⬅ חזרה לאינדקס

ירושה כאשר הכסף בib מקושר לחשבון wise

🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2023 09:32
היי,

אני רוצה להעביר חלק מהחסכונות של אמא שלי לib כך שיהיה מקושר לחשבון wise. השאלה מה עושים חו"ח במקרה של מוות. האם יש פרוצדורה של ירושה מולם או שזה לא ממש משנה כל עוד יש לי את הססמאות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2023 10:25
מה זה מקושר? אין קשר ישיר בין חשבון ib לחשבון בנק.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2023 11:08
הוא מתכוון כנראה למה שנהוג בבתי ההשקעות בארץ שיש מערכת סגורה של חשבונות.

לפות''ש, לזכרוני אם אתה פותח חשבון משותף באחת מההגדרות שם תוכל למצוא אפשרות שאין צורך בצו ירושה להעברת כספים

שים לב שבמקרים כאלו, כדאי מאוד להשקיע רק בנירות לא אמריקאים, וכן לא להחזיק דולרים בדרך קבע בחשבון. (כשבדקתי בעבר, זכור לי שעל דולרים בבתי השקעות יש מס עיזבון)
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2023 12:24
אוקיי תודה. כמו ש @fongeme כתב הנחתי באמת שזה לופ סגור עם חשבון בנק כמו בארץ. אז בעיקרון מib אני יכול למשוך את הכסף לכל חשבון שהוא?
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2023 12:25
אתה יכול למשוך לכל חשבון על שמך.

אי אפשר למשוך לחשבונות צד ג' (כלומר אפשר, אבל זה תהליך שצריך אישור מיוחד ולא תמיד מאשרים וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 07:53
מניח שכוונת @אריקנבון היא שחשבון wise מזהה את חשבון ib כמקור לגיטימי להעברות (וההיפך) ושמיהם על שם האמא.

מספקולציה ולא ידיעה: טכנית לא תהיה מניעה למשיכת הכסף כי מאיפה להם לדעת שמי שלוחץ על הכפתור אינו הבעלים של החשבון.

אבל, מה כן יכול להסתבך? חשוב שלא יופעל בשוב שלב תהליך הזדהות אחר. למשל, זיהוי ביומטרי. וגם ומה יקרה אם תרצו לסגור את החשבון, או לשנות שם לפי צו ירושה ואז הם יראו שנעשתה פעולה אחרי יום הפטירה.

כאמור, זה מהרהורי ליבי לא מידיעה של מה קורה בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 08:35
אני לא חושב שזה משנה, הם לא מכירים את הדין בארץ ומבחינתם זאת יכולה להיות פעולה של מוציא לפועל של הצוואה.