⬅ חזרה לאינדקס

ג׳נטריפיקציה

🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 19:26
היי לכולם,

סוגייה שעלה בראשי ומעוניינת אותי נורא, האם ג׳נטרפיקציה מטיבה עם תושבים מקומיים או שזה מקשה עליהם?

השאלה באה בעקבות סרטון (ותופעת הנוודות הדיגיטלית) שראיתי של בחור אמריקאי שגר במדינה זולה ומסביר את עלויות המחייה. בתגובות כולם רשמו לו שהוא גורם לג׳נטפריקציה ומקשה להם על החיים שדי נשמע לי מוזר, הרי אדם כזה זה עוד כוח קנייה משמעותי שנכנס לכלכלה שלהם ויורד בסופו של דבר לאדם הפשוט.

אם אני מחזיק מכולת ויש לי יותר מבקרים שרובם אמריקאים עשירים שמבזבזים יותר אני מרוויח מזה ויכול לבזבז יותר ואז לגרום לפיתוח הכלכלה וכו׳, ומצד שני הם מעלים את המחירים של הדיור, צריכה וכד׳ אז אין לי תשובה חד משמעית.

דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 19:54
ג'נטריפקציה לרוב גורמת לעליית מחירים שדוחקת את אוכלוסיית המקור החוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 20:19
בטווח הארוך זה לא מטיב עימם? אין איזה שהוא פער שנדבק בגלל שיותר כסף נכנס וזורם במעגלים?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 20:32
ג'נטרפיקציה זה כמו לזכות בלוטו לתושבים המקוריים, גם אם הם חושבים אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 21:04
תלוי בהגדרה לתושבים לדעתי.

למי שהוא בעל רכוש/עסק במקום - שיפור האוכלוסייה משפר את מצבו הכלכלי (יותר תנועה בעסק, אוכלוסיה עשירה יותר שמוציאה יותר, עליית שווי הנכס).

למי שמתגורר במקום (שוכר) אבל ההכנסה/נכסים שלו לא תלויים במחירים במקור זה רע כי ההוצאות שלו עולות אבל ההכנסות/שווי עצמי שלו לא.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 21:07
כלכלית, ברור שהתושבים המקוריים מרוויחים.

אבל יש אנשים שהשינוי באופי המקום והצורך לעבור דירה פוגעים בהם לא כלכלית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 21:30
זה נכון, הוא לא זוכה בלוטו מאידך הוא גם לא ממש נפגע, הוא יכול לעבור למקום פח אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 21:38
אם אני פותח מסעדה בת"א, ואני לוקח 90 שקל על סלט של מלפפון ועגבנייה אז האם זה מפתח את הכלכלה בתל אביב וכו'?

למה שבמדינות עולם שלישי זה יהיה שונה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 22:31
המחיר כשלעצמו לא משפיע בכלל על הכלכלה, אבל כמות הכסף שזזה ממקום למקום זה המנוע הכלכלי, בלי עסקאות אין כלכלה ואין צמיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 23:19
מה זא? אם יש אנשים שיהיו מוכנים לשלם את זה (אוכלסייה עשירה שעברה לאזור) ההכנסות שלך יגדלו ולך בסוף תשאר הכנסה פנויה יותר שתרשה לך לצרוך יותר ולהניע את הכלכלה.

מצד שני אם המקום יהיה שופע אוכלוסיה עשירה אני משער שהשכירות במקום תעלה וכו ולכן אני שוב אומר, אין לי תשובה חד משמעית.

מאוד אהבתי את הדיון שנוצר כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2023 23:37
למה להרחיק למדינות עולם שלישי? אפשר לראות אפילו בישראל מה זה עושה - בפרט בתל אביב וגוש דן בכלל. אז כן, נדחקו החוצה כל מיני צעירים ומסוממים שממילא לא היה להם מה לחפש בה מלכתחילה, אבל מצד שני זה עשה את העיר נקיה יותר ומשך הרבה השקעות - גם של המדינה.

