⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות - רכישת ETF בארץ לעומת בארה״ב

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2016 21:00
שלום לכולם

אני מתחיל להיכנס לתחום וכבר פתחתי חשבון מסחר עצמאי בארץ. בנוסף, למרות שאני לא אזרח אמריקאי הצלחתי לפתוח חשבון מסחר אצל ברוקר אונליין אמריקאי. על רווחי הון בחשבון האמריקאי אמורים לנכות לי מס במקור של 15% או פחות.

בחלק המנייתי של התיק אני רוצה להשאיר את הדברים כמה שיותר פשוטים וזולים, כלומר קרן מחקה אחת או שתיים שנותנות חשיפה מאוזנת לכל העולם ובדמי ניהול מינימליים.

הכספים לצורך הרכישות יגיעו בד״כ בדולרים מארה״ב, כלומר אם אני ארכוש בארץ אז יהיו לי עמלות העברת כספים ופוטנציאלית עמלות המרת מטבע.

השאלה היא, מה לדעתכם היתרונות והחסרונות בחלופות שיש לי למיקום הרכישה? אני רואה את האפשרויות הבאות:

1. לרכוש בארה״ב משהו כמו VT (או שילוב של VTI ו-VXUS)

2. לרכוש בארץ VT

3. לרכוש בארץ משהו כמו תכלית TTF סל מניות חו"ל

כמובן, מחשבות נוספות לגבי אופטימיזציית התיק (כולל בהיבטי המיסוי) במצב הספציפי שלי יתקבלו בברכה :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2016 21:16
????

למה?

הם לא אמורים לגבות כלום על רווחי הון...
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2016 21:26
יכול להיות שלא ייגבו כלום, לא מספיק התעמקתי בשאלת המיסוי הזאת עדיין.

אבל האם נכון שזה לא ממש משנה כי בלאו הכי כל עוד אני תושב ישראל אני אצטרך לדווח על רווחי ההון האלו בארץ ולשלם את ההפרש בין כמה שניכו לי בארה״ב ל-25%?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2016 21:57
בגדול ינכו לך 25% במקור על דיבידנדים ו0% על רווח הון.

שים לב שמדובר אך ורק על הניכוי במקור, חבות המס שלך בכל מקרה היא 25%.

נראה לי שאופציה 1 היא העדיפה.

נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2016 22:48
לא בטוח ב-100%. אם מס הכנסה יתעמקו, ויעלו באוב את אמנת המס עם ארה"ב הם עלולים לגבות ממך את כל ה-25% ולשלוח אותך לקבל החזר מארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2016 00:04
מה השיקול/ים המרכזי/ים שלך בעד 1?

למיטב הבנתי הקרנות האלו מחלקות דיבדנד כל רבעון - האם העובדה שלא אוכל לדחות את המיסוי על הדיבדנדים (כמו, אולי, ברכישת קרן מקבילה לא אמריקאית) היא לא חסרון משמעותי ביותר?
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2016 00:08
בכל מקרה ינכו לך מס במקור, 25% באמריקאיות ו15% באיריות, הרווח כתוצאה מדחיית המס הקצרה מאד בטל בשישים.

בכל מקרה ת"ס איריות לא היו אחת מהאופציות שלך...
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2016 19:38
איזה?