⬅ חזרה לאינדקס

קרן פנסיה משלימה או קופת גמל ופיצול תגמולים פיצויים - שכר 45k

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 23:03
בן 35, מרוויח שכר פנסיוני 45k וכרגע נמצא בפיצול תגמולים לפנסיה ופיצויים לקופת גמל כבר 4 שנים (משכר של 32k).

היום רמת השכר שלי כבר גורמת לי לחשוב פעמיים על הצעד מאחר ואני מבטח רק בערך 32k ש״ח וסכום לא מבוטל לא מבוטח.

ולכן אני תוהה האם עדיף לי להעביר את הכל (גם תגמולים וגם פיצויין) לקרן הפנסיה מקיפה ואת ההפרש מעל התקרה לקרן פנסיה משלימה?

אשמח לתובנות לכאן ולכאן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2023 23:55
להיכן הולכים שאר התגמולים מעבר ל32K ? לא ברור ממה שכתבת.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2023 08:29
קופת גמל
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2023 18:33
עניין אישי שלך להחליט בכמה אתה רוצה לבטח את עצמך.

לגבי אלטרנטיבות: אתה יכול לעשות ביטוח חיים פרטי על סכום חד פעמי במידה ואין לך בעיות בריאותיות מיוחדות. לגבי אובדן כושר - שווה לבדוק גם את זה, כי הפרמיה בקרן הפנסיה היא לא כל כך אטרקטיבית כפי שאנשים נוהגים לחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2023 23:14
היא אמורה להיות אטרקטיבית בהרבה מאשר כיסוי דרך חברת ביטוח, במיוחד ככל שעולה הגיל. אתה מכיר נתונים אחרים?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2023 23:51
לדעתי היא לא ממש אטרקטיבית. היה פה מישהו שפתח על זה שרשור. לצורך העניין בביטוח מנהלים אני משלם היום 1% מהמשכורת על ביטוח אכא, ואילו בקרן הפנסיה סביב 2.5% (כולל ביטוח שארים במקרה של אובדן כושר) וזה ללא מטריה ביטוחית. אז נכון שבביטוח המנהלים אני משלם מעט יחסית בכלל שאני עובד בחברה עם הסדר, אבל היום לרוב החברות הבינוניות ומעלה יש הסדרים.

מצד שני, לא יודע כמה יעלה ביטוח פרטי שלא דרך ביטוח מנהלים או קרן פנסיה. ייתכן שהרבה יותר... אין לי מושג.