יש הרבה התבכיינות על זה בכל מקום בעולם, אבל מבחינה כלכלית, זה עושה רק טוב. ובסופו של דבר, זה לא באמת משנה מה שוכרי הדירות והאנשים בלי נכסים בכללי חושבים. כי צריך ממילא להיות say בעניין רק למי שמחזיקים ממש ברכוש - הם הרי אלה שבאמת יש להם skin in the game.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 00:42
כל מי שנדחק מהעיר הם מסוממים וצעירים?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 08:56
זאת בדיחה או שאתה באמת מאמין בכך?

מה שהפך את תל-אביב למקום נחשק הוא התרבות, האמנות וחיי הלילה שהתפתחו בה עוד מראשיתה.

מי ירצה לגור בעיר משעממת עם מלא בעלי נכסים משעממים?

להבדיל ממך, אני טוענת שאיכות אנושית של מקום נקבעת עפ"י התושבים וללא קשר להיותם שוכרים או בעלי הבית.

מעבר לזה, מי שקונה נכס כדי להשכיר - האם חוסר אכפתיות לגבי דעת השוכרים יועיל או יזיק לו במציאת שוכר איכותי לנכסיו?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 09:10
קח בחשבון שאנשים לא נמשכים לגור בתל אביב (ואפילו עומדים בתור כדי לגור עם שותפים בדירות קטנות ומעופשות) בגלל שהיא מלאה במתכנתים,

הם נמשכים לגור בתל אביב בגלל התרבות, האמנות, הקולינריה ואפשרויות הבילוי שהעיר מציעה. ואת כל זה, Well, מביאים לעולם הרבה פעמים (אם לא רוב הפעמים) כל "שוכרי הדירות והאנשים בלי נכסים" שלהם אתה בז ודעתם בעיניך אינה נחשבת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 09:33
גם וגם. יש לעושר מעגלי חלחול, כאשר ככל שמתרחקים ממקור העושר כך החלחול נמוך בהרבה.

כלומר אם מגיעה אוכלוסייה אמידה למקום עם רמה סוציואקונומית נמוכה, אז חלק מהאנשים מנהלים עסקים ישירות עם האוכלוסייה האמידה ויכולים לגבות מחירים גבוהים יותר ולהציע שירותים שעד כה לא היה להם דורש, ובכך ליהנות מעלייה בעושר שלהם. אותם בעלי עסקים יעבירו חלק מאותו עושר לעובדים שלהם ולבעלי עסקים אחרים שמהם הם צורכים, וכך הלאה - כל מעגל מרוויח נגיד x ומעביר 1/4x למעגל הבא (סתם כדוגמה, לא יודע מה המספר הנכון).

ג׳נטריפיקציה מלווה בשני תהליכים שמתרחשים. הראשון הוא הזרמת כסף למקום מסויים. השני הוא עלייה בביקוש מצד אוכלוסיה חזקה יותר מזו המתגוררת במקום, בבתים ובשירותים המוצעים באותו מקום. כל עוד הביקוש באותו מקום נמוך יותר מההיצע, ההשפעה היא בעיקר בהעלאת איכות החיים של תושבי המקום. ברגע שהביקוש גדול מההיצע, למשל בדיור, אז מתחיל השלב בו בעל המאה מתחרה במקומי על אותם משאבים, וכמובן שינצח.

אז בתהליך הג׳נטריקציה גם חלק מהאוכלוסייה מרוויח וגם חלק מהאוכלוסייה מפסיד ונדחק למצב פחות טוב ממה שהיה לו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 12:06
אני חושב שהדיון כאן מפספס חלק מההשלכות על התושבים.

אם אני קופאי במכולת חיים ובעקבות תהליך שעברה השכונה, חיים נאלץ לעזוב את המקום ומוקמת במקום חנות קשת טעמים, אז אני ארוויח בקשת טעמים בערך את אותו השכר שהרווחתי קודם, אבל הקניות שלי יהיו יקרות יותר וכך כל תמהיל החנויות באזור יהיה מהסוג היקר יותר. המשמעות מבחינתי היא עלייה ביוקר המחיה (או ירידה בנוחות הקניה), אני הופך ליותר עני יחסית לסביבת מגוריי וזאת כשהשכר שלי לא עולה.

