⬅ חזרה לאינדקס

פופלריות של acwi

🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2023 18:35
שלום לכולם .

לאחר שקראתי בקבוצה ובבלוגים שונים על השקעות וספציפית על האסטרטגיה הפסיבית הגעתי להחלטה שאני מעוניין לקנות את ( ISHARES ACWI (1159235 כדי לקבל כיסוי עולמי ורחב בנייר אחד דרך בית השקעות ישראלי. יש דבר אחד שמטריד אותי לפני הרכישה, רציתי להבין איפה הקרן ACWI עומדת מבחינת פופלריות?

הסתכלתי באתר של רשות ניירות הערך ולפי מה שהצלחתי להבין הקרן ACWI היא הקרן הזרה ה-2 בגודלה שנסחרת בבורסה בתל אביב אחרי הקרן cspx (תקנו אותי אם אני טועה ). אני רוצה להמשיך בבניית התמונה ולבדוק איפה הקרן מדורגת מבחינת גודל מבין כל קרנות הסל הנסחרות בבורסה בתל אביב???. אם מישהו ביצע את ההשוואה הזאת אני אשמח שישתף ויציין מה המקורות להשוואה.

בנוסף, בראייה קצת יותר רחבה איפה קרן הסל הזאת מדורגת מבחינה עולמית מבין כל קרנות הסל העולמיות ?

הסתכלתי על 3 קרנות הסל הגדולות 1.spy 2. ivv 3.voo וראיתי שכולם מנהלות באיזור כ -300 מיליארד דולר .ACWI מנהלת כ- 7 מיליארד משמע ממש קטנה לידם . (ממה נובע הפער העצום בשוק העולמי ? למה קונים ממנה פחות משמעותית?)
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2023 19:40
אני אומר תודה שהקרן הזאת רשומה בבורסה הפיצפונת שלנו בכלל. אני לא חושב שיש מה להשוות לקרנות מקומיות, מה אתה מנסה להשיג?

נראה לי שהן אמריקאיות, לפחות תשווה לקרנות איריות. תחפש את הפוסט על מייק כדי להבין את ההבדל. אני חושב שיש שיקולי מיסוי שמונעים מאמריקאים להשקיע בקרנות האלה, אבל אני לא מומחה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2023 22:14
זה לא צריך להוריד איתך.

פופולריות קרנות בישראל נקבעת לפי יחסי תן וקח בין המנפיקים, המוסדיים ויועצי ההשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2023 23:47
הרבה יותר פופולרי לשים את הכסף בפקדונות, ואגרות חוב זה אומר שכך אתה צריך בהכרח להשקיע?

מצד שני רבים משקיעים במניות לטווחים קצרים של פחות משבוע, האם זה כדאי?

בקיצור פופולריות זה לא מדד לכלום בשום תחום בוודאי שלא בהשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2023 09:10
המחשבה שלי הייתה שאם הקרן פופולרית ויש לה ביקוש אז הסיכוי שלה להיסגר יהיה נמוך יותר.

בנוסף בגלל הביקוש היא כנראה נסחרת יותר ויש לה נזילות גבוהה

המחשבה שלי שגויה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2023 09:36
אני כל יום מחליט מחדש לא למכור את הקרנות בבעלותי.

זה מדד פופולריות שלא משתקף בשום נתון.

נשמע שאתה מכניס שיקולים של מסחר לטווח קצר לתוך שיקולים של אחזקת קרן לטווח ארוך.

מעל מליארד בנכסים זה כבר יציב כמעט בכל קנה מידה, ושאר השיקולים מכריעים בהרבה (דמי ניהול, פשטות)

נקודה אחרונה, נזילות בקרן סל על מדד רחב כמעט ולא משנה, בגלל שיש עושה שוק.