⬅ חזרה לאינדקס

מניית אפסלון

🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2023 14:44
לפני כמה שנים אחדות

חברת צירון בתי זיקוק- חדלה להסחר.

ובמקומה- התמזגה חברה חדשה,

בשם 'אפסלון ברנדס'

אשר עוסקת ברכישת והשבחת חנויות אמזון.

בזמנו- זה יצר הרבה הייפ סביבה.

וברגעי השיא- היא נסחרה סביב שווי של כרבע מיליארד שח.

ובשנתיים האחרונות- היא רק יורדת, ויורדת ויורדת.

פעם האחרונה שהיא בחרה לזרוק פיסת מידע באתר מאיה- היא הפיצה מצגת כלשהי, אשר סוקרת את הצמיחה במכירות וכו וכו.

חייב לציין שבעיניי- המודל שלה, הוא אמור להיות פגזי. אלא שטרם ראיתיו מתבטא בדוחות..

אין שום דוח רבעוני

ואפילו אין דוח שנתי מאז 2020!

בדקות אלו ממש, החברה נסחרת סביב שווי של 16 מיליון שח....... לפני דילול מלא של אופציות נושאי משרה....

אין עליה אף איזכור ברשת, שעדכני לשנה וחצי האחרונות....

זה סביר בעיניכם?

זו הזדמנות השקעה חריגה?

או שמא- פתח לחקירת ר. ניירות ערך?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2023 15:07
אני אישית לא הייתי משקיע בחברות שאין להם דוחות מסודרים על ידי חברות רואי חשבון בינלאומיות. בנוסף, אני משקיע בחברות רווחיות כיום ולא על סמך תזרימי עתיד והבטחות. הדבר הראשון לדעתי במקרה הזה הוא לנסות לחלץ מספרים אמינים. בכל אופן, זו לא נשמעת חברה רווחית, לכן לא רואה סיבה להיכנס לדבר כזה כשיש הרבה השקעות אפשריות אחרות בשוק.

לפי מה שראיתי באיזה מצגת החברה כרגע הפסדית עם הפסד של 22 מליון דולר ב2021 בערך שזה המון ביחס לשווי שוק שלה ולהון העצמי שלה (שמהם 20 מליון זה "הוצאות תשלום מבוסס מניות" - זה מאוד חשוד כשלעצמו כי זה נראה כאילו מישהו מנסה לרוקן את החברה מהשווי שלה) ולכן היא מבחינתי במסלול מהיר לאיזה פשיטת רגל או איפוס שווי. מה גם שזו חברה עם הרבה "נכסים בלתי מוחשיים" כמו "מוניטין" שזה נחמד אבל לדעתי לא באמת שאני מתייחס אליו יותר מדי ברצינות ועדיף להיות שמרן ולשים שם 0. לא חברה שהייתי רוצה להשקיע בה והייתי מתרחק מאוד. (יש חברות שלמשל מחקו את כל הנכסים הבלתי מוחשיים ונסחרו פחות מtangible book value ואז למרות הסיכון בצמיחה כן הייתי מתעניין. החברה הזו רחוקה משום כמו שמיים מארץ)

* אין באמור להוות המלצה/אי-המלצה ואין לי שום פוזיציה בחברה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2023 17:19
מעבר לכל הסיבות הטובות שמרקר ציין, הסחירות שלה בקאנטים. גם אם תעשה עליה סיבוב לא תצליח לממש את הרווח.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 16:15
לרגע

ראיתי בגרף זינוק יומי של כמאה אחוז

wtf?
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 16:25
לא קשה להריץ מניות קטנות ולא סחירות.

א' ו- ב' מוכרים אחד לשני את המנייה בשער הולך ועולה.

ואז איזה בוט מסחר מחליט להצטרף למגמה וקונה את המניות במחיר המופרז.

כמובן שזה לא חוקי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2023 16:42
אני רואה את שתי העסקאות בספר הפקודות. אחת של 50 מניות בשער של 185 והשניה של 530 מניות בשער של 160. סה"כ החליפו ידיים 940 ש"ח שלמים.

אולי מישהו טעה בלימיט ששם.

בקיצור לא מנייה מעניינת בשום צורה.