מצד שני, אם אני בעל נכס, אכן אני יכול למכור אותו, ומול הפגיעה במעבר החצי כפוי, אני מרוויח על עליית ערך הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 12:12
ובמיוחד שכר הדירה יעלה ותצטרך כשוכר לעבור לדירה קטנה יותר או ישנה יותר או במיקום פחות טוב, ואז אתה דוחק משם את הדיירים הקודמים שיצטרכו לעבור לעיר אחרת ואולי לוותר על מקום עבודתם וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 12:23
בהנחה שגרת עד עכשיו בשכונה לא משהו, עצם שזה שהיא מתייקרת כי נכנסים אנשים אמידים יותר יגרום לכך שתעבור לשכונה אחרת שהיא לא משהו.

אז המיקום לא יהיה פחות טוב מהיכן שגרת לפני השינויים.

הבעיה היא אחרת לדעתי - אם גרת מספיק שנים במקום מסויים, ובמיוחד אם הקמת משפחה, יש משמעות לקשרים האישיים שהתפתחו במקום. לעזוב חברים זה אף פעם לא פשוט. אם לא יצרת קשרים כאלה אז אני לא חושבת שיש בעיה גדולה במעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 13:06
גם ל"לא משהו" יש דרגות. אולי גרת בשכונה לא מפוארת אבל עם אוכלוסייה סבירה, והתייקרות מאלצת אותך לנדוד למקום אחר עם רמה נמוכה יותר של אוכלוסיה ושכונה יותר מוזנחת.

דווקא כן יהיה פחות טוב במקרים רבים.

יש גם עניין כלכלי - אם מקום העבודה שלך נמצא בקרבה יחסית והמעבר מאלץ אותך לוותר עליו, אתה עלול להתקשות למצוא מקום אחר שיציע לך תנאים דומים, בעיקר אם מדובר באוכלוסיה מבוגרת יחסית ובעלי מקצוע שהביקוש לו אינו גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 14:10
סלחו לי, אבל מהתיאור שלכם את התופעה, נשמע שמתחולל כאן איזשהו "חוק כימי" מעניין כלשהו.

אם זכור לי טוב (יתכן שאני טועה ואשמח לתיקון), כשלוקחים דלי מלא מים ומוסיפים לתוך הדלי כף מלח, אם נמתין מספיק זמן, חלקיקי המלח יתפזרו באופן שווה ומושלם על-פני כל נפח הדלי.

ניכר שכלכלית מתחולל משהו דומה כרגע בעולם. אולי נגיע לאיזשהו איזון גלובאלי שמה שיקבע את שרידותך ורמתך הכלכלית, הוא המרחק הגיאוגרפי בין ערים ויישובים והנ"צ עליה אתה תיפול אחרי כל התהליך הזה שתיארתם?

מגניב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 15:55
@בת העמק @דוריאן @האזרח הקטן

עובדה שלמנהטן כל הזמן מנסים להידחף אנשים למרות שהיא מלאה ״במנהלי קרנות גידור משעממים״. בכלל, אזור ניו יורק הוא מאוד מעניין מבחינת ג׳נטריפיקציה, כי היא מתרחשת שם כבר מעל 80 שנה. מפריך הרבה מיתוסים על ״צעירים תוססים״ והחשיבות שלהם (שמתבררת בדיעבד כאפסית).

אני חושב גם שאתם שמים את הסוס לפני העגלה פה. מה שגרם לתל אביב להיות מה שהיא, זה שזו העיר המודרנית הראשונה שהוקמה פה (ולא עיר עתיקה עם אוכלוסיה ילידית מלפני העליות). צעירים דגנרטים שצורכים סמים והולכים להשתתף בהפקרות מינית בדאנג׳נים זה לא הבסיס שעליו נבנית עיר גדולה - אלא אפשרויות כלכליות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 16:54
לא יודע למה אתה אובססיבי דווקא לצעירים מסוממים, הג׳נטריפיקציה פוגעת גם באנשים נורמטיביים ומשכילים ממעמד הביניים.

אני לא נגד ג׳נטריפיקציה אבל אין טעם לעצום עיניים לגבי זה שיש אנשים המפסידים ממנה ואין גם מה להשמיץ את כולם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 16:57
שמע, עם כל הכבוד, אין לך מושג על מה אתה מדבר.

מניו יורק במקור אגב.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 17:05
מה זו "עיר משעממת"?

