⬅ חזרה לאינדקס

איך מפזרים סיכונים?

🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2016 18:52
שלום לכולם, ותודה לסולידית על האתר המדהים ועל הפורום המחכים...

ולשאלתי:

עד כמה צריך לפזר את הסיכונים?

אם אני רוכש קרן מחקה מדד, הרי מעצם מהותה היא כבר מפוזרת, נכון?

אז יש טעם לקנות כמה קרנות מחקות של אותו מדד רק בשביל עצם הפיזור?

כמה מחשבה השקעתם לפני שהקצתם את הסכומים בהתחלה?

אחרי תקופה ארוכה כקורא פסיבי :) , הגיע זמני לקפוץ למים ולהתחיל לעשות משהו עם כל הכסף שתקוע לי בעו"ש, אבל הקטע של הפיזור קצת 'תוקע' אותי.

אשמח להסברים מהמומחים. כמובן שאני לא מבקש המלצות אסורות וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2016 19:13
ברוך הבא, תוכל למצוא בפורום לא מעט מידע על כל הנושאים ששאלת עליהם.

בנוסף, ממליץ לך לקרוא את הספר The investor's manifesto, הוא צריך לענות לך על כל השאלות הראשוניות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2016 19:29
השאלה כיצד אתה מגדיר פיזור. יש קרנות שמחקות סקטורים ספציפיים כמו סקטור הבריאות ויש קרנות שמתמקדות במדינה ספציפית.

יש אנשים בפורום שעושים זאת כדי לצמצם סיכון מנפיק. כלומר, אם אני קונה קרן של וונגארד על מדד S&P 500 למשל ורוצה להשקיע דרך מנפיק נוסף אוכל לרכוש גם את הקרן המקבילה של Blackrock על מדד S&P 500. רבים בפורום סבורים שהשקעה באמצעות אחת מחברות ההשקעה המובילות (Vanguard, Blackock, SPDR) אינה דורשת רכישה של קרן נוספת ממנפיק אחר אם פירוש הדבר הוא עלויות גבוהות יותר.

חלק גדול מהחברים בפורום מפזרים באופן גלובלי, למשל דרך רכישת קרנות אמריקאיות כגון VTI+VXUS או דרך קרנות איריות כמו IWDA+EIMI. כך אתה מקבל פיזור סקטוריאלי ובין-מדינתי.

לפיזור גלובלי כזה ישנן בדרך כלל עלויות נוספות בדמות דמי ניהול גבוהים יותר וכפל מיסוי על הדיבידנדים הזרים, בהשוואה לקרנות זולות יותר על השוק האמריקאי בלבד. לדוגמה, VTI תהיה זולה יותר משילוב של VTI+VXUS ו-CSPX האירית תהיה זולה יותר משילוב של IWDA+EIMI.

ההתחבטות האישית שלי היא האם להשקיע גם מחוץ לארה"ב במחיר עלויות גבוהות יותר. תוספת עלות היא תוספת סיכון. טרם הכרעתי סופית בסוגיה הזאת.

לא ממליץ או מייעץ כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2016 19:37
אני משתדל לחלק את התיק שלי בצורה שווה בין הגופים המנהלים. למרות שעקרונית הכסף רשום על שמך בנאמנות, אתה עדיין פגיע לקריסה של הבנק בו הוא מוחזק או למעילות בקרן (אכן, הסיכוי נמוך מאוד). בכל זאת, בבחינת אם לא יועיל אז גם לא יזיק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2016 19:40
אגח זהב נגזרים?
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2016 22:43
עד הרמה שמונעת לעשות שטויות בתקופה שהסיכון מתממש.

להתנהגות שלנו יש השפעה לא מבוטלת על הסיכוי להרוויח מההשקעה. ופיזור סיכונים אמור להשפיע לטובה על ההתנהגות.

תקרא קצת על Dalbar Study והפער המשמעותי בין ביצועי השוק לביצועי המשקיעים.

נושא התפיסה האנושית וההתנהגות האנושית והשפעותיהן על ביצועי התיק זוכה לחשיפת חסר לצערי, ביחס לנושאים אחרים בהשקעות, וביחס לגודל השפעותיהן על ביצועי התיק. בספרות הכתובה בעולם ובפורום.

לצערי אין לי את הפנאי לפרסם פוסטים בנושא. (לא כל שכן לנהל עליהם דיונים. ואני חוששת שזה נחשב חוסר נימוס) אך ממליצה להתייחס לנושאים אלו לא פחות מאשר לנושאי השקעות אחרים שזוכים לחשיפה מסיבית (כגון אסטרטגיית השקעה אופטימלית, שיטות משיכה וכד')

הרבה. כשנתיים מלאות של קריאה/מחשבה/הרצת תרחישים אפשריים/התנסות בתיק וירטואלי.

כלל האצבע הראשוני שאני מכירה: להשקיע זמן מאומץ בלימוד על ההשקעה, כאורך הזמן שלוקח לך להרוויח את אותה כמות כסף.

ראשוני כיוון שבאיזשהו שלב זה הופך לבלתי ישים. אבל בשביל התחלה זה כלל אצבע מצוין.

בהצלחה! וכל הכבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2016 23:36
תודה רבה לכולם! כיף שיש מקום וסביבה כזו בשביל להתייעץ...

נתתם לי חומר למחשבה.

בסכום הנזיל שיש לי כרגע, כמה עשרות אלפים, לא חושב ששווה להתחיל להשקיע בכמה מוסדות פיננסים מחשש שמא אחד מהם יפול.

אהבתי את ההסבר שהפיזור עוזר לנו לעשות פחות שטויות כשהסיכון מתממש.

לגבי השקעה של כמה קרנות שמחקות את אותו מדד, אני מבין שזה די מיותר, אבל יש מקום להשקיע בקרנות שמחקות מדדים שונים כדי למקסם את הפיזור.

אשמח לעוד תובנות שעולות לכם בנושא...
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2016 23:36
מעבר להשקעה במדד רחב של כלכלות גדולות

(ארהב , ארופה) ניתן גם לה שקיע בנכסים לא קורלטיבים ואנטי קורלטיבים

ל@tunagolem יש תיק שמשלב אגח ארוך עם מדד סנופי שמדגים את היתרון שבשילוב יחס 80/20