⬅ חזרה לאינדקס

השקעה באג"ח ארה"ב - כדאיות ומיסוי

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 14:21
שלום לכם,

יש לי חשבון בSchwab International ואני שוקל להשקיע באג"ח ארה"ב (Treasuries). אשתי אמריקאית ואני ישראלי, אך החשבון כרגע רק על שמי.

כרגע הריביות דרך שוואב לתקופות של עד 3 שנים נעות בין 4.5% ל5%.

השאלות שלי הן כאלה:

1. מה גובה המס שיהיה עליי לשלם?

2. האם ניתן יהיה לקזז מהאינפלציה?

3. האם יש המלצה להשקעה חלופית סולידית אחרת דרך החשבון הזה? לתקופות של עד 3 שנים? סכומים של עד כ140K$ (כמובן לבדיקה שלי, לא ייעוץ).

בתודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 15:35
25%

לא

אם המטרה היא תחליף מזומן דולרי, אז יש לך את SGOV או BIL, כמובן שיש לך פה סיכון מט"ח. יש גם קרנות עם מח"מ של 3 שנים, תחפש בetf.com.

אם המטרה היא תחליף מזומן שקלי, אז אין לך איך לעשות זאת דרך שוואב.

אם אתה יודע בוודאות שזמן החיסכון שלך הוא 3 שנים אז TIPS ל3 שנים יתן לך ריבית כלשהיא פלוס הגנה מאינפלציה אמריקאית עם הבטחת קרן במידה ותחזיק לכל התקופה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 18:33
לקראת סוף 2021 קניתי SCHP (שדי דומה בהתנהגות שלה ל-TIPS) מתוך מחשבה שהנייר ייתן לי הגנה מאינפלציה אמריקאית.

לא רק שהנייר לא נתן שום הגנה מאינפלציה אמריקאית, להיפך, ערכו הלך וירד ככל שהאינפלציה בארה"ב עלתה. אגב, תשלומי הריבית לא פיצו אפילו בקירוב על ירידת הערך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 20:48
קוראים לזה סיכון ריבית, זה קשור יותר להעלאות הריבית האגרסיביות (שמתבטאות בירידה לפי אחוז עליית הריבית כפול המח"מ של הנייר).

המח"מ בנייר הזה הוא 7 שנים, אז הוא לא כל כך מתאים להשקעה לטווח קצר.

אז זה לא שהאינפלציה הורידה את הנייר אלא עליית הריבית, כלומר 4% עלייה כפול 7 שנים זה 28% ירידה שזה יותר מהאינפלציה שהייתה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2023 23:55
תודה על התשובות.

אילו אופציות נוספות אפשר לשקול כשהמטרה היא השקעה סולידית כדי לנצל את הריביות הגבוהות כיום וייעול מיסוי?

(בגלל שעל אג"ח ארה"ב המיסוי הוא 25%).

מזכיר שהחשבון בשוואב הוא על שם אזרח ישראלי בלבד.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2023 13:45
מה ההבדל בין SGOV לקניה ישירה של Treasuries?

מבחינת ריבית ומבחינת מיסוי?

תודה