⬅ חזרה לאינדקס

מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה

🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 12:53
אהלן חברים,

לפני הכל אני רוצה לתת רקע על עצמי. קוראים לי דור, בן 26. בתיכון לא למדתי 5 יח"ל מתמטיקה או מחשבים. אחרי השחרור רציתי ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן. הסיבה לכך הייתה בעיקר כסף ופחות עניין אמיתי בתחום. עשיתי מכינה, עברתי אותה אבל בסופו של דבר החלטתי לוותר עליה מ2 סיבות עיקריות :

1. אבא שלי פוטר ממשרה בכירה (לא בהייטק) ולא הצליח למצוא עבודה בגלל גילו. כשחשבתי ללכת למחשבים הוא הזהיר אותי לא להתקרב לתחום משום שבגיל 45-50 כבר הופכים להיות לא רלוונטיים (הוא מחזיק בדעה הזו עד היום) ולכן הנושא הזה הפך לסוג של אישו עבורי. בנוסף שמעתי על כל מיני מקרים מהסוג הזה בכתבות וגם בכל מיני מקרים שראיתי בעיניי של כל מיני מכרים או הורים של חברים, שלחלקם לא היה סוף טוב.

2. אין לי משיכה אמיתית לתחום, ונתקלתי בקשיים לא מעטים במתמטיקה במכינה שעשיתי לתואר.

בסופו של דבר, בגלל 2 הסיבות האלה, החלטתי ללכת עם הלב שנטה תמיד לתחום הכספים ולכן נרשמתי ללימודי חשבונאות בבינתחומי (חסכתי הרבה בשבילם !).

במהלך כל התואר היה לי (ועדיין) די קשה, כי אכן מדובר בתואר תובעני, אבל אני מחזיק מעמד לא רע (בשנה ג').

עכשיו אני נמצא במשרת סטודנט באחת ממחלקות הייעוץ בביג 4 ואני ממש מבולבל.

אני כל הזמן פוזל הצידה לאנשים מתחום ההייטק - מרוויחים יותר בטווח הקצר, נתפסים כמגניבים יותר, יש להם יותר הטבות, ימי כיף ועוד, כלומר הדשא של השכן ירוק יותר, בנוסף אני מרגיש נחות כשאני אומר שאני מתמחה בראיית חשבון (למרות שזה מקצוע מאוד מכובד ופוטנציאל ההשתכרות גבוה מאוד).

בנוסף מה שהכי הדליק אותי בתקופה האחרונה היא שפתאום אני שומע שסיפורי האבטלה בגיל 50 ששמעתי עליהם לא ממש מדויקים ולא בהכרח מביאים לסוף הקריירה ואז חשבתי לעצמי שאני פראייר שוויתרתי לעצמי ככה במכינה ונפלתי בגלל חולשה מנטלית שכנראה חלקה הייתה פרי דמיוני.

דבר נוסף שמטריד הוא בינה מלאכותית שאי אפשר לדעת מה היא תעשה למקצועות הנ"ל.

באופן כללי, אני מרגיש שלא משנה איפה אהיה תמיד אסתכל על הרע ומה לא בסדר.

בהייטק זה בעיות תעסוקה בגיל 50 ובחשבונאות זה שאין כסף בשנים הראשונות. בקיצור, אני ממש מבולבל וזה מפריע לי להתרכז כבר כמה ימים.

אני נוטה להיות OVERTHINKER בהגזמה.

מה אני צריך לעשות ?

לסבול בשביל כסף, לעזוב את התואר ולעשות עכשיו תואר במדמ"ח למרות שאני לא הכי מתחבר ? להמשיך במסלול שלי עם הקנאה ?

אשמח לעזרה מכם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 13:31
לא הייתי מוותר על שנתיים וחצי שהשקעת כיוון שאתה פוזל לדשא ירוק יותר.

בטח אם אין לך זיקה לתחום.

אתה מניח באופן סמוי שזה רק עניין של בחירה אבל מה גורם לך לחשוב שבכלל תחזיק את התואר במדמ"ח ואת העבודה לאחר מכן?

זאת לא שאלה רטורית. זאת שאלה שצריכה להיות לך תשובה ברורה עליה לפני שתעשה צעד בכיוון.

לגבי מה צופן העתיד.... אף אחד לא יודע. העשור האחרון היה של ההייטק, לא תמיד זה היה ככה ולא בהכרח יהיה ככה בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 13:43
תודה על התגובה.

