופסה ובקבוק כזה מחזיקים במקרר לפחות חצי שנה. מדובר במצרכים בשימוש מאד תכוף בבית. אז עבודה של שעה פעם בחצי שנה היא דבר אפשרי גם לאיש הכי עסוק בעולם...

לא יודעת איפה אתה גר, אבל מניסיוני באזור הגליל הגבוה (בעבר) ובעמק יזרעאל כיום - עשבי התיבול האלה לא גדלים כל השנה בגינה.

שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום - עשבי חורף בעמק, עשבי אביב בגליל.

בזיליקום, נענע, אורגנו - הם גם עונתיים אבל אותם אני מייבשת לצורך המשך בישול בעונות המתות כי לא עוברים טוב הקפאה.

ייבוש הוא גם פשוט - פיזור ענפים על תבנית תנור וחימום של 40-60 מעלות למשך כמה שעות עד שהעלה מתפורר. גם אנשים עסוקים יכולים :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2023 14:20
באמת? וואו חשבתי רק איזה שבוע שבועיים

באמת שהמיץ לימון או השום לא משתנים טעם?

אני בכלל לא עסוק מאוד, פשוט הזמן שלי בבית הוא לרוב עם הילדים הקטנים תמיד

אבל בהחלט אפשר לשלב אותם בזה

אולי ננסה לסחוט 100 לימונים נהפוך את זה לאתגר (-:

אניי קצת יותר דרומי ממך (מועצה אזורית מנשה)

אבל מהניסיון שלי אם שותלים כמות גדולה ויש דישון קבוע לגינה

יש תמיד בגינה מה לקטוף

נכון שעכשיו בשיא החוץ החורף הנענע לא ממש פורחת או הפטרוזליה קצת קטנה

אבל בהחלט יש מספיק עלים לשימוש שלנו

נענע לדוגמא שאנחנו צורכים הרבה כל יום, שתלתי 6 שתלים מסוגים שונים (וכם בכמה כיוונים שונים בגינה) ותמיד יש לנו איפה שהו נענע לקטוף סביב כל השנה

מה גם אני איהיה כנה שאנחנו לא ממש עניני טעם בצמחי תבלין

אז קוטפים מה שיש ופורח בכמות (-:
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2023 16:43
גם אנחנו לא, אבל אני אוהבת לשלב בתבשילים גם מחוץ לעונה.

זה ימלא לך את המקפיא (שתקנה) ולא יהיה מקום לדברים אחרים. תתחיל בעשרים לימונים ותשים בבקבוק במקרר. חוסך התעסקות מיותרת במסחטת לימון וחילוץ גרעינים מהסלט. לגבי שום - אחרי הכתישה (במעבד מזון בפולסים, אין צורך במכתש ועלי) תוסיף קצת שמן לתערובת. שומר מפני חימצון מוקדם. תתחיל מכמה ראשים כתושים בצנצנת במקרר ותראה כמה זמן לוקח לך.

בכל מקרה, הרעיונות הם לגבי הכנה בכמויות לצורך הוזלת הקניות ויכולת שמירה מירבית בלי קילקול וזריקה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2023 14:39
באמזון לפעמים המחירים ממש טובים, קניתי סכיני גילוח במחיר יותר זול מכל מה שמצאתי בארץ
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2023 14:42
לא גורם נזק לריהוט, משקופים ובכללי דברים מעץ ובד?
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2023 18:25
לדעתי אין אתר בארץ שמוכר בכמויות סיטונאות ובמחירים בהתאם ללקוח פרטי, לעסקי יש. מחו"ל זה אמזון וגם אלי אקספרס במיותד במבצעים

כמו שכתבו פה על KSP לפעמים מוכר בכמויות גדולות עם הנחות ולפעמיים עם תשווה ב-PRICEZ זה לא בדיוק מבצע.

יש שוק סיטונאי בצריפין לירקות ופירות מזמן לא הייתי שם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 06:31
מנסיון אישי האתרים שמוכרים בסיטונאות גובים מחירים דומים לחנויות, צריך פשוט לחפש ספקים ייעודיים ולהתקשר אליהם אחד אחד. ספקים גדולים בכלל לא יתייחסו לפרטיים רק קטנים. כטבעוני שרוב המזון שלי יבש הייתי קונה פעם בשנה שקי אורז בורגול אפונה עדשים 2 צבעים סויה פסטה וכולי בחמישים אחוז. בלי משלוח כמובן. עכשיו הספק שלי סגר, זה קורה הרבה עם הקטנים ותיכף כשיתחיל להיגמר אתחיל בחיפושים שוב.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2023 10:27
אם יש לך סניף של בום בקרבת מקום, הרווחת. הם מוכרים במחירים הכי זולים ומוצרים יבשים כך שאין בעיה לקנות בכמויות ולאחסן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2023 14:46
יש מחקרים שטוענים שאם אתה קונה יותר מימה שאתה צריך

אתה תשתמש יותר

ולכן אני אף פעם לא קונה בסיטונאות
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2023 11:48
מדוע צריך את כל המוצרים האלו, לפני כמה דורות השתמשו בסבון, וחומר לכביסה וזה הספיק.