מבחינתי למשל, אם יש משפחה, חברים, אינטרנט, ספרים ופינות ירוקות בעיר - היא מוגדרת מעניינת מספיק.

לא צריך בשביל זה את ת"א...

"חיי לילה" הם בעיניי חיסרון -

אופנוענים וחבורות צעירים שמשוטטות בלילה לא בדיוק תורמים לאיכות השינה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 17:34
אני רק יודע מה שאני קורא בתקשורת. אני רואה רק התבכיינות שם שמאוד מזכירה את ההתבכיינות כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 19:33
אני ישראלית אבל בני הדודים שלי ניויורקרים מלידה ואני רואה ממה הם בורחים.

*הם שייכים לצד האמנותי-ליברלי של ניו-יורק, אמנם כבר בני 50-60 אבל לגמרי ילדי פרחים שמתבאסים מחיי הקהילה המתפוררים ומהמחנק הכלכלי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 19:37
בסדר, אבל זה לא מה שעשה את ת"א למה שהיא, היחוד שלה הוא מה שקורה מחוץ לכתלי הדירה. בסוף גם העשירים יברחו משם כשיהיה משעמם :)

אפשר גם לדבר על חיפה, היא עוברת בעצמה סוג של ג'נטריפיקציה בחלקים הקרובים לים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 19:51
נדחקו החוצה גם מורים, עובדים סוציאליים, גננות, טבחים, אחיות, שוטרים, שיפוצניקים ועוד אלף ואחד מקצועות בהם לא מרוויחים 30,000 בחודש, אבל אתה לא תשרוד בלי השירות שלהם שבוע.

ובכל העולם מבינים שמדובר בבעיה חמורה שצריך לטפל בה. עיר צריכה אנשים מכל קשת המקצועות ולא רק מתכנתים עובדי FAANG שיכולים לעמוד במחירי השכירות ההזויים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 19:57
אתה מוכשר ועשיר ולא פראייר לממן אף אישה או ילד.

אבל לא כולם כמוך ואם אנשים לא בטלנים נאלצים לעזוב מקום הם גרו שנים רבות כי הוא השתנה מהקצה לקצה, מותר להם להתלונן על התהליך שגרם לכך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 21:37
למען ההגינות, ידעתי שאני עומד לגעת פה בעצב חשוף. אבל לא ציפיתי לכזה שצף של זעם. קשה לי לגלות סימפתיה עכשיו - כשזו בעיה של ״אנשים יפים״ כמו רוב גולשי הפורום. רוסים התמודדו עם זה הרבה לפני (בארץ) וזה לא היה מעניין אף אחד. רק עכשיו, כשיוניוס ברנשטיינוביץ׳ ה-3 לא מסוגל להרשות לעצמו לשכור דירה בתל אביב, זו פתאום בעיה שפני כולם מאדימים ממנה. אבל לא לי, כי לי לא אכפת שיוניוס יסע שעתיים מ- ואל ירוחם.

זה קיים גם במקומות אחרים בעולם. זה לא שזה חידוש כחול-לבן. בהרבה מדינות, הם פשוט נוסעים שעתיים בכל כיוון כל יום כדי לאייש את המשרות האלה.

הגזמת... בטח שאממן את הילד

.

.

אחרי בדיקת אבהות חיובית ;)
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 22:02
הבן שלי ואשתו יכולים לממן בקלות שכירת דירה בת"א אבל בחרו לזוז לעיר שכנה. למה? כי החברים הפחות אמידים התחילו לעזוב את העיר, גם האמידים עוזבים כי רעש ובלגן כל היום, לא נחמד להסתובב באבק , ויותר נעים לגדל ילדים בשקט יחסי. אפילו שפים התחילו לחפש פינות בטבע או עברו לבשל ארוחות שף בכל הארץ.

יכול להיות שמוזיקאים צעירים (מסוממים? בטלנים?) יפתחו סצנה בחיפה דווקא. אמנים צעירים עברו לעפולה מהמרכז בשנים האחרונות ויש המון תערוכות בעמק.

