⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת)

🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2023 17:44
שלום חברים,

קיבלתי הצעה משתלמת יותר בהראל ביטוח על דירה שאני משכיר, כשאני הייתי מבוטח ב AIG.

יש לי הסכם עם השוכרים על ביטול שיבוב, כלומר במקרה של נזק לצד ג', שהחברת ביטוח לא תתבע אותם. ב AIG, כתוב במפורש ת.ז של השוכרים עם האחריות הצולבת וביטול השיבוב.

בהראל ביקשתי שיכניסו את הסעיף, וחזרו אלי, שלמעשה אצלם בפוליסה, אין אחריות צולבת בכל מקרה כלפי השוכרים, לכל שוכר.

אני קורא בפוליסה שלהם, ורואה את הסעיף הבא על תחלוף, אני מביא את הפסקה, האם סעיף 4.51 אכן מציין זאת, של ביטול שיבוב כלפי השוכרים והם לא יהיה נתבעים במקרה של הפעלת הביטוח ? או שזה חשוד שהם לא מציינים ספציפית את ת.ז השוכרים בתוך פוליסת הביטוח, מה דעתכם ?

51 .תחלוף

1.51 .הייתה למבוטח בשל מקרה הביטוח גם זכות פיצוי או שיפוי כלפי אדם שלישי, שלא מכוח חוזה ביטוח, עוברת זכות זו למבטח מששילם למבוטח תגמולי ביטוח וכשיעור התגמולים ששילם.

2.51 .המבטח אינו רשאי להשתמש בזכות שעברה אליו לפי סעיף זה באופן שיפגע בזכותו של המבוטח לגבות מן האדם השלישי פיצוי או שיפוי מעל לתגמולים שקיבל מהמבטח.

3.51 .קיבל המבוטח מן האדם השלישי פיצוי או שיפוי שהיה מגיע למבטח לפי סעיף זה, עליו להעבירו למבטח, עשה פשרה, ויתור או פעולה אחרת הפוגעת בזכות שעברה למבטח, עליו לפצותו בשל כך.

4.51 .הוראות סעיף זה לא יחולו אם מקרה הביטוח נגרם שלא בכוונה בידי אדם שמבוטח סביר לא היה תובע ממנו פיצוי או שיפוי, מחמת קרבת משפחה או יחסי עבודה או בשל יחסי שוכר ומשכיר שביניהם ובתנאי שהשוכר והמשכיר ויתרו על זכות התחלוף האחד כלפי השני.

נ.ב

אני רואה שבסעיף 4.51 ישנו תנאי של ביטול שיבוב כלפי השוכרים אם השוכר והמשכיר ויתרו על זכות התחלוף כלפי האחד כלפי השני - מה זה אומר ? זה אמור להיות מצוין בחוזה, בעל פה, או בעת הפעלת הביטוח לציין שאין לתבוע את השוכר/המשכיר ?

תודה לעונים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2023 12:01
צריך להיות כתוב בחוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2023 12:40
אני החלטתי שפחות מתאים לי להתעסק מול חברות הביטוח בעניין ביטול שיבוב ולזכור לעדכן את הפוליסה בכל פעם שדיירים מתחלפים.

הוספתי לשוכרים שלי סעיף שהם מודעים לכך שאינם מכוסים בביטוח צד ג׳ מטעם המשכיר. אם הם רוצים להיות מכוסים הם מוזמנים לעשות לעצמם ביטוח צד ג׳ על שמם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2023 12:45
זה רעיון טוב, עם זאת - כמו במקרה שלי, יהיו שוכרים שמנסים להכניס סעיף - שאתה כמשכיר אמור לעשות צד ג' ולהכניס סעיף שיבוב, איך אתה מתמודד עם כאלה ? אומר שיקחו את זה או שילכו ?

(אני הכנסתי, אבל אמרתי - שהם ישלמו את הצד ג' במקרה כזה.)

כמו כן - במקרה של מה שאתה מציע - נניח והם עושים את הצד ג', גם בביטוח שלהם, בברירת מחדל, לא יהיה שיבוב כלפיך המשכיר, ובמקרה של הפעלת הביטוח שלהם, יתכן שאתה תהיה חשוף לתביעה מחברת הביטוח שלהם, לא ? (אם כי אתה כנראה תהיה מכוסה על ידי הביטוח שלך נגדם).
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2023 13:02
נתקלת בכאלה? ממה שהתרשמתי רוב השוכרים (וכנראה גם רוב המשכירים) בכלל לא מודעים לנושא ביטוח צד ג׳ ולא מבינים את הסיכון שעלול ליפול עליהם.

לי יש ביטוח צד ג׳ כחלק מביטוח המבנה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2023 13:20
כן, ממש היו נודניקים עם סעיף אחרי סעיף בחוזה. בדיעבד אולי זה היה סימן לא להתקדם איתם.

מצד שני הם גרו אצלי מעל 4 שנים, ושמרו על הדירה. אבל, בהחלט היו קשים אם זה בכל דבר קטן היו קוראים לי, והיו קשים למדי כשזה נגע להעלאת שכר דירה, ובאופן כללי קשים ודורשים.

איך אתה מסתכל על כאלה ? פדנטים לטוב ולרע ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2023 13:36
הייתי מוכן להתפשר על אי העלאת שכר דירה, אבל אם היו קוראים לי על כל פיפס לא הייתי מחדש איתם חוזה.

יותר מדי פדנטיות היא בעיניי תכונה שלילית.

אמנם דירה להשקעה אינה השקעה פסיבית לחלוטין כמו לרכוש מניה ולמכור אותה כשאתה רוצה בלחיצת כפתור, אבל היא גם לא אמורה להפוך לחצי משרה מצד המשכיר. מבחינתי ההתעסקות בניהול הנכס אמורה להיות מספר מוגבל של שעות בשנה ובגלל זה מראש בחרתי נכס במצב שמור יחסית והשקעתי לפני ההשכרה בתיקון כל מה שראיתי שדורש תיקון.