בטח בעוד דור יהיה סבון לכל איבר בגוף וגם חומרי ניקוי לכל מכשיר אלקטרוני.

אגב מה שחסר זה אלכוהול מדולל לנקות את מסך הטלפון שם הכי מזוהם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2024 21:52
אני זוכר שלפני שנה ראיתי את הדיון הזה ונרשמתי רק כדי להגיב. רק עכשיו החלטתי להיכנס ולומר את השני שנקל שלי. אז תסלחו לי אם אני מקפיץ, המטרה זה להעשיר את הדיון והידע (גם שלי).

אני אעריך שהתגובה שלי תעורר קצת תמיהות א. כיוון שאנחנו לא אוכלים כמו רוב האנשים (בעיקר בשר) ב. כי צורת הרכישות שלנו היא נישתית.

ובכל זאת, אני חושב שצורת הקניות הזאת צריכה לקבל יותר תאוצה, כי המטרה של הסופר זה שתגיעו כמה שיותר, תקנו כל פעם עוד דברים לא רלוונטיים ותשלמו יקר.

אז כמה יסודות:

א. לחשב מחיר פר קילו / פר ליטר, כדי לאמוד בכלל, כמה זה יקר. החוש הזה יגיע די מהיר, אחרי שמבינים מה המחיר הטוב ביותר שאפשר לקבל עבור המוצר.

ב. ללמוד לאחסן - תבלינים לא מתקלקלים כזה מהר, אוכל יבש זה דבר עמיד, אפשר לקנות שקיות סיליקה, סופחי אתילין, מונעי עובש, שקיות ואקום, לייבש מזון. בקיצור, יש הרבה דרכים שנשכחו [בעוונותנו הרבים, החלפנו דברים שהם די נצרכים ושימושיים, בשימוש בחשמל האינסופי ובעבודה ובזמן, שמביא כסף שמחליף את הצורך בדברים הללו.]

ג. אפשר ליצור קשר עם ספקים, חנויות ולתור אחרי המקור של המוצרים. לא חייב לקנות רק בסופר.

ד. לפעמים להוציא יותר כסף, חוסך כסף.

--

בגדול אנחנו בבית שמקפיד לאכול רק בשר, אז זה חוסך בכמה התעסקויות וכספים, אך גם מצריך אותנו להשתמש בכמה מוצרים נישתיים שעולים הרבה כסף, ומכאן שנצרכנו להיות יצירתיים.

לדוגמה, רוב האנשים לא משתמשים בקקאו, יש שוקולד חלב וכו', שהוא לא הכי איכותי ופשוט אוכלים כאוות נפשם. כיוון שזה לא מתאים לנו, אז החלנו לרכוש קקאו בניצת הדובדבן, מהר מאוד ראיתי שאין לי חיים ואני קונה כל היום קקאו ושהמחיר לקילו זה 90 ש"ח. אמרתי לעצמי, זה בערך כמה שאנחנו משתמשים בחודש, ו-90 ש"ח בחודש אני לא משלם, לא מדובר בזהב, אלא מוצר מדף.

עשיתי כמה טלפונים, והשנה תהיה הפעם ה-3 שאנחנו קונים שק של 25 ק"ג. לא מתקלקל, לא בעייתי והכל באיכות פי 2 בטעם מהקקאו של עלית (לדוגמה). הקקאו עולה לנו כ-38-40 ש"ח לק"ג ואין צורך לבזבז זמן על הסופר.

דוגמה נוספת, כשיש מבצע [ואני לא אחדש כאן לאף אחד], רצוי וכדאי לקנות כל מה שאפשר. לטובת זה, קנינו מקפיא 300 ליטר ומאחסנים שם כמויות די גדולות של בשר. אמנם, ישנו חיסרון שאם יקרה משהו, הבשר עלול להתקלקל, אך יש לזה מגוון פתרונות וזה סיכון שמוכנים לקחת. חסכנו זמן הליכה לסופר וכמובן בכסף, כי קונים רק במחיר הכי טוב שאפשר את הנתח הרצוי בלבד.

ישנו יתרון נוסף, וזה העבודה שמדובר במקפיא ריצפתי עם קירות קירור בלי מאורר, אז הדירוג האנרגטי הוא A. זה גם שיקול.

בכלל, כל עניין המקפיאים זה דיון בפני עצמו, יש דברים שאין צורך לקפיא ומקפיאים, ויש דברים שאפשר להקפיא ואנשים חושבים שלא כדאי - וחבל, כי אוכל נזרק.

ודוגמה אחרונה, אולי נפוצה יותר - תבלינים. קונים בסופר, אין לנו מושג מה טוחנים לנו והמחיר לקילו, זוועת עולם. מעדיף לא להתוודע למחירים. קנינו רכישה בחוות דרך התבלינים כמה פעמים, אמנם במאות שקלים, אבל יש לנו תבלינים בארון באיכות מצויינת (ולא, זה לא מתקלקל), הרבה יותר מהסופר, יותר מ-5 שנים. חבל על הזמן והכסף. מדובר על טחינה במקום וריח נפלא וכמובן המחיר מצויין.

אפשר להרחיב עוד בנושא, אם ירצו, אבל רצוי שישאלו שאלות ספציפיות כדי שלא אגלוש יותר מדי.

בשורות טובות,