⬅ חזרה לאינדקס

ניתוק תושבות מס - השתלמות ופנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 19:48
אני תושב חוץ כבר 7 שנים אך עדיין יש לי חשבון השקעות בארץ.

אני מעוניין לסגור את החשבון, אך מעדיף לא להסתבך עם תאומי מס.

חשבתי שהכי פשוט יהיה לנתק תושבות מס, אבל אני לא יודע איך זה ישפיע על קרנות ההשתלמות והפנסיה שלי.

האם ניתן לשמור על קרנות הפנסיה וההשתלמות גם לאחר ניתוק תושבות מס?
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 20:21
לא ייעוץ ולא המלצה, רק קצת ניסיון אישי:

- הקרנות בישראל הן שלך, אלו הכספים שאתה והמעסיק הפרשתם. הם שמורים לך ללא תלות בתושבות.

- אם אתה תושב חוץ כבר 7 שנים, אתה כפי הנראה לא תושב ישראל כבר מזמן גם אם לא ניתקת התושבות באופן יזום. ביטוח לאומי ניתק אותך. ניתן לברר את זה מול ביטוח לאומי.

- אתה יכול לנייד תיק השקעות (לא קרן פנסיה רגילה) לברוקר בינלאומי, דיונים רבים פה כיצד ולמה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 20:40
תודה, הניסוח שלי לא היה מספיק ברור. ניתקתי תושבות בביטוח לאומי כבר לפני כמה שנים.

אני שואל לגבי מס הכנסה שזה סטטוס נפרד. לדוגמא, האם נוצר ארוע מס בקרן הפנסיה ברגע שמפסיקים להיות תושב-למטרות-מס?
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 20:51
שאלה טובה ליועץ מס בישראל; לדעתי הלא מחייבת, אתה פטור כתושב חוץ מתשלום ריווחי הון בישראל, לשם הפשטות פטור ממס על ריבית מפיקדון. את המס תצטרך לשלם במדינת התושבות בכפוף להצהרה. בנוסף, על הבנק/קרן הפנסיה לדעת כי מדובר בתושב חוץ. אחרת יש מצב טוב שינכו לך את המס בפדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 20:58
ישראל תדרוש את חלקה על הרווחים עד לניתוק התושבות. "מס יציאה".

ובכל מקרה, מחזק לגבי להתייעץ עם יועץ מתאים.

עריכה: כפי שירח אפל כתב, עצם ההחזקה בקרן אינה אירוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2023 21:08
לא

אירוע המס הוא בעת המשיכה
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2023 00:09
אם קרן ההשתלמות נזילה אז גם ככה אין מס. אני חושב חוץ ומשכתי את קרן ההשתלמות שלי ללא מס.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2023 01:26
האם תוכל להרחיב על משיכת קרן הפנסיה ללא מס לתושבי חוץ? האם אתה בגיל פנסיה או שהסכום שצברת היה נמוך? אני לא מכיר פטור לתושבי חוץ מתשלום מס על משיכה מוקדמת.

מעבר לזה, אם אפשר לשאול, מה היו השיקולים שלך במשיכת כספי הפנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2023 02:01
שיט, טעיתי ותיקנתי את המקור. משכתי קרן השתלמות. אני עדיין לא זכאי למשוך מקרן הפנסיה.

סליחה.