⬅ חזרה לאינדקס

מציאת עבודה בפיתוח תוכנה (אמבדד) בברלין

🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2023 15:25
אני מפתח תוכנה בC (אמבדד) כבר שלוש שנים ומסיבות שונות מעוניין מאוד לעבור לברלין.

יש לי תואר ראשון במדמ"ח ואני בעל דרכון של האיחוד האירופי.

אני מתקשה מאוד, גם דרך לינקדין, למצוא עבודת פיתוח תוכנה בברלין (גם אם לא אמבדד). איך מתחילים ? מישהו שעבר את החוויה ויכול לסייע?
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2023 22:40
קשה להאמין שאתה לא מוצא. אתה פונה אקטיבית דרך לינק אין? פונה למנהלים בחברות? אולי בגלל שזו תקופה שבכל העולם מפטרים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2023 12:51
כן פונה, ונראה שמסרבים בעיקר בגלל שאני גר עדיין בתל אביב ואין להם סבלנות שאבצע מעבר.. אני אומר את זה מתוך הנחה לא ידיעה..
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2023 12:13
אוקיי, אז נשמע שכן מגיבים לך וכן יש לך אופציות.

בשביל מה אתה מציין שאתה בתל אביב?

או שתקבע ראיון בזום, או שאם רוצים שתגיע לראיון פרונטלי תיקח טיסה יום לפני ותתמקם בשביל זה.

נשמע שהבנת איך מתחילים, אז מה כרגע לא מסתדר? באיזה שלב אתה נופל בתהליכים?
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2023 18:56
אחד הדברים שהכי מקטינים לך את הסיכויים וזה משהו שאתה לא יכול לשלוט בו זה שיש עכשיו בעולם משבר הייטק. מכל מיני סיבות - אבל זה בעיקר נובע מהקונפליקט הצבאי שמתחולל עדיין במזרח אירופה. ובפרט לגרמניה, היא קיבלה את המכה הכלכלית הכי קשה מהסכסוך הזה, אז לא אתפלא אם גם מצב ההייטק שם משקף זאת.

אתה גם צריך לזכור שבישראל יש לך את שוק ההייטק השני בחוזקו בעולם אחרי ארה״ב. כל מקום שתנסה לחפש בו מלבד ישראל ואמריקה, זה הולך להיות אוטומטית קשה יותר. גם במדינות דוברות האנגלית.

והדבר השני שתוקע לך תריז, זה שאתה מנסה לחפש מישראל ולא שם בברלין עם מגפיים על הקרקע. אני כל הזמן רואה את זה בפורומי הגירה - אנשים מתבלבלים וחושבים ״שיהיה בסדר״ ושהם יכולים פשוט לשלוח קורות חיים או סתם לבוא כתיירים למדינות ולחפש שם עבודה לגיטימית. זה לא בדיוק עובד ככה. אם אתה אפילו לא שם פיזית, זה מראה על מידה מסוימת של חוסר רצינות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 13:39
הייתי מנסה בקבוצה של ישראלים בברלין.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 15:11
נסה לעבור לשם לכמה חודשים. ברור שהמיקום בקורות חיים משפיע.

ומה לגבי ידע בגרמנית? סיכוי גבוה שיפסלו גם על סמך זה.