⬅ חזרה לאינדקס

העברת דולרים בחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 00:18
אני מחזיק בחשבון בנק בארה"ב בCapital One. בד"כ אני משתמש להעברות בzelle, שמיועד להעברות בין אנשים, לאחרונה נצרכתי לעשות העברה לחברה, במקרה שלי זה היה ib (ישראל), והאפשרות היחידה הייתה לעשות לעשות wire, העמלה ע"כ הינה 30$.

האם ישנה דרך בה אוכל להעביר כספים מהחשבון הדולרי שלי בחו"ל בעלות קצת יותר אטרקטיבית?

אגב: בשירות הלקוחות של אינטרקטיב ישראל אמרו לי שיש אופציה להפקדה לשלוח שיק (אמריקאי כמובן) לכתובת בארה"ב. לא מעונין מסיבות מובנות. האם יכול להיות שהפקיד לא יודע שאפשר להפקיד באפליקציה? והאם ישנם דרכים נוספות בהם אוכל להעביר דולרים מחשבון הבנק שלי בחו"ל לחשבון בib?

אציין כי אני גם אזרח אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 00:42
למה לעבוד דרך המתווך הקפריסאי? לא חבל על העמלות?

יש הרבה דרכים להעביר דולרים מחשבון בנק אמריקאי לIB בצורה הרבה יותר זולה:

ACH push (כתלות בבנק שלך)

ACH pull (בחינם)

bill pay (בחינם)

אפשר להפקיד גם צק אונליין באפליקציה.

יכול מאוד להיות. מהנסיון שלי, לפקידים של אינטר-קפריסין אין הרבה ידע על איך IB עובדים.

כן. ACH לסוגיו, bill pay וכו'

רק קח בחשבון את הזמן שלוקח לכספים להיות זמינים למשיכה בכל אחת מהשיטות (יכול להגיע להרבה מאוד זמן).
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 08:35
אני לא יודע מה הם הקריטריונים לכך אבל לחלק מהחשבונות הם נותנים גישה מיידית לכספים שהועברו בACH PULL, לשאר זה המתנה של 7 ימים או משהו כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 10:10
אני חושב שאתה מדבר על זמינות למסחר, לא למשיכה.

אחרי כמה משיכות ACH מאותו חשבון הם כבר "מכירים" אותך ונותנים לך לסחור מיידית לפעמים (אפילו לפני שהכסף בכלל יצא מהעו"ש).

אבל עדיין הכסף נעול למשיכה ל 44 ימי עסקים (כלומר בערך חודשיים)
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 10:32
נכון.

רק אם אתה מעביר לחשבון אחר שממנו משכת, אם אתה רוצה להחזיר כספים לאותו החשבון אז הנעילה היא של 5 ימי עסקים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 10:48
נכון.

אבל נדיר שאנשים ירצו להחזיר לחשבון המקורי.

אני מציין את זה כי הרבה אנשים מנסים להשתמש בib כצינור להעברת כספים. כבר נתקלתי בכמה אנשים שהופתעו שפתאום יש להם סכום גדול (לפעמים כמה עשרות/מאות אלפי דולרים) שפשוט "תקועים" שם בלי יכולת משיכה לארץ למשך חודשיים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 10:52
צודק, למקרים כאלה או שמשתמשים בחשבון MARGIN ואז אין בעיה (לא תגבה ריבית חובה) בהנחה ויש לנו מספיק בטחונות או לחלופין לעבוד עם WIRE במקום.
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 10:56
או bill pay אם הסכומים לא מאוד גבוהים (למרות שבופא עושה לאחרונה בעיות לחבר את IB ל bill pay למי שלא חיבר בעבר)
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 20:01
מוודא שהבנתי אתכם: אם ביצעתי את ההעברה ל-IB באמצעות WIRE או Bill Pay והיעד הסופי של הכסף הוא לא חשבון המקור (אלא חשבון בארץ למשל) - לא תהיה לי מגבלת משיכה של 44 ימי עסקים?
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 21:57
בגלל השפה.. מתכנן בהמשך להעביר.

ניסיתי לחבר את החשבון שלי בib לחשבון בנק capital one לצורך העברות ach ואני פשוט לא מצליח, יש מצב שידו של ה"מתווך הקפריסאי" בדבר?

מה זה: ACH push, ACH pull ?
🕒 פורסם בתאריך: 27/02/2023 22:25
מה זה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2023 00:10
נכון, היא תיהיה קצרה יותר.

אאל"ט משהו כמו 3 ימים.

לכל צורת הפרדה יש פרק זמן שונה של נעילת כספים
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2023 00:11
משיכת כספים ב ACH אומר שהיום הוא חשבון היעד.

דחיפת כספים אומר שהיוזם הוא חשבון המקור.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2023 08:30
מעניין. למה זה תלוי באופן ביצוע ההפקדה (ומדובר בהבדלי תקופות נעילה מאוד משמעותיים)? חשבתי שמטרת נעילת הכספים היא להקשות על מהלכים של הלבנת הון וכד'. זה מסיבות חשבונאיות בלבד?
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2023 08:56
בשביל לצמצם הונאות.

ב-ACH PULL אתה מושך כסף מחשבון שנושא את אותו שם כמו שלך על סמך זה שאתה יודע מה המספר שלו (אחרי שהמוסד הפיננסי מוודא באמצעות הפקדות ומשיכה שהוא אכן שלך). עם מספיק יצירתיות אפשר למשוך כסף מחשבון שהוא לא באמת שלך. בשביל למנוע מהנוכל למשוך את הכסף ולהיעלם (ואז IBKR יצטרכו לשאת בעלות הגניבה), הם לא מאפשרים זאת לזמן מוגבל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2023 10:11
זה מאוד נפוץ.

גם בארץ אם תלך לבנק ותפקיד מזומן הוא יהיה זמין מיידית, אבל אם תפקיד צ'ק הוא יופיע בחשבון אבל יהיה "סופי" רק אחרי 3 ימים.

כל שיטת העברה והזמן שלוקח לוודא אותה.

לא, אין קשר.

לא.

מסיבות אבטחה של הברוקר (לוודא שלא תגנוב ממנו כסף).
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2023 09:19
אני לא מצליח לחבר את החשבון שלי בib (ישראל) לחשבון בנק capital one לצורך העברות ach האם יכול להיות שזה בגלל שהחשבון שלי הוא באינטראקטיב ישראל?

ניסיתי גם באתר של הבנק שם הוא כותב שפרטי החשבון והמיקוד לא תואמים (ניסיתי גם את מס' החשבון שלהם בגפ מורגן וגם את מס' החשבון הווירטואלי שמופיע בib לצורך כך). ניסיתי גם באתר של ib וגם שם הוא פשוט לא מזהה.

למישהו יש ניסיון בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2023 23:38
לא נראה לי סביר.

מה ניסית בדיוק לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 01/03/2023 23:51
תפנה לתמיכה של IB.