אני באמת לא יודע מה היה גורם לי להחזיק בתואר במדמ"ח, אולי עזרה מאנשים/גול/שפתאום אגלה זה מתאים לי(פחות סביר).

מצד שני, הרבה מצליחים בזה (בין אם במכללה או אונ'), ז"א זה לא מדע טילים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 13:57
יש לך דרך לעבור למחלקת הייטק במשרד? אפילו במשרד אחר? כי זו הדלת האחורית לתנאים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 13:58
לעשות תואר במשהו שלא מעניין אותך, שפחות מתאים לכישוריך ונטיותיך, רק בגלל שהוא מגניב ובטווח הקרוב מתגמל יותר, זה רעיון רע. בפרט שגם שם לא תברח מעצמך וסביר שתמצא דשא חדש שהוא ירוק משלך. אם אתה אוהב את המקצוע שבחרת והתחום בו אצה אוהב (לא ציינת), תשקיע ותתקדם ואז גם הכסף יגיע.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 14:06
בוא נגיד שיש לי אופציה עתידית להפוך לחשב בהייטק, זו לא הבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 14:08
אני עוסק במיסים(בעיקר ייעוץ ותכנון).

אני אוהב את זה, אבל לא מת על זה. ז"א אני לא עוסק בזה בשעות הפנאי שלי וקורא על השינויים בתחום / על פסיקות חדשות. דברים כאלה אני עושה בעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 14:37
אפשר להגיע רחוק בתחום גם בלי לקרוא פסיקה בשעות הפנאי. חשוב לבחור תת תחום שאתה מתחבר אליו כי יש הבדל גדול בעבודה בין התחומים ולהיות עם אצבע על הדופק בקשר להמשך לימודים, אם צריך.

ג.נ. עו"ד בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 14:47
אתה מתכוון להמשך לימודים במשפטים או מנהל עסקים ?
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 14:54
כן, אבל אולי יש עוד מסלולים שאני פחות מכיר.

בעבר היו הרבה רואי חשבון שעסקו במיסים שעשו תואר במשפטים. הבדיחה שלהם היתה שזו אותה עבודה ומרוויחים פי 3. כמו בכל אינפלציה (הן במספר בעלי התואר הכפול והן במוסדות בהן ניתן ללמוד משפטים), אני מניח שהיום זה פחות ריווחי, אבל עדיין יתן לך כלים שאין לרואה חשבון ופעולות שאתה יכול לעשות רק כעורך דין (וחיסיון ...).

לגבי תואר שני במנה"ס, אני פחות מכיר. יש תואר במיסים MBT במכללה למינהל. אני ממליץ אבל לא אובייקטיבי כי לימדתי שם מספר שנים.

בחירת תחום צריכה להיות קודמת להמשך לימודים והיא משמעותית יותר בהתפתחות המקצועית.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 15:30
תודה לך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 15:55
אמרת את זה בעצמך.. אתה מתמחה בראיית חשבון, זה לא בדיוק הדבר הכי מזהיר בעולם ולכן כנראה רוב מי שעושה את זה עוזב את המשרד מיד לאחר מכן. המשרדים הגדולים רק בשנים האחרונות מנסים להיהפך ל"מגניבים" יותר אבל כמובן שהם עדיין הרבה מאחורה מול ההייטק. ההתמחות היא לא דבר מזהיר אבל תנסה לעבור אותה בשלום, לקבל כמה שיותר כלים לעתיד ואחרי ההתמחות תמשיך לתפקיד שאתה יותר מתחבר אליו (כיוצא ביג 4 יהיו לך לא מעט הצעות). אולי אפילו תנסה לעבור למחלקה אחרת במהלך ההתמחות. לדעתי לא שורפים לימודים ואחלה מקצוע עתידי בגלל מה שכתבת.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 16:00
מהכרתי הרדודה בתחם אבל מהיכרות עם ידידם בתחום..

ראיית חשבון אולי נראה משעמם בהתחלה אבל לאחר שנים הוא מאוד מאתגר ויצירתי.

לאחר כמה שנים של התמחות אפשר לעשות כסף לא קטן בתחום וקרוב מאוד להיי-טק, הכול תלוי בכישורים והקישורים שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 21:28
לא רואת חשבון אבל מכירה מקרוב: יש עוד קריירה ארוכה לפניך. יהיו עליות וירידות בהייטק, פיטורים ומסיבות. בראיית חשבון, גם מחוץ ל big4 המים יותר שקטים.

