⬅ חזרה לאינדקס

האם אני מחויב בדיווח שנתי למס הכנסה על התיק בIBI?

🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2023 19:36
שלום,

יש לי תיק השקעות בIBI שנפתח בדצמבר 2021, שבו אני קונה תעודות סל בלבד. לא מכרתי ולא אמכור בשנים הקרובות שום תעודת סל שקניתי / אקנה.

התיק שלי לא עובר את ה 100 אלף דולר כרגע.

אני כן מקבל דיבידנד במזומן לחשבון כמה פעמים בשנה, לוקחים לי מהדיבידנד הזה 25% מס.

האם אני מחויב להגיש דוח שנתי למס הכנסה או שלא?

תודה,
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2023 19:38
בכל מקרה הם מדווחים עבורך,

בשביל זה אתה משלם להם כל חודש
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2023 19:39
לא ברור אם הכוונה ל- IB, IBI או IB הישראלי/קפריסאי
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2023 19:41
לי זה נראה IBI,

אבל צודק שלפי השאלה זה כן נראה יותר IB
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2023 19:59
לפי היומן מסע שלך אתה כנראה מתכוון לאינטראקטיב ברוקרס.

במקרה כזה אתה מחוייב להגיש דיווח מקוצר על הדיבידנדים, שבסופו יהיה תשלום 0 מס, וזה פוטר אותך מהגשת דוח שנתי.

אלא אם יש סיבה אחרת שמחייבת דוח שנתי
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2023 18:02
מדובר על אינטראקטיב ברוקרס ישראל
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2023 18:05
אם הפעילות שלך לא עולה כדי עסק לא חלה עליך חובה להגיש דו"ח עצמאי למס הכנסה. IBI הם חבר בורסה הכפוף לדיני המס בישראל ולכן הם מחויבים להפיק עבורך טופס 867 שמסכם את כל פעילותך בשוק ההון בשנה נתונה (כולל הכנסה מדיבידנד ורווחי הון). אם נוצרו לך הפסדי מס בשנת המס אז כדי להעביר אותם לשנה הבאה תצטרך להגיש דו"ח בעצמך.

אני רוצה לחדד, בגלל ששם השרשור עלול להטעות, שמי שמנהל חשבון מסחר באינטרקטיב ברוקרס (IB, לא IBI) מחויב להגיש דו"חות לרשות המיסים גם אם הפעילות שלו בשוק ההון לא עולה כדי עסק עצמאי. אל תסתבכו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2023 18:33
ככל הידוע לי אינטראקטיב ברוקרס ישראל זה לא בית ההשקעות IBI הישראלי (תקנו אותי אם אני טועה).

ולכן אתה כן מחוייב להגיש דוח כפי שרשמתי למעלה, דיווח מקוצר על דיבידנד בלבד או דוח מלא.

בכל מקרה אם יש לך ספק, עדיף לשאול איש מקצוע ולא רק זרים באינטרנט
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2023 18:39
אין כזה גוף.

יש אינטראקטיב ברוקרס (IB), ברוקר אמריקאי ידוע, ויש חברה קפריסאית בשם אינטראקטיב ישראל, שהיא פשוט מתווך שפותח עבורך חשבון באינטראקטיב ברוקרס וגוזר עליך קופון על עמלות כאלו ואחרות.

כשמחפשים בגוגל interactive brokers, התוצאה הראשונה היא תוצאה ממומנת של החברה הקפריסאית.
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2023 18:45
רק אם יש לך הכנסות.

אם לא קיבלת דיבידנד (למשל מחזיק רק ניירות צוברים), לא מכרת כלום ולא קיבלת ריבית או הכנסה אחרת מהחשבון אין צורך להגיש דוח שנתי.

אלא אם כן אתה צריך להגיש מסיבה אחרת (עסק, מרוויח מעל x שח בשנה מכל מקורות ההכנסה, העברת מעל y שח בשנה לחו״ל, מחזיק בחול מעל z שח וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2023 18:56
בפתיחת האשכול הוא ציין קבלת דיבידנד