⬅ חזרה לאינדקס

לאקונה? רווחי הון קטין, ובן זוג רשום

🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2023 17:35
בשיחה עם חברים היום על שפת הים נודע לי שהם מעבירים מניות על שם בנם הקטין על מנת לנסות ולחסוך במס...

עד כאן, הגיוני, כל אחד מנסה לחסוך בצורה חוקית במס.

אבל הפרצה, אם קיימת היא כזו:

הגבר בן 57 והאישה בת 46, ולהם שני ילדים בני 10 ו־12.

הוא עובד היום במשרה חלקית ונמצא בתחתית מדרגת המס 20%.

היא במדרגת מס 35%.

הנושא הוא סעיף 66(א) לפקודה.

לפי פסקה 2, הכנסה של בני הזוג שאינה מיגיעה אישית תצורף לבעל ההכנסה הגבוה ביותר.

ולפי פסקה 3, הכנסה דומה של ילדם, תצטרף להכנסת בן הזוג הרשום.

מכיוון שבן הזוג הרשום יכול להיות במקרה הזה גם הגבר, אז כל עוד מדובר במניות שרשומות על אחד מהם, ההכנסה תצורף להכנסת האישה, אבל אם המניות רשומות על שם הילדים, ההכנסה תצורף להכנסת הגבר, ולא להכנסת בן הזוג עם ההכנסה הגבוהה יותר.

ועוד 3 שנים בהגיעו לגיל 60, גם יוכל לקבל שיעורי מס נמוכים יותר על ההכנסה הזו.

מה דעתכם? יש התכנות בכלל לפרצה הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2023 21:51
מה זה "בן זוג הרשום"? האם הוא נקבע שרירותית על ידי מס ההכנסה? מה המשמעות של זה? (מעבר למקרה שציינת)

אצלנו אשתי היא "בן הזוג הרשום", נראה לי מסיבות היסטוריות כי יתכן שהיתה לה איזה תקופה שנחשבה עצמאית... אבל מאז שאנחנו ביחד היא שכירה, ובכל התקופה הזו השכר שלי היה יותר גבוה משלה, אך היא עדיין נשארה "הבן הזוג הרשום". מה המשמעות של זה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2023 22:05
1. אפשר לטעון שמדובר בתהליך דו שלבי - ראשית, ייחוס הכנסות הקטין שלא מיגיעה אישית לאחד ההורים ולאחר מכן חישוב המס למי שהכנסתו מיגיעה אישית גבוהה יותר. קצת מסורבל, אבל תואם ללשון ולתכלית.

2. אני משער (לא ניסיתי) שהבנק / ברוקר לא יתן לך למכור בקלות נכסים של קטין, ודאי כאשר מדובר בסכומים גבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2023 05:56
במקור היו בפקודה הבדלים בין גבר לאישה, כשהכניסו יותר שיוויון, שינו לבן זוג רשום ובן זוג.

במהלך השנים ההבדלים בין רשום ולא רשום בחקיקה, קטנו.

היום הוא יקבע בפעם הראשונה באופן אוטומטי לבעל ההכנסה הגבוהה יותר, ורשות המסים תשנה את זה במקרה שהמצב ישתנה וההכנסה של בן הזוג הרשום תרד לפחות מרבע מהכנסת בן הזוג.

מצד שני, הנישומים יכולים לבקש לשנות את זה גם בתנאי שמי שמבקש להרשם כבן זוג רשום יש לו הכנסה של לפחות רבע מהכנסת בן זוגו.

באופן רשמי על בן הזוג הרשום האחריות להגשת הדוח השנתי למס הכנסה.

מבחינת הבדלים במסוי, אין הבדלים גדולים, יש הבדל מסויים בשנה של גירושים, הבדל קטן במידה ואחד מבני הזוג עולה חדש, וכדומה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2023 06:00
אולי אפשר, אבל פסקה אחת קודם מוזכר בעל ההכנסה הגבוהה וזו חקיקה ישנה יותר, ופסקה 4 שבה מוזכר בן הזוג הרשום היא חקיקה חדשה יותר, משנת 2002.

אפשר לטעון שאם זו הייתה הכוונה, אז המחוקק היה פוטר את הסתירה כבר כשחוקק את הפסקה.

זה נכון כשמדובר בכספים שהתקבלו בירושה או במתנה מגורם אחר, למיטב ידיעתי (המוגבלת) כמדובר בכספים שניתנו לו על ידי הוריו, ואין סתירה בדעתם איך לפעול בכספים לטובת הילד, אז לא אמורה להיות מגבלה.

אבל אני לא איש מקצוע, ואני מאמין שהם גם יתייעצו עם אנשי מקצוע בנושא
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2023 12:02
מדובר במישורים שונים.

פסקה 3 מדברת על ייחוס ההכנסה לכל דבר ועניין לאחד ההורים ופסקה 2 מדברת רק על חישוב המס, אבל אני מסכים שזה מסורבל.

אבל גם הפרשנות ההפוכה מסורבלת , כי לפיה המחוקק היה צריך לכל הפחות (ולדעתי גם זה לא מספיק) לכתוב בס"ק 3 כי הוא חל על אף האמור בס"ק 2.

מכיר רק כהורה - הבנקים מאד מקשים על פעולות בחשבון ששייך לקטין ואני מניח שככל שהסכום גבוה יותר, הם מקשים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2023 17:32
אצלי זה לא עובד ככה. מסיבה לא ברורה אשתי רשומה כ "בן הזוג הרשום" מאז ומתמיד. גם בשנים בהן שכרה היה נמוך משמעותית משלי (יותר מפי 4 בוודאות) וגם בשנים בהן לא עבדה בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2023 18:25
גם אצלי.

השאלה אם אפשר לנצל את זה בכדי לשלם פחות מס?
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2023 19:00
זה נקבע בשנה הראשונה ולא עובר שינוי אלא אם מבקשים רשמית וזה עונה על אחד התנאים לשינוי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2023 18:06
לפי הרואה חשבון שלי זה לא משנה כלום