⬅ חזרה לאינדקס

זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע

🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 10:03
שלום רב לחברי הקהילה,

אנחנו זוג בני כמעט 30 (כרגע בלי ילדים) שרוצים לקחת יותר אחריות על העתיד הכלכלי שלנו.

המטרה היא הגדלת ההון שלנו.

כרגע המצב הוא כזה – לי יש 500 אלף שקלים בעו"ש שהיו מיועדים לרכישת דירה + 100 אלף מושקעים באלטשולר בסיכון די נמוך (רוצה לשנות מסלול).

המשפחה שלי הציעו לעזור לי ב 500 אלף שקלים לרכישת דירה כאשר ארכוש.

לבת הזוג יש 400 אלף +100 אלף שההורים שלה יכולים לעזור לרכישת דירה.

השקענו רבות בלימודים ומרוויחים ביחד 28,000 נטו בחודש.

כרגע חוסכים בממוצע כל חודש 14 אלף שקלים.

חשבתי על רכישת שתי דירות להשקעה כדי לנצל את הפטור ממס לכל אחד ואת יכולת החיסכון החודשית שלנו (אך קולות רבים מסביב אומרים שזה לא הזמן הנכון).

פתוח לזה וגם פתוח לשוק ההון.

אשמח לדעות

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 10:10
לדעתי לרכוש דירה, אם לא עכשיו אז בשנה הקרובה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 10:20
1 עם משכורת כזו אתם יכולים לחסוך יותר

2. אלמלא המצב הפוליטי, לדירת מגורים יש יתרון מבחינת מיסוי. אבל במצבכם הייתי שומר על גמישות שתאפשר לעבור למקום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 10:32
כבר מכרת את הדירה שלך כדי לשמור על גמישות?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 10:37
כתבתי: במצבם.

אם הייתי צעיר נמרץ עם מקצוע מבוקש וילדים בתכנון, הייתי עף מפה כבר מחר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 10:49
לא ציינת כמה כל אחד מכם מרוויח מתוך ה28, אבל אם נניח כל אחד מכם מרוויח 14 נטו ומיליון הון עצמי, זה יאפשר לכל אחד מכם לקחת כ 800 אלף משכנתא, כלומר אפשרות לקנות דירה של כ 1.7 מיליון, וחיסול ההון העצמי. זה יכול להספיק לדירת 3 חדרים במצב שמור ביישובי גוש דן הרחוקים מתל אביב, או דירת 3 חדרים מאוד ישנה ביישובים כמו בת ים / חולון / פתח תקווה, או ללכת לאזורים מרוחקים יותר כגון באר שבע / חיפה.

באופן אישי לא הייתי הולך על עסקה כזו אלא ממשיך לצבור הון עצמי ומכוון לדירה חדשה יותר בגוש דן, שתצריך פחות התעסקות ותיקונים (הערה: אני מניח שאתם מתגוררים באזור המרכז. אם זה לא המצב, צריך להבין מה התכניות שלכם לגבי המשך המגורים של עצמכם בעתיד).

לא ציינת אם יש לכם כוונה להינשא ומתי, אז אני מתייחס להון של כל אחד מכם בנפרד. אם אתם כן מתכננים למסד את הקשר (ולא משנה אם באופן פורמלי או לא) ולאחד הון, אז כבר יש לכם הזדמנויות נדל"ן שכן כדאי לשקול.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 10:52
1.6M

בערך 2M משכנתא

משכנתא לוקחים בתור זוג, לא כל אחד לחוד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 11:15
אין איזה קטע שהחזר משכנתא מוגבל לשליש מההכנסה נטו? איך לוקחים משכנתא של 2M עם החזר של פחות מ-10K?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 11:20
40%
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 11:27
תלוי במצבם הזוגי. אם הם לא נשואים (בין אם רשמית ובין אם לא), קניית דירה כזוג יכולה להיות רעיון רע, לכן אני מניח שכל אחד מהם יקנה בעצמו.

התייחסתי בתגובה שלי לעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 13:35
אז אתם לא זוג נשוי אם כך. יש כוונה למסד מתישהו?

לך יש הון עצמי של 1.1M ש"ח ותוכל לקנות דירה עד לגובה של כ- 2.75M ש"ח (בהנחת משכנתא בגובה 60%).

לה יש הון עצמי של 500K והיא יכולה לקנות עד כ- 1.25M ש"ח.

כלומר, דירה אחת בגוש דן והשניה בפריפריה (או בשכונה לא משהו במרכז).

אם אתם בטוחים בחייכם המשותפים ואין בעיה להעביר הון עצמי מאחד לשני, אז מדובר על ממוצע של 2 דירות בשויי כ- 2M ש"ח כל אחת.

למשל - דירת 3 חדרים בחולון עולה בממוצע 2M ש"ח. השכירות עליה היא 5K ש"ח לחודש - 3% תשואה (נתונים מאתר דירובוט).

אם כל אחד קונה בנפרד, גם ההתחשבות בהכנסות נטו מתייחסת לכל אחד בנפרד. איך החלוקה ביניכם של הנטו?

אם אתם יכולים להרשות לעצמכם גם הלאה להפנות 14K בחודש להחזר משכנתא - זה יתאים ללקיחת משכנתא ע"ס 2M ש"ח בערך אבל כנראה תצטרכו משכנתא גבוהה יותר כי יש הוצאות נילוות לקניה (לבקש יותר מ-60% משכנתא).

בטוח? כי כרגע כמעט מיליון ש"ח שלכם יושבים בעו"ש.

מדוע שלא תקנו דירה לעצמכם למגורים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 14:21
אתם נשואים? יש הסכם ממון?

מה הסיבה שאתם רוצים לקנות שתי דירות? מחירים נמוכים / כספי הורים שאחרת לא יתקבלו?

ובקשר לשוק ההון, לא ברור ממה שכתבת אם אתה מכיר את סיבולת הסיכון שלך. זה חשוב, כי ממה שכתבת נראה שאין לך ניסיון בהפסדים על הנייר של סכומים גדולים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2023 14:31
פרה, פרה.

תקנו דירה אחת, תאזנו משאבים [חובות, הכנסות] ותבדקו אם אתם יכולים לקנות דירה שניה בלי לקפוץ מעל לפופיק..