בהייטק, תצטרך לחפש עבודה חדשה לעיתים קרובות, בראיית חשבון אולי תרצה אבל כנראה לא תהיה חייב.

וראיית חשבון לא בהכרח משעמם, יש מלא נושאים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 21:45
זו אחת הסיבות שבחרתי במקצוע. בסופו של דבר למצוא עבודה בגיל 50 זה די קשה בהייטק ופחות קורה בראיית חשבון שבגיל הזה כבר אני בנישה שלי.

לא טענתי שזה משעמם אף פעם, אם כי זה גם לא הכי מעניין בעולם. מצד שני, לא רואה את עצמי מתעניין בתחום אחר עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2023 21:54
הבעי בראיית חשבון היא לא זה שזה משעמם , הבעיה היא שמה שמשלמים לך לא קרוב לייצג את הסיכונים והאחריות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 09:31
אמת. אני לא חושב שעיסוק בחשבונאות ומיסים משעמם. להפך לדעתי מדובר באחד המקצועות היותר מגוונים שיש במשק שיכול לפתוח המון דלתות בהמשך הדרך גם בתור שכיר וגם בתור עצמאי. הבעיה במקצוע זה שהחשיפות מטורפות והשכר טרחה/שכר עבודה ביחס לחשיפות מגוחך.

מתכנת טוב שאין לו רבע מהאחריות המקצועית שיש לרואה חשבון מרוויח פי 5 וכאן בעיה במקצוע וכתוצאה מכך התרוקנות הפקולטות והנטישה ההמונית שיש בשנים האחרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 09:57
זו קצת בעיה אם אתה במחלקת ייעוץ\מיסים\תעשיה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 10:04
איך הגעת לפי 5 ?

מתכנת טוב עושה 50000 שקל בחודש עם 10 שנים של ותק ומעלה.

שותף/עצמאי מרוויחים פי 2 מזה

וסמנכ"ל כספים גם מרוויח יותר מזה בהרבה מקרים
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 10:06
לא בטוח שתהיה לו בעיה.

יצא לי לשמוע על sm בביג 4 שיצאו להיות סמנכ"לי כספים/חשבים. העניין הוא שזה פחות נפוץ. למה ? כי מי שהולך למיסים לרוב לא מכוון לזה מלכתחילה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 10:36
תודה על התגובות חברים.

החלטתי לא לעזוב ולהישאר.

כנראה שהפזילה הזו הצידה מיותרת ואני צריך להתמקד בהצלחה בדרך שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 10:39
ובחברות גדולות יש גם דירקטור מס.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:04
ממה שאני רואה זו דווקא כן בעיה. נורא קשה לעבור תחומים , ואף אחד לא יתן לך להגיע להייטק בלי לדעת תקינה אמריקאית. אף אחד לא יתן לך להיות חשב אם כל המסלול שלך היה במיסים/ייעוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:36
אולי 100,000 רופי, אבל לא שקלים. ברצינות עכשיו יש הרבה יותר משרות למתכנתים מאשר לשותפים במשרדים איכותיים לכן הסיכוי בהייטק להגיע ל-50,000 בחודש (לא כולל מה שמסביב) הרבה יותר גבוהה מאשר לטחון את הדרך לשותפות. שלא נדבר על זה שקידום לשותף מבוסס הרבה יותר על שחייה בפוליטיקה ארגונית + יכולת להביא ביזנס למשרד מאשר על יכולת מקצועית.

בנוגע לסמנכ"ל כספים אולי - אולי בודדים בחברות הממש גדולות מגיעים לסכומים כאלה. הרוב מרוויחים בסביבות ה-35-40 ברוטו ויורקים דם מרבעון לרבעון. אה וגם סמנכ"ל כספים זה תפקיד שמגיעים אליו בעיקר בשיטת חבר מביא חבר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:38
הסיכוי של פרט אקראי לא רלוונטי כי מדובר בכישורים ונטיות שונים ולכן לכל אדם שמתלבט יש את הסיכוי האישי שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:41
תשמע האוויר דליל שם בצמרת. בתחום שיש בו מעט צמרות מן הסתם גם מעט אנשים יצליחו לבנות שם את בקת הקיץ שלהם.

