⬅ חזרה לאינדקס

אופן ההשקעה באג״ח ממשלתי בינוני/ארוך

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2023 16:15
אהלן, אני משקיע סולידי שעד היום היה רק בתחום המניות. התפנה לי כסף ורוצה להיכנס איתו לשוק האג״ח בכדי לפזר את התיק.

נראה שמצב האינפלציה בשוק בירידה ולכן אני מאמין שגם ריבית בנק ישראל לא תעלה בצורה משמעותית לפחות בתקופה הקרוב אלא יש לה רק לאן לרדת.

נניח ואני רוצה להשקיע באג״ח בינוני עד ארוך. לא לגמרי מבין האם יש עדיפות להשקיע בצורה ישירה באג״חים ממשלתיים שכיום הריבית עליהם גבוהה אז במקרה של ירידה של הריבית אמורים לעלות בערכם.

או לבצע השקעה בקרן אג״חית לתקופה ארוכה. האם השקעה בקרן לא מנטרלת את היתרון של הריבית הגבוהה בשוק כי הקרן בטח מחזיקה באג״ח ישן שהריבית עליו הייתה נמוכה יותר ואז ערך הקרן יהיה נמוך יותר?

אם זה לא עובד ככה אשמח להסבר למה.

בדרך כלל מעדיף להשקיע בקרנות פסיביות בגלל הנוחות והפיזור, וזה שלא חייב להיות בעל ידע מעמיק, מה גם שאין לי המון כזף השקעה זמין שדרוש בהשקעה ישירה באג״ח.

אם יש לכם המלצה על קרן אג״חית ממשלתית צמודת מדד מומלצת אשמח לשמוע.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2023 03:23
המחיר של האג"ח הישן ירד גם כן, כלומר קרן האג"ח שתקנה היא זולה יותר משמע התשואה שלך גבוה יותר.

אני חושב על זה ככה: תחשוב שלפני שנתיים קנית אג"ח ב90 ש"ח ל5 שנים שבסופו יתן לך 100 ש"ח פר יחידה בתאריך הפדיון.

שנתיים אחרי, הריביות התחילו לעלות הונפקו אגחים חדשים ואטרקטיביים יותר, מה בן אדם רציונלי היה עושה? מוכר את האג"ח הישן וקונה את החדש. זה מביא למצב של ירידה במחיר האג"ח הישן עד לשיווי משקל. מי שיקנה את האג"ח הישן הזה היום, יקנה אותו בזול ולכן יקבל תשואה גבוהה יותר ממך שקנית בסביבת הריבית הישנה.

עם ההיגיון הזה, ירידת המחירים של האג"ח הישן תוריד את מחיר הקרן ולכן קניה במחיר נמוך יותר משקפת תשואה גבוהה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2023 19:47
הבנתי את צורת החשיבה.

תודה רבה!