⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות לגבי 2 קרנות נאמנות אג"חיות

🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 10:51
בהמלצת @חתול לילה פתחתי שרשור נפרד לשאלה:

מחזיק את שתי קרנות הנאמנות הבאות משנת 2015:

1) אי.בי.אי מחקה תל גוב שקלי 2-5 (5113022)

2) קסם KTF תל גוב צמודות 2-5 (5113329)

עד תחילת 2022 הביצועים שלהן היו לא רעים, אבל בשנה האחרונה (ובעיקר בתקופה האחרונה) שתיהן ירדו באופן משמעותי.

האם בנסיבות הקיימות (ריבית עולה, אינפלציה גבוהה וכו') יש טעם להמשיך ולהחזיק אותן והן עשויות להתאושש, או שעדיף לספוג את ההפסד הקטן (עדיין) ולחפש אלטרנטיבות טובות יותר לחלק הסולידי/אג"חי של התיק?

תודה לעונים.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

כמה שאלות המשך לתשובה של החתול: "אם לא יהיו שינויי ריבית נוספים אז דווקא הקרנות האלה צפויות לתת עכשיו תשואה יפה (כי הן יתנו בקרוב את הריבית - הגבוהה - העדכנית). זאת בהנחה שלא יהיו תרחישים מדינתיים קטסטרופלים."

1) הקרנות הללו לא מחלקות קופונים כלשהם, כלומר להבנתי התשואה הפוטנציאלית המושגת מאחזקתן לאורך זמן נובעת מעליית המחיר שלהן בלבד, נכון?

2) אם הן אמורות לתת בקירוב את הריבית העדכנית, מדוע המחיר שלהן הלך וירד בשנה האחרונה למרות שהריבית הלכה ועלתה? כנ"ל לגבי הקרן שחשופה לאג"ח ממשלתי צמוד מדד.

3) האם יש זמן מסוים/תנאים מסוימים שבהם כן כדאי להימנע מאחזקה של קרנות מהסוג הזה?

אני שואל כי אני מנסה לבצע כמה שפחות פעולות בתיק שלי. להבדיל מקרנות מנייתיות בהן אני פועל במוד "קנה ושכח" נראה שככל שמדובר בקרנות אג"חיות אני חייב להבין יותר לעומק את התנאים הכלכליים אשר מצדיקים (או לא מצדיקים) אחזקה שלהן בתקופה מסוימת.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 11:06
אבל המחיר של הקרן נובע מזה שהיא מחזיקה אג"חים - שמחלקים קופונים. אז נכון שאתה לא מקבל "קופון" לחשבון הבנק, אבל הקרן כן מקבלת, משקיעה אותו מחדש ומחירה עולה.

אם הריבית עולה במפתיע (מעבר לציפיות השוק) אז מחיר האג"ח יורד, ובמקביל הוא מייצר תשואה גבוהה יותר מאותו רגע.

כאשר הריבית היא אפסית, כנראה יש פחות טעם להשקיע באג"ח. עדיין זה חוסם הפסד אלטרנטיבי במניות שיכול להיות גדול מאוד.

מצויין, הכלל תקף גם לגבי אג"ח. אין לך מידע עודף על שאר השוק מתי כדאי לקנות או למכור אג"ח.

עדיף שתחליט מראש איזה אחוז מהתיק הוא אג"ח (בהתאם לסיכון שתרצה) ואז תעזוב אותו לנפשו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 11:14
למה משנה לך מה קורה עכשיו? האם אין לך תיק עם תכנון ארוך טווח של לפחות 20 שנה תוך הבנה שפרק זמן זה יכלול תקופות ביצועים שונים לכל אחד מהנכסים בתיק?

גם באג"ח אתה יכול לעשות קנה ושכח. כמובן שאתה יכול ללמוד ולהבין יותר - זה יעזור לך להצדיק התעלמות ממה שקורה בתקופה מסויימת ולהתמקד בטווח הארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 11:34
תודה על התשובה המפורטת.

האם בכל זאת אין משמעות לסוג קרן הנאמנות האג"חית שאנחנו רוכשים, מעבר לרצון למתן את תנודתיות התיק?

הרי במקרה שלי מדובר בקרן אחת שחשופה לאג"ח ממשלתי צמוד מדד, ובקרן שניה שחשופה לאג"ח ממשלתי לא צמוד בריבית קבועה. שתיהן בתיק מ-2015 ועשו תשואה (תיאורטית) יפה בשנים שהריבית הייתה אפסית והאינפלציה הייתה נמוכה. אם אני מעריך שהתנאים הללו לא ימשיכו להתקיים בשנים הקרובות - מדוע יש טעם להמשיך להחזיק אותן?

להבדיל מקרן מנייתית שעוקבת אחר מדד מניות עולמי (לדוגמא) ובאמת לא מעניינים אותי תנאי השוק, האם לא חשוב להחזיק קרנות אג"ח ספציפיות לפי תנאי השוק (ריבית אפסית/גבוהה עולה/יורדת וכד')?

בפיקדונות ואפילו בקרנות כספיות אנחנו כן משווים ומתחשבים בתנאי השוק, אז מדוע אפשר להתעלם מכך כשבוחרים קרן אג"חית? אני הרי לא מדבר על רכישה ישירה של אג"ח ממשלתי ל-10 שנים בו ידוע לי מה אקבל בדיוק אם אחזיק את האג"ח עד לפידיון...
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 11:38
בוודאי, יש חשיבות גדולה גם לסוג האג"ח (שקלי/צמוד/קונצרני/ממשלתי) ובעיקר למח"מ שלו.

ראה דיון בתחילת השרשור של אייק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 11:44
מעולה. בהינתן ששנינו מסכימים שיש לכך חשיבות גדולה - אתה מעריך עדיין ששתי הקרנות הספציפיות שאני מחזיק צפויות להניב (בקירוב) תשואה בגובה הריבית העדכנית?
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 11:48
זה לא רק אני, זה מה שהשוק מעריך.

אתה יכול להיכנס לכל אג"ח שהקרן מחזיקה ולראות את התשואה לפדיון שלו - היא תהיה בערך 3-4%.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 12:10
תודה על ההפניה.

אני רואה שהתשואה השנתית ברוטו של האג"חים שהקרן "אי.בי.אי מחקה תל גוב שקלי 2-5" מחזיקה הינה 4-5%.

לעומת זאת, התשואה השנתית ברוטו של האג"חים שהקרן "קסם KTF תל גוב צמודות 2-5" מחזיקה הינה קצת יותר מ-1%.

עדיין לא היית מחליף את הקרן הצמודה לקרן אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 12:17
באג"ח צמוד צריך להוסיף לזה את המדד שיהיה (כרגע הציפיות הן למשהו כמו 3%)

ואז אתה רואה שצמוד ושקלי נותנים אותו דבר.

זה עקרון כללי באג"ח, כל האג"חים מתאזנים כדי לתת "בערך אותו דבר". לכן אין כל כך טעם לתזמן או לעבור בין מסלולים.

יש ניואנסים בין סוגים שונים, אבל זה לא העיקר למשקיע פסיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2023 12:20
הבנתי. המון תודה על הסבלנות ועל כל העזרה שלך!