בהייטק גם הבינוניים פלוס יגיעו ל-30 שלהם בחודש. בראיית חשבון לא ממש. אין מה לעשות בהייטק יש יותר כסף ויותר רעב לכוח אדם וזה מתורגם לשכר. אולי בעתיד המצב יתאזן קצת, אבל היום זה מה יש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:49
חד משמעית יותר משרות למתכנתים. חד משמעית שכר ממוצע גבוה יותר למתכנתים.

אבל לפי מה שאני מבין, אם אתה בינוני בהייטק אתה תיפלט בשלב מסוים. לגבי סמנכ"ל כספים, זה פוליטיקה בנוסף לכישורים, אבל המשכורות יותר גבוהות ממה שאני מכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:51
מפטרים את כולם. כולנו בסופו של דבר ברי החלפה וכולנו נוחלף בשלב כלשהו בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:52
בראיית חשבון הבינוניים לא יגיעו רחוק, זה נכון.

אבל עדיין פוטנציאל ההשתכרות גבוה מאוד. רואה חשבון עצמאי/שותף/מנהל כספים יכול להגיע למשכורות ממש טובות
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:53
אני לא מדבר על הצמרת.

אני מכיר לא מעט רואי חשבון שיודעים איך להשיג לקוחות, רמה מקצועית בינונית, ודאי שלא יותר מ-3 יח"ל מתמטיקה. הם מגיעים ל-30K וגם כפול מזה (אני מדבר על אנשים שראיתי את הדוחות שלהם, לא סיפורים והערכות) ובהייטק ספק רב אם הם מצליחים להשתלב בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:54
שטויות במיץ.

לא מפטרים את כולם ולא מחליפים את כולם.

אם אתה שותף אף אחד לא יפטר אותך.

אם אתה עצמי גם לא.

אם אתה סמנכ"ל כספים ופיטרו אותך - יש מגוון משרות אחרות בתחום שאתה יכול להיכנס אליהן ככה שזה לא סוף העולם
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:55
ואם אתה לא יודע להביא ביזנס תשב אצל אחד כזה ותקבל 12-13 ברוטו. מצד שני מתכנת הכי מופנם ו-awkward בעולם ימצא את הפינה בה הוא ירוויח 30-40 אלף בחודש בהנחה והוא יודע מה הוא עושה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 12:56
מפטרים ומחליפים. מפטרים גם שותפים. ואם אתה סמנכ"ל כספים שפיטרו אותו את מוצא את עצמך מתחרה על מעט מאוד משרות פוטנציאליות כי שוב אין הרבה משרות פנוית ברמה שכזאת מלכתחילה.

זה לא מנהלת חשבונות שיש משרות כמו זבל על חופי הכנרת אחרי פסח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:00
מעולם לא שמעתי על שותף שפיטרו אותו. אלה מקרים נדירים. רוב השותפים נשארים עד הפנסיה.

לסמנכ"ל כספים/vp finance/חשב בכיר אין משרות בשפע, אבל עדיין אפשר למצוא. אז נכון שצריך להתחרות, אבל בכל מקום צריך להתחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:01
לא אמרתי שאי אפשר למצוא, אבל זה לא פשוט. משרה ברמה גבוהה אפשר לחפש בקלות שנה+ עד שמוצאים משהו.

תתפלא. יש המון פוליטיקה בקרב שותפים. יש המון פיצוצים וריבים על כסף ואגו. אפשר לעשות סדרת spin-off של המשחקי הכס על מה שמתרחש מאחורי הקלעים במשרדים הגדולים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:02
זה מה שכתבתי. כל אחד וכישוריו ונטיותיו ולכן הממוצע לא רלוונטי להחלטה של אדם ששוקל את המשך דרכו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:03
רוב מי שראיתי בלינקדאין שהוא cfo עבר למשרתו החדשה תוך כמה חודשים.

וחוץ מזה, הם מרוויחים כ"כ הרבה שגם אם יהיו מובטלים שנה + הם יוכלו לחיות ממה שהם חסכו +פיצויים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:04
בהנחה והם חסכו משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:04
דרך אגב, ההנחה שאתה מניח לא באה ברגל.

