⬅ חזרה לאינדקס

ניוד מקרן פנסיה לקופת גמל בניהול אישי

🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2023 09:09
אני בן 60, פרשתי מהעבודה וחי מהחסכונות. אני לא מצפה להתחיל לקבל פנסיה בשנים הקרובות. אני גרוש והילדים כבר עברו את גיל 21.

לפי הנתונים אתם מבינים שאין ביטוח שארים ואין ביטוח אובדן כושר עבודה.

מה היתרונות והחסרונות של קרן פנסיה על פני קופת גמל? למה לא להעביר את הכסף לקופת גמל, לחסוך עמלות ואולי גם ניהול אישי (כמו יתר הכספים שלי)?

אני מבין שאוכל להעביר את הכסף חזרה כשארצה לקנות פנסיה.

אני רואה שהשאלה כבר מופיעה מספר פעמים אבל רציתי לחדד אותה למצבי לפני שאני עושה צעד דרסטי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2023 09:40
בקרן הפנסיה אתה נהנה מתשואה מובטחת של כ5% + מדד על כ 30% מהצבירה, בעוד בקופת גמל אין הבטחת תשואה.

יש שרואים בכך יתרון ויש שרואים בכך חסרון.

אגב, עוד אפשרות שצריך לבחון (בזהירות רבה - זה בלתי הפיך) היא להתחיל למשוך קצבה מקרן הפנסיה במקום מהחסכונות - יתכן שיש בכך יתרון מיסויי (ואפשרות להוריש לילדים את החסכונות).
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2023 10:29
תבדוק שהחיסכון שנצבר לך בקרן הפנסיה לא עולה על "התקרה לצורך ניוד כספים", כ- 60 אלף ש"ח לכל שנת וותק. במקרה הזה שתרצה להחזיר את הכספים מקופת הגמל אל קרן הפנסיה כספים מעבר לתקרה יעברו לקרן הפנסיה המשלימה.

אם הכיסוי הביטוחי לא מטריד אותך והקרן לא פעילה, זה לא צעד כזה דרסטי. השינוי הוא במעבר ממסלול מנוהל עם זכאות להבטחת תשואה למסלול בניהול אישי, אם אתה "מיומן" בניהול השקעות ולא חושש מפגיעה בחיסכון שלך בפרישה הצעד לא צריך להטריד אותך יותר מידי.