⬅ חזרה לאינדקס

השקעה דרך Interactive Brokers (או ברוקר אמריקאי אחר) וממשלת ישראל

🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 17:26
היי,

האם בהנחה שאני משקיע דרך ברוקר/בנק אמריקאי, והכסף "פיסית" יושב בחוץ לארץ, אזי הוא מוגן מפני מרותה של ממשלת ישראל? בהנחה ואני מחליט לבצע ניתוק תושבות ולברוח (בתרחיש אימה כזה או אחר), האם השקעה דרך ברוקר זר מהווה פיזור סיכונים? או שזו אשליה בלבד עקב סיבות שאינן מובנות לי?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 17:33
בוא נניח שיוצא חוק שאתה חייב לדווח על החשבון וגם לשלם כל שנה 5% ממנו.

אם לא תקיים את החוק אז אתה עבריין. אם תחזור לישראל מאיזשהי סיבה, כנראה יעצרו אותך.

לסיכום - כנראה לא יוכלו לגעת לך בכסף, אבל גם לא תוכל לבקר יותר משפחה וחברים, או לחזור אם תשנה את דעתך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 18:19
מצד שני, בתרחיש קיצון, המדינה יכולה להגביל את משיכת הכספים מהבנקים כדי שלא יקרסו. להגביל הוצאת הון מחוץ לתחומי המדינה, או להגביל/לאסור רכישת מט"ח(קרה בעבר בישראל).

לפעמים לעזוב מקום מסוים זה קל יותר מלהוציא את הרכוש ממנו.

השאלה הזאת עלתה פה לא מעט לאחרונה, אני חושב שכדאי לפתוח חשבון בIB או כל פלטפורמה מקבילה אחרת. אם לא מוכרים ניירות אז אין צורך בדיווח(בהנחה שלא העברת מעל חצי מיליון בשנה), וגם הדיווח אם צריך הוא די פשוט, והעלות במקרה שנעזרים ברו"ח היא סבירה לחלוטין לטעמי עבור העוד שכבת הגנה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 18:32
גם אם מדווחים כאשר הכסף נמצא בידי גורם דמוקרטי לעומת מדינת ישראל העתידית אז כנראה שהוא בטוח יותר.

אני מניח שארה"ב לא תזרום עם הצעת חוק שתקפיא את כל חשבונות החוץ של אזרחי ישראל.

לעומת הזאת הבנקים פגיעים לכך, ממנים בובוה שלטונית לתפקיד הנגיד וראשי הבנקים וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 18:39
תראה יש כמה תרחישים. אם המדינה תחליט לסגור לגמרי את הגבולות שלה ולהלאים את רכושם של האזרחים אז בתרחיש כזה חשבון בIB לא בדיוק יעזור לך. אני כן חושב שהפעם זה יותר מסתם איומים ותסכול של אחרי הבחירות של הצד המפסיד. זה כן מרגיש לי שאנשים חוששים ומתחילים לקרוא את המפה. אני לא רואה את זה כתרחיש הזוי או מופרך שהמדינה תנקוט פעולות כדי להקשות להוציא מפה הון בעתיד, ובמקרה הזה בוא נאמר שחשבון בIB יותר עמיד מחשבונות בארץ(לדעתי הלא מקצועית)
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 09:37
בסוף רוב הכסף בדמות פנסיות, נדל"ן, רכבים וחסכונות בבנקים ישראלים יושב בישראל. מניח שזה יהיה הקורבן הראשון לכל מיני מילווי חירום ומיסים דרקוניים, אם יגיעו. לא בטוח שבשלב הראשון בכלל ידונו בחשבונות בנק שמנוהלים בחו"ל.

וכן ברגע שהמדינה נסגרת והופכת למצורעת לא בטוח שיהיה ממש לאן לחזור. לא נראה לי שמי שברח מברית המועצות הרבה לחזור אליה לרגל חג המולד.

אלה כמובן תרחישי קיצון ויש גרועים מהם, אבל הכל אפשרי בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 11:22
האם יש לך אזרחות או תושבות קבע במדינה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 12:47
א. במקרה של אירוע קיצוני (ברמה של דאע"ש משתלט על תל אביב) יש לך סיכוי לקבל מעמד פליט במדינה אחרת

ואז באמת משיכה של כספים מהארץ תהפוך בלתי אפשרית

ב. אם צברת מספיק כסף יש לך אפשרות לקבל ויזה למדינות מסויימות

ג. בעולם העבודה מרחוק אתה יכול לקבל מעמד נווד דיגיטלי במדינות מסויימות

ג. גם בלי תושבות קבע אתה יכול לעבור בין מדינות כל הזמן
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 20:04
בשלב מסויים לא יהיה לך דרכון בתוקף ומדינות לא יאפשרו לך להיכנס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 20:39
תלוי בקיצוניות של התרחיש, אבל יש מצב שגם אם הדרכון בתוקף לא יתנו לך להיכנס (תסתכל מה קורה לאזרחים של מדינות "בעייתיות").
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2023 16:44
אזרחות פורטוגלית בדרך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2023 02:32
ננעל. אתה היסטרי.