אם תל-אביב תפסיק להיות מגניבה, איזה דם חדש יזרום אליה? צרפתים עשירים בנווה צדק? עורכי דין בצהלה? מה הייטקיסט צעיר יעשה איתם?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 22:09
עיר מתוכננת היטב נותנת פיתרון מגורים לבסיס כמה שיותר רחב של אנשים ומקצועות. בתל אביב בתקופה האחרונה התחילו להפנים את החשיבות של גיוון אנושי לדוגמא בית המורה בתל אביב שמאפשר למורים ובני הזוג שלהם לשכור דירה בשכירות מוזלת. קבלנים מחויבים לבנות X% דירות קטנות בכל פרויקט ועוד ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 22:31
אם כך אז באופן כללי לאדם הפשוט (קרי:מורה, כבאי וכו ולא מתכנת או משהו דומה) התהליך יקשה, ובהנחה שבסביבה של מדינת עולם שלישי אני מניח שאחוז היזמים הוא עוד ממילא נמוך הרי נגיע למסקנה המתבקשת שהרוב לא נהנים מפירות התהליך וזה מקשה להם על החיים ואף לא תורם. מעניין. אני חשבתי שאיכשהו זה כן יכול לחלחל לאזרח הפשוט מרמת המאקרו פנימה דווקא
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2023 23:03
במדינת עולם שלישי הביקוש להגירה מצד אזרחים מערביים אמידים יהיה לרוב אפסי מלכתחילה. אנשים רוצים לשלם פחות בלי לוותר על רמת החיים שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 08:56
חשבתי שהדיון על ישראל. העולם השלישי גדול ומגוון וקשה לדון על מיליארדי האנשים שחיים בו כמקשה אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 11:14
כיוונתי יותר לדרום אמריקה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 11:46
קשה לנחש. ספק אם המגיבים כאן בעלי ניסיון וידע בתהליכים אורבניים בדרום אמריקה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 11:58
הגיוני להסיק שלא דיברתי על הארץ בגלל הדוגמא מהסרטון שהבאתי, חשבתי שזה די היה ברור אך כנראה שהייתי צריך לציין זאת.

בכל מקרה חלק מהתשובות שענו פה היגיוניות ומתייחסות באופן כללי לתהליך, ולכן המענה לדעתי הוא די מדוייק
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2023 12:33
לא יודע. המאפיינים הכלליים של מעבר דירה כפוי אולי דומים. תופעות כמו חלחול עושר וקהילתיות תלויות מאד בתרבות ובמבנה השווקים המקומי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 11:25
זה נישמע לך די מוזר משום שאתה בניגוד לסוציאליסטים לא רואה את העולם במושגים של משחק סכום אפס (וטוב שכך). סוציאליסט מסתכל על אדם עשיר שמגיע לשכונה שלו ומיד נתקף קינאה. בעיניו המשק הוא סגור ואם למישהו יש X זה אומר שהוא לקח את ה X הזה ממישהו אחר. אתה מסתכל על דברים בצורה רחבה יותר, אדם עשיר מכניס למשק כסף, מייצר משרות, מביא איתו ידע והון.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 12:57
אדם עשיר לא מביא איתו ידע.

זה שנולדת למשפחה הנכונה לא הופך אותך לחכם.

כולנו מקנאים בעשירים, לא צריך להיות סוציאליסט בשביל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 13:00
אבל בהסתברות גבוהה הוא יזכה לקבל חינוך וסביבה שיאפשרו לו להתפתח טוב יותר מבחינת השכלה וחכמה מאשר מי שנולד למשפחה קשת יום.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 13:09
זה נכון שלעשיר יותר נגישות לידע, אבל מנגד לעני יש יותר מוטיבציה כי הוא תלוי רק בעצמו כדי לשפר את חייו.

בכל מקרה אלו הכללות שלא תורמות הרבה. יש עשירים שלוקחים ויש שנותנים, שמועילים או מזיקים לחברה וכו'. יש הרבה דרכים להתעשר ולהשתמש בכח של הכסף אחרי שהושג. חלקן חיוביות וחלקן שליליות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 13:09
זו הסתכלות חד-מימדית מידי. אתה מניח כאן שחינוך זה משהו שאפשר לדרג את איכותו ולתת לו ציון מספרי בין 1 ל-10.

