⬅ חזרה לאינדקס

למה בחיוב צ'ק לא רואים את פרטי חשבון המושך?

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2023 13:56
[בכותרת: "מושך" הכוונה היא לפורע/מפקיד הצ'ק. אי אפשר לערוך.]

מצד אחד, בנקים נוהגים להראות את סריקת הצ'ק כפי שהופקד בבנק הנגדי, ושם לפעמים יש את חתימת המקבל או פרטים אחרים.

אבל בנק המשלם לא נוהג להראות בשורת החיוב את פרטי החשבון ושם המקבל.

האם הם אמורים להיות חסויים מסיבה כלשהי?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2023 13:59
האם זה היה שיק למוטב בלבד עם קרוס (2 קווים מקבילים)? אם זה לא עם קרוס אז אפשר טכנית ללכת לסניף ולהוציא מזומן ואז לא מופיע כלום (לפחות מזה מזהירים). מאז חוק השיקים אני חושב שגם בשיק שסחירותו לא הוגבלה יש איזה משהו שצריך לחתום חתימת היסב, אבל לא בטוח אם הדבר תקף לשיק ללא קרוס.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2023 14:08
אני מדבר כללית. אני מניח שבד"כ צ'קים למוטב בלבד (זה משנה?).

אבל עד כמה שידוע לי בנקים לא נוהגים להראות למשלם, בשורת החיוב, את פרטי המקבל. גם לא כשהמקבל מפקיד לתוך חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2023 14:31
אצלי בבנק מראים צילום של השיק. בצד האחורי אמור להיות רשום היסב או משהו כזה לטובת חשבון המושך עם פרטים. לי לא יצא להיתקל במקרה שלא רשום שם כלום, אבל יכול להיות שבמקרה של הפקדות רבות יש איזה מנגנון אחר. אני חושב שבכל מקרה אפשר לשאול את הבנק ואם זה "למוטב בלבד" אז די ברור מי המוטב.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2023 14:41
רק למען הסדר הטוב

מושך – האדם שחתם על השיק ונתן אותו.

נפרע – מקבל השיק.

מיסב – אדם שהיה נפרע של השיק והעביר אותו הלאה לנָסָב.

כאן בשאלה שלך נראה לי שהכוונה היא לחשבון הנפרע או הנסב ולפרטיו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2023 16:33
@מרקר

אני מדבר פשוט על פרטי החשבון שבו זה הופקד. בלי קשר למה כתוב, אם כתוב, באחורי הצ'ק (אני מניח שבד"כ לא כתוב).

גם אם המשלם יודע מי המוטב, זה לא אומר שידועים פרטי החשבון שלו. גם יש מקרים שהמוטב הסופי לא ידוע, כגון אחרי הסבה.

בכל מקרה, אני פשוט תוהה אם פרטי חשבון ושם המקבל/מפקיד אמורים להיות סודיים.

אם לא, למה בנקים לא מראים אותם בשורת החיוב אצל המשלם.

אני לפחות לא נתקלתי, אבל אין לי ניסיון רב עם צ'קים, ולא ברוב הבנקים.

@ירח אפל

כן, תודה. אני מעדיף להשתמש בביטויים יומיומיים יותר, אבל כאן יש סתירה עם הרשמיים אז ערכתי (עדיין אפשר! אבל לא את הכותרת) כדי לשנות ל"מקבל".

מבחינתי גם אין "שיק" אלא "צ'ק", ומיסב הולך לפי ABEC.