⬅ חזרה לאינדקס

בחירה בין פנסיה כסכום חד פעמי לקצבה

🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2023 22:50
היי, יש לי מקרה ייחודי ומחוץ לישראל. אבקש לשמוע את דעתכם בעניין:

יש לי אפשרות לבחור בין:

מסלול 1 - הפרשה רגילה לפנסיה, עובד ומעסיק; המיסוי יחול על הקצבה החודשית, וזו גם הטבת מס בתלוש. הקצבה תשולם מגיל 68.

מסלול 2 - אותה ההפרשה, רק שהמיסוי על ההטבה מתבצע בכל חודש ובנוסף אחת לשנה מתווסף מיסוי על רווחי הון (כולל מגן מס להפסד וגלגול). זו לא הטבה בתלוש אלא ניכוי מס. הסכום הנצבר ניתן לפירעון החל מעת עזיבת המדינה ואילך.

הבעיה במסלול 1 היא לנהל את זה מרחוק, להסתבך עם מיסים בשתי מדינות ומי יודע מה יהיה שער החליפין.

הבעיה במסלול 2 היא המיסים השוטפים, וגם להבטיח את הסכום לגיל הפרישה כאשר הוא יכול להיות נזיל כ 20 שנה לפני….

הנחות לפישוט: אין מטרייה ביטוחית/כיסוי שארים/אובדן כושר באף מסלול. נותרו כ 20 שנה לפנסיה. לא אגיע לגיל פרישה במדינה המדוברת.

מה הייתם מעדיפים?
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2023 23:19
באמת קשה להחליט.

כתבתי לדעתי את השיקולים הרלוונטיים. הייתי בודק גם מי אחראי לתשלום הפנסיה - גוף פרטי / ממשלה / משהו היברידי? ועד כמה את שולטת בהשקעות בתקופה שעד לקבלת הקצבה.

אם מדובר במדינה מערבית עם מטבע חזק (לא פורינט הונגרי, למשל), הייתי רואה בתוכנית יתרון לגיוון מקורות ההכנסה שלי בפנסיה, אבל אולי זה בהשראת הדכאון הכללי מהמצב כרגע בישראל.

וכמובן כשחושבים כל כך הרבה קדימה קשה לאמוד את הצרכים, המשאבים, השינויים בחיים שלנו ושל יקירינו. וקצת מורבידי הנושא הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 08:44
אין לי מושג, אבל יש לי שאלות אלייך שאולי יעזרו לך לחדד את התובנות הסובייקטיביות שלך.

לגבי הבדלי המיסוי - מה פחות יכאב לך? להקטין את ההפרשה היום או להקטין את הקיצבה בגיל זקנה?

איפה את מתכננת לחיות בגיל הפרישה? במדינה יקרה או זולה?

מתי את מתכננת לעזוב את המדינה המדוברת? האם תמשיכי לעבוד ולהפריש לפנסיה גם במדינה הבאה?

האם סך הנכסים שלך יאפשרו לך לתכנן חיים טובים ומספקים לאחר הפרישה?

את מתכוונת שתתקשי לעמוד בפיתוי?

שוב, זה תלוי במצבך הפיננסי מעבר לסכום הפנסיה שיצטבר לך.

אני מניחה שאם תדעי שהפנסיה ממש חשובה לך, לא תפדי אותה לצורך הקפצת רמת חיים, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 20:34
היי,

אז הנה כמה תשובות:

- אני חושבת שגם אם זה לא הכי כלכלי, אני מעדיפה לשלם מיסים היום על פני לקבל פחות בעתיד

- אני אשהה מחוץ לישראל אולי עוד מספר שנים לפני שאחזור ואז יישארו לי כ 15-20 שנות עבודה לפרישה בישראל

- ועוד נקודה חשובה: גם אם אעבור למסלול קצבה רגילה, אז לא רק שאקבל קצבה מגיל מבוגר יחסית (69-70) אלא שמסתבר שזו קצבה רק ל 10-15 שנים! זו התוכנית….

לאור כל זה, אני נוטה למסלול ההון החד פעמי (ואולי יש לציין שאני כבר בו מספר שנים) . הבעיה הבאה תהיה גם להשקיע אותו נכון כדי שאכן אוכל להתקיים בכבוד בגיל פרישה…
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 20:51
הנתונים האלו בהחלט מטים את הכף לטובת ההון. קצבה שמפסיקים לקבל בגיל 90 מאבדת את היתרון הגדול שיש בה, לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2023 21:13
הסיבה המרכזית היא שהאוכלוסיה המבוגרת כאן היא גדולה יחסית לדור הצעיר, שגם לא מראה נכונות להוליד הרבה ילדים… אז על חברות הפנסיה והמדינה לפעול בתרחיש הזה מבלי לפשוט את הרגל

@גרהם