זה לא עובד ככה. חינוך הוא תמיד מוטה אידיאולוגית (גם אם משרד החינוך לא יודה בזה), ההגדרה של חינוך איכותי משתנה מאדם לאדם ובתכל'ס הכוונה פשוט לחינוך שתואם את תפיסת העולם שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 13:12
השאלה היא כמה הקינאה דומיננטית. סוציאליסטים שונאים כל כך עשירים עד שהם מוכן להיות עניים יותר ובלבד שמי שסביבם לא ישגשג. מה אתה יותר? מקנא או מעוניין לשגשג?
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 13:13
אני מסכים שחינוך הוא מוטה אידאולוגיה, אבל גם משפחה חרדית עשירה תוכל לתת לבנה חינוך חרדי טוב יותר שיוציא אדם משכיל יותר מאשר משפחה חרדית ענייה שתשלח את בנה למוסד חינוכי עם מורים פחות טובים ועם סביבה שממנה הוא פחות ילמד. תחליף את המילה חרדים בכל אידאולוגיה שתרצה, והוא עדיין יתקיים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2023 13:49
זה לא עניין של שנאה, כלומר זה לא עניין של רגש בכלל. לסוציאליזם יש מחקר מדעי ענף לא פחות מזה של הקפיטליזם.

תעשה שיעורי בית. תבדוק מה הטיעונים שלהם למה הכלכלה היא משחק סכום אפס, ובוא נקיים פה דיבייט אמיתי ומלמד.

כרגע אתה סתם מציג סוציאליסטים כאנשים נוירוטיים ורגשניים במיוחד. זה לא יקח אותנו רחוק.

שים לב לטענה של @TheFlash: העשיר מביא איתו ידע, ומשתמש בו כדי לשפר את איכות החיים של כולנו.

והשאלה האם זה מה שמלמדים את העשירון העליון בבתי הספר האיכותיים שלהם? לנצל את מעמדם כדי לנווט את השוק לגן העדן שכולנו נהנה ממנו?

זה שלתלמיד בחינוך סופר-איכותי יש אחלה מורה להיסטוריה, זה נחמד, אבל איך זה הולך לשפר את איכות החיים של אלו שלא למדו אצל המורה הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2023 11:05
ג'נטרפיקציה זה תמיד הסבר של שמאלנים דגנרטים להתנגדות לתהליכי פיתוח כלכלי, שבתכלס מונעים ג'נטרפיקציה.

בכדי שעיר תהיה מקום טוב, כיפי, ומעניין לחיות בו, היא צריכה פעילות כלכלית איתנה, היצע מגוון של עובדים ועסקים, קפיטליסטים עשירים, בורגנים סאחים, היפים, היפסטרים, מסוממים, זונות, צעירים פוחזים, שירותים חברתיים וקהילתיים, בתי ספר, אוניברסיטה, אמנים, סטודנטים, סצנת אוונטגארד מביכה, עובדים קשיי יום בשכר נמוך, ושכונות ענייות אך מלאות אותנטיות וריח מפוקפק.

ובשביל לשלב את כל הנ"ל עיר צריכה לצמוח, ולהיות מסוגלת לפנות לקהלים שונים, עם יכולות כלכליות שונות (גם עסקים, וגם פרטיים), ולספק לכולם את התשתיות שהם צריכים.

כל פעם שהמילה ג'נטרפיקציה עולה, זה תמיד כתירוץ, לאיך נמנע פיתוח כלכלי? איך נגביל הקמת תשתיות? איך נקשה על יזמות? ואיך כן נפגע בהכי עניים וחלשים בחברה, ע"י פגיעה בפיתוח הכלכלי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2023 15:11
אני לא בטוח שהבנתי מדוע חשוב שכל האוכלוסיות יחיו באותה העיר. מה רע בכך שחלק מנותני השירותים יגורו בעיר שכנה זולה יותר? (או רחוק יותר, אם יש אמצעי תחבורה סבירים)?
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 21:39
כי האזור בו העשירים גרים יהיה מסודר, נקי עם פחות פשע וזה מעורר דיסוננס אצל פרוגרסיבים. מבחינתם זה עיוות, אנשים נולדו שווים ואם הם לא כאלה אז משהו מטורף קורה והמדינה צריכה להתערב.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 22:45
אולי תיתן למי שמאמין בדברים לענות בשם עצמו?