⬅ חזרה לאינדקס

פוסט משקיע מתחיל גנרי P:

🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2023 17:02
אהלן כולם, אני בן 26, בצעדיי הראשונים בעולם ההשקעות.

כבר מס' חודשים צובר ידע, קורא, ומתיעץ עם מכרים לגבי השקעות בשוק ההון.

כדי להתחיל להשתפשף, התחלתי לקנות מס' מניות, מס' קרנות חו"ל, ולהפקיד לפקדונות בבנק

יש לי המון שאלות ופערי ידע שאני צריך לשפוך עליהם אור :P

אז יש לי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לחוות דעה אפילו רק על חלק מהן

1. מה ההבדלים המשמעותיים בין ניהול תיק בחשבון הבנק לבין ניהול בבית השקעות? האם בית השקעות שקול ל'ברוקר'? או שברוקר הוא לאו דווקא בית השקעות?

2. מה ההבדלים בין קרן נאמנות, לקרן סל, לקרן מחקה? יתרונות וחסרונות של כל אחד מהסוגים? על אילו דוגמאות פופולריות לכל אחד מהסוגים הייתם ממליצים נכון להיום?

3. מה היתרונות והחסרונות של השקעה במכשירים פיננסיים ישראליים (קרנות השקעות של בתי השקעות ישראליים), למול השקעה במכשירי חו"ל (לדוג, ואנגרד, בלקרוק)?

4. האם שוק ניהול ההשקעות הישראלי נחשב תחרותי ביחס לעולם? האם חברה כמו מיטב דש מעמידה קרנות שיניבו לי תשואה דומה לתותחים הכבדים בעולם כמו בלקרוק? משהו שדומה לביצועים ולדמי הניהול של ואנגרד למשל?

5. אני מעוניין להשקיע בשוק ההון הגלובלי. מנטרל לצורך הפשטות את משקל שווקים מתפתחים, ומניות small cap לחלוטין. לבינתיים, אני משקיע את הכסף שלי דרך חשבון הבנק, 50/50 בקרנות VT, IWRD. טעות גסה או שעושה היגיון?

המלצות כלליות ותובנות חשובות למשקיע בתחילת דרכו?

יש עוד המון שאלות אבל נראה שחפרתי מספיק XD

המון תודה מראש :P
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2023 17:21
ברוכים הבאים

לכולנו

מבחינת הבדלים משמעותיים (כמובן שזה מונח סובייקטיבי, אז אציין שאלה הבדלים משמעותיים עבורי):

בבנק, על פי רוב, דמי הניהול יהיו גבוהים יותר (בפרט, עבור תיקי השקעות גדולים יותר) וזאת כיוון שברוב הבנקים דמי הניהול הם באחוזים וברוב בתי ההשקעות (אם לא כולם) דמי הניהול הם או לא קיימים (נניח Interactive Brokers) או בסכומים קבועים.

עבור תיקי השקעות קטנים יותר אפשר לשקול להשקיע דרך בנק (או לחלופין להשקיע באמצעות קופת גמל להשקעה), אבל סה״כ אם החסכון נשאר קטן מספיק כדי להצדיק את ההשקעה דרך הבנקים לאורך תקופה ממושכת, הבעיה היא לא דמי ניהול או איך נכון להשקיע. במקרים כאלה צריך לבדוק איך ניתן להגדיל את אחוז החסכון (הגדלת ההכנסות או הקטנת ההוצאות, אולי שניהם יחדיו).

בנושא הזה יש המון שרשורים פה בפורום, נראה לי שהמשקיעה כתבה פוסטים בנושא, ויש גם מידע רב באינטרנט.

ממליץ לקרוא על זה ולשאול שאלות יותר מכוונות בנושאים שלא הבנת.

כנ״ל.

לא תחרותי ביחס לארה״ב, אולי תחרותי ביחס למדינות מסוימות.

מבחינת ביצועים אם אתה מתמקד במוצרים מחקי מדד אז אין הבדל משמעותי לטובת קרנות ישראליות או לטובת האמריקאיות אבל כן יש מאפיינים שונים (שנידונו לעומק בשרשורים ייעודיים בפורום).

מבחינת דמי ניהול יש בארץ קרנות שמציעות דמי ניהול 0% אבל לדעתי זו נורת אזהרה של מלכודת מס (אחרי שתשקיע את כספך ויהיו לך הרבה רווחים צבורים, אם הקרן תעלה את דמי הניהול תהיה עלות גבוהה אם תרצה להחליף קרן, בדמות מס רווחי הון).

קרנות אמריקאיות (וגם איריות) על פי רוב מקטינות את דמי הניהול לאורך השנים (וככל שהן הופכות לגדולות יותר).

סה״כ זה לא רע, השקעה דרך הבנק במוצרים זרים (ספציפית כאלה שלא נסחרים בתל אביב) היא בדרך כלל די יקרה בהשוואה להשקעה דרך בתי השקעות (עלות המרת מט״ח גבוהה, מינימום גבוה ברכישה של מניות ״זרות״, דמי ניהול ב%) וגם לא ברור למה צריך להשקיע בשתי קרנות שונות.

בכל מקרה VT מכסה את השוק העולמי ו-IWRD די דומה בכיסוי (אבל לא מכסה כלכלות מתפתחות), כך שמבחינת היעד שהצבת הן כן עונות על הצורך של השקעה בשון ההון הגלובלי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2023 18:07
גוגל: המשקיעה מייק