⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא הפוכה לחלק מנכס

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 19:45
אני מחזיק בחלק מדירה, ובן משפחה שלי שמחזיק בחלק השני בדירה נקלע לחובות ורוצה לקחת משכנתא על הבית על מנת לכסות את החובות.

הוא מבקש ממני לחתום מול הבנק והפחד שלי הוא שבמקרה שהוא לא יצליח לעמוד בהוצאות במשך השנים ויהיה חייב לבנק כסף נוסף הבנק יוכל לקחת בעלות גם על החלק שלי בדירה.

יתכן דבר שכזה? או שלבנק יהיה זכות רק על החלק שלו בדירה?

אשמח לדעה בנושא כי חיפוש באינטרנט לא הניב תוצאות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 19:55
במקום לשאול כאן בלי להציג את המסמך, לא יותר הגיוני לקבל את המסמך שאתה חותם עליו לקרוא אותו לפני החתימה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 20:01
חד משמעית לא!

שבן המשפחה ייקח הלוואה/משכנתא נוספת על הדירה שגר בה ולא על הנכס המשותף שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 20:14
ואם אין ברשותו נכס אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 20:27
מבין את תגובתך אבל כרגע אין בפני מסמך והוא ביקש שאגיע איתו לבנק להבין את הפרטים - רציתי בנתיים להתחמש בידע.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 20:28
אין ברשותו נכס נוסף, גר בשכירות.

מבין מהנחרצות שהתשובה היא בדיוק מה שחששתי, אמת?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 20:53
הבנק נותן משכנתא רק אם כל בעלי הדירה חתומים על ההלוואה, וכנגד שיעבוד מלוא הזכויות בנכס. אפשר להגדיר משלם אחד מבין הבעלים, אבל אם ההלוואה תיכנס לפיגור החוב יהיה על כלל הבעלים, והחשש לאבדן הנכס אכן קיים, במקרה של אי תשלום החוב.

בגלל שזו משכנתא הפוכה אין תשלום חודשי אלא כשהלווה נפטר הבנק מציע לשאריו לכסות את החוב ולרכוש את הנכס או לחילופין הבנק הופך לבעלי הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2023 21:11
תקנה את החצי שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2023 00:34
דבר ראשון זה שהוא לוקח את המשכנתא אחרי רכישת הדירה זה לא הופך את זה למשכנתא הפוכה זה נקרא משכנתא לכל מטרה

ודבר שני אם הוא ייקח משכנתא על שווי שליש מהדירה גם אם הוא יסתבך ולא יוכל לשלם הבנק ימכור את הדירה ייקח את החלק שלו אתה תיקח את החלק שלך ומה שיישאר ילך לשותף השני וכספך לא יופסד אבל בהחלט תאלץ למכור את הדירה

וכן כשהבנק מוכר דירה הוא מוכר אותה בדרך כלל מתחת לשווי השוק ואז אתה עלול להפסיד כסף

ואת זה תוכל לפתור עם חוזה בינך לבינו שאתה תקבל כסף כשווי חצי מהדירה בשוק ולא תפסיד את הערך בגלל שהדירה נמכרה ע"י הבנק אבל זה בהחלט מורכב וכדאי ולהימנע מזה
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2023 09:06
בארה״ב יש מוסדות שנותנים לך הלוואה על חלק יחסי בדירה, הרווח שלהם זה אם מחיר הדירה עולה הם משתתפים ברווח. כלומר מישהוא נותן לך הלוואה על 25% מהדירה ל 10 שנים ואתה עוד 10 שנים צריך להחזיר 25% מהדירה. כמו מניות.

אין בישראל מוסדות כאלה ?

נראה שזה מה שפות״ש צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2023 09:23
ואם שווי הדירה ירד הם מפסידים ?

הם בעצם מהמרים על שווי הדירות ?

נשמע מעניין קצת
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2023 09:42
כן

כן. הם בעצם קונים ״מניות״ בדירה שלך.

אכן.

יש אם זה בעיות כמובן אחת מהן למשל היא שאתה אמור להחזיר סכום גדול לאחר 10 שנים למשל וצריך להתכונן לזה.

אם אני זוכר נכון, זה נקרא , Home Equity Investments