⬅ חזרה לאינדקס

קרנות המשקיעות באג"ח ממשלתי עולמי צמוד מדד

🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 15:40
שלום לכולם.

חדש פה, וגם קצת חדש בתחום....

לאחר קריאה מעמיקה ולא מעט לילות חצי לבנים מול אל מול דיונים בפורום זה אני תוהה :

בתקופה זו שהאינפלציה (לפחות בחו"ל) עדיין חיה אבל עושה רושם שמאטה קצת האם יש היגיון (שזה דבר סובייקטיבי) בלהשקיע את החלק הסולידי בתיק בקרן סל (אירית או לא) שתשקיע באגחים ממשלתיים עם מחמים בינוניים תוך כדי שהיא צמודת מדד. האם עצם הקניה של מוצר כזה מן ההכרח תתמחר בתוכה את אותה הגנה אינפלציונית ועל כן תהיה יקרה יותר מקרנות סל כאלו שלא מוגנות ? כמו כן האם לאור התקופה שהאינפלציה מאיטה ככל הנראה, תשלום דלתא זו (אם קיימת) אינה מיותרת ?

מה דעתכם הכללית על קרנות סל שעוסקות באגח ממשלתי צמוד מדד

מסקירה בIshares נתרלתי רק בכמה בודדות כדוגמת :

TLT

IGIL

IGLA

IGLO

אשמח לתשובות מכל סוג.

בתודה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 15:49
באופן כללי, אם ציפיות השוק מתממשות אז אג"ח צמוד נותן כמו אג"ח "שקלי" (לא צמוד).

כך שהסיבות לקנות אג"ח צמוד הן:

1. אתה חושב שהשוק טועה לגבי צפי האינפלציה (קצת יומרני)

2. אתה מוכן לספוג הפסדים אם האינפלציה תהיה נמוכה מהצפוי, בתמורה להגנה אם האינפלציה תהיה גבוהה מהצפוי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 22:03
תודה על התגובה...

כשאתה אומר ציפיות השוק מתממשות אתה מתכוון לגבי גובה האינפלציה ש"מנובא" על ידי גובה הריבית ?

מדוע אגח שקלי לא צמוד מדד נותן כמו אגח צמוד מדד ?

אני אישית חושב שהשוק עלול להיות צודק לגבי הציפיות האינפלציונית ובגלל שהוא צופה שהאינפלציה עוד לא הולכת להתמתן בקרוב בעולם אבל טיפונת להירגע עם הזמן. לכן אני חושב שקרן סל על אגח ממשלתי עולמי שתיתן תשואה נמוכה ובטוחה יחסית ותנטרל את שחיקת התשואה הזו מהאינפלציה שכנראה עוד תורגש נשמעת נבונה. האם כך ?

ממה שכתבת בתשובתך אני מבין בין השורות ותאמר לי אם אני מבין נכון בבקשה...אם אני קונה אגח ממשלתי ללא הצמדה נגיד ל3 שנים, אז הציפיה שלי היא שהאינפלציה לא תשתנה ב3 שנים הקרובות ? לא ברורה לי כוונתך בסעיף 1 - אם התחושה הכללית כפי שיש עכשיו שהאינפלציה עוד פה ואני כתוצאה קונה צמוד מדד אז אני קונה בהתאם לציפיות השוק כדי להגן על עצמי ?

לא כך ?

שוב המון תודה
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 22:23
כן

כוחות השוק. אם אחד מהם היה נותן יותר אז כולם היו מוכרים את השני כדי לקנות אותו. זה היה גורם למחירים שלהם להשתנות עד שהם יתנו את אותה תשואה.

בהחלט ייתכן, אני מחזיק רק אג"ח צמוד.

אז אתה יודע בדיוק מה תקבל. לעומת אג"ח צמוד ששם המדד משפיע (לטובה ולרעה).

כדאי לך לקרוא את

גוגל: המשקיעה אייק
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 22:42
שוב תודה רבה.

אקרא.

מה דעתך על קרנות הסל שציינתי ? או אחרות כדוגמתן ?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2023 22:42
לא מכיר, אני מחזיק רק אג"ח ישראלי.