כדי להיות טוב בזה צריך לאהוב את זה ולהיות גיק מחשבים. לא כולם כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:06
זה נכון, אבל אני חושב שבתעשיית ההייטק יותר קל להתקדם נטו על סמך יכולות מקצועיות מאשר בעולם החשבונאות. בעולם החשבונאות זה יותר מכלול של יכולת מקצועית + שיווק + קשרים + לדעת לשחות בפוליטיקה הארגונית.

איך אמר יעלון "נעלתי נעליים גבוהות בקריה בשל הנחשים"
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:07
זה מאוד נכון.

אני זוכר את המשכורת הראשונה שלי בהתמחות אחרי אוניברסיטה בהצטיינות . זה היה 3850 +220 נסיעות למשרה מלאה.

אחותי סיימה עכשיו הנדסת חשמל בממוצע סביר , משרה ראשונה 27,000 .
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:07
לא אמרתי שאין פוליטיקה, ברור שיש.

אבל בסופו של דבר זה לא פיטורים, אלא פיצולי שותפויות. כל אחד שעוזב מקבל את החלק שהוא מחזיק בפירמה ואז בוא יכול להיכנס כשותף במשרד אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:08
רובם שותפי שכר. בודדים הם שותפי אקווטי. שותף אקווטי זה הבוננזה האמיתית, אבל מדובר בבודדים מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:09
בסדר, אין מה להשוות. מתמחה בראיית חשבון הוא תת אדם מבחינת שכר ואין מה להקביל את זה לשכר המנופח בהייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:10
היום השכר יותר סביר כי התחום פשוט התרוקן מכוח אדם, אבל עדיין ג'וניור בהייטק ירוויח פי 2-3 בהשוואה לג'וניור בחשבונאות.
גם שותפי שכר מקבלים אחוזים מהלקוחות.

בכל מקרה, מה שאני בא להגיד שתחלופת שותפים זה לא מאוד נפוץ והשכר די גבוה.
כשסיימתי התמחות השותף הציע לי משכורת גבוהה בעשרות אחוזים (ככה הוא אמר :) ) , זה היה 8000 ברוטו וזה היה הכי גבוה מהחברים .
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:11
פששש פינקו אותך. היום זה השכר ההתחלתי במשרדים הגדולים, אבל זה לא כי הם הפכו לנדיבים אלא כי הם ממש, ממש נואשים. היום מגייסים אנשים שלפני מספר שנים לא היו חולמים לגייס אותם בסיוטים הכי גרועים שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:12
פעם היה יותר מה לעשות עם 8000 שקל חחח

היום אחרי התמחות מקבלים כבר 15 בייעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:12
נכון

מח שמרוויח מזה הם הסטודנטים והמתמחים
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:15
אני הייתי מסתכל על התחום בצורה ריאלית:

1. זה אחד התחומים הכי מעניינים שיש .

2.אתה מקבל קשר ישיר להנהלה וזה קרש קפיצה שאין כמעט באף מקצוע.

3.האחריות שאתה לוקח היא לא נורמלית.

4.הסיכוי להפוך לשותף /עצמאי נמוך מאוד אם אין לך קשר לאחד כזה , וגם אם תצליח זה אומר לטחון שנים בשכר נמוך והמון עבודה אפורה.

5.יש המון חוקים ותקנות שמונעים ממך להרוויח כסף , בגלל זה חלקנו עושים תואר במשפטים כדי לפעול בכובע של עורך דין ולהיות פטור מחלק מהתקנות.

6.לדעתי הכי פשוט להתברג לחשבות בחברה טובה , עדיף הייטק ,ואת זה תשיג אם תתמחה במחלקת הייטק.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:21
תודה.

מה בדיוק חשב עושה ? הבנתי שהוא אחראי על כל הבניה וההכנה של הדוחות הכספיים. זא לא נשמע קצת כמו הנהלת חשבונות ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:24
הנהלת חשבונות אלה פקודות טכניות , חשב לוקח את כל זה ובונה את הדוח .הרבה פעמים הוא גם מציג את הדוח להנהלה. אתה לא יכול להיות חשב בלי לדעת ממש טוב הנהלת חשבונות ובלי להכיר טוב את המערכת שבה הכל נרשם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:45
דרך אגב, אתה לא חושב שבעתיד יהיה קל יותר להפוך לשותפים במשרדים ? הרי אין הרבה אנשים בתחום היום בהשוואה לפעם, במשרדים הגדולים - הרוב עוזבים אחרי ההתמחות ובמשרדים הבינוניים כמעט ואין אנשים.

לגבי עצמאים זו פשוט יכולת להביא לקוחות. מי שיש לו את זה יצליח לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 13:57
לדעתי לא , שותף נשאר שותף עד הפנסיה ואף אחד לא מתנדב לתת תפקיד כזה ככה סתם.

זה לא פשוט להביא לקוחות בראיית חשבון , זה לא ספק פרסום שאתה מחליף בלי בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 14:07
אז אתה מציע לכוון למשרת מנהל כספים ולא להישאר במשרד רואי חשבון ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 14:09
אני מסכים לדעתי ראיית חשבון זה אחד המקצועות היותר מעניינים שאפשר ללמוד. הסטיגמה האפורה שמוצמדת לעוסקים בתחום רלוונטית אולי לכל מיני רואי חשבון עתיקים שיושבים במשרדים מעופשים ועושים בעיקר הנהלת חשבונות.

במשרדים הגדולים יש המון תחומי התמחות והמקצוע כבר מזמן לא רק ביקורת אלא התפתח ליעוץ פיננסי, מערכות מידע, הערכות שווי, מיסוי בינלאומי ועוד ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 14:11
לדעתי אם אינך רואה את עצמך עוסק בשיווק ואתה מחפש תפקיד טוב מחוץ למשרדים עדיף לך לעבור למחלקת ביקורת, להתגלח כמה שנים על חברות ציבוריות ואז לצאת החוצה. בדרך הזאת הכל יהיה פתוח לפניך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 15:11
כן ,זה יגדיל את הסיכויים להתקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 15:14
שאלה לגבי מערכות מידע : למה לקוחות לוקחים שירותים כאלה ממשרדי ראיית חשבון ולא מחברות הייטק ? הרי בסופו של דבר זה שירות שיותר קשור למחשוב מאשר לחשבונאות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 15:15
העניין הוא שאני לא בטוח שאני רוצה לצאת מהמשרדים(לא בהכרח להישאר באותו משרד, אבל כן לעבוד במשרד ולא בחברה). ברגע שאצא להיות חשב, אין דרך חזרה למשרדים. לעומת זאת מהמשרדים תמיד אוכל לצאת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 15:58
א. כי לרואה חשבון יש ההכשרה להבין אם הנתונים החשבונאיים נרשמים/עוברים כמו שצריך. לדוגמא אצל מיישמי מערכות מידע יש יתרון לרקע בחשבונאות/הנהלת חשבונות.

ב. הרגולציה מחייבת ביקורת של מבקר מערכות מידע.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 16:14
אם אתה לא במחלקת ביקורת לא תוכל לצאת לחשבות ולא תהיה סמנכל כספים.

אם תהיה במחלקת ביקורת תעשיה או בנקים , הסיכוי שלך יהיה קטן מאוד להיות חשב בהייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 16:35
אבל זה באמת דורש ידע חשבונאי ?

בסופו של דבר בביקורת it יש הרבה כאלה שאינם רו"ח לא ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 16:36
בקיצור אתה אומר שזה מיסים עד הסוף או ביקורת ולברוח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2023 16:59
במיסים יש דברים אחרים , אבל אם אתה רוצה להיות חשב אתה חייב ללכת לביקורת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2024 22:10
חברים, לאחר עבודה של תקופת מה במחלקת ביקורת בביג 4 הגעתי למסקנה שאני לא מעוניין במקצוע.

אני רוצה לעבור לתחום שדורש יותר כישורים רכים, תקשורת, פרזנטציות ללקוחות או עובדים ולא רק מול מחשב.

יש תפקידים מסוימים שלדעתכם יכולים להתאים לתיאור? חשבתי אולי על ניהול מוצר או customer success. איך מגיעים לתפקידים כאלה עם הניסיון שיש לי והתואר שלי בחשבונאות?

אילו עוד אפשרויות יש לי ללא רישיון רואה חשבון?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2024 21:49
תוכל לפרט על כל התמחות שעשית ומה היה עיקר העבודה בה (ובאיזה מערכות [למשל אקסל, SQL וכד']).

שאלה לבעלי הניסיון בתחום לאחר התמחות:

עד כמה העבודה משתנה לאחר תקופת ההתמחות?

@maverick1 אולי העבודה משתנה לאחר ההתמחות?