⬅ חזרה לאינדקס

חיסכון לטווח הארוך ופטור מס

🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2023 14:11
שלום לכולם.

אשמח לדעת מהו הפתרון הכי טוב לחסכון לטווח הארוך עם התייחסות לפטור במס.

אני רוצה להשקיע בetfים מסויימים שלא קיימים במסלולי פנסיה / השתלמות הרגילים.

האם יש דרך מומלצת יותר מאשר בבתי מסחר (אקסלנס / ibi) ?

האם אפשר לדחות את התשלום מס כל שנה עד אשר אמשוך משם ? כי עוד כמה שנים יכול להווצר מצב שאחרי שאחסוך הרבה אצטרך לשלם מס רווח גדול (כי הרווח יהיה מחסכון של כמה שנים, ואני אצטרך כל שנה לשלם מס רווחי הון שרק ילך ויגדל עד לרמה שלא אוכל לשלם אותה מבלי למכור, ואני לא רוצה למכור בשביל לשלם מס שעוד לא ממשתי בעצמי שום דבר..)

האם אפשר לדחות את התשלומי רווח הון עד אשר אממש אותם ? (גם אם רק בעוד שנים-בפנסיה).

האם יש דרך טוב יותר לחסוך לפנסיה חוץ מקרן פנסיה והשתלמות (הכוונה היא חסכון עצמאי בנוסף לקרן פנסיה והשתלמות שיחסך עצמאית עד הפנסיה ויזכה להטבות מס משמעותיות ?)

תודה לכל העוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2023 14:41
אירוע מס נוצר רק רק כשאתה מממש (כלומר במכירה / פדיון) או מקבל דיבידנד / ריבית, לא מעצם אחזקת נייר ברווח על הנייר.

חוץ מקרן השתלמות אין חיה כזו בישראל שבה נייר ערך פטור ממס.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 21:34
@האזרח הקטן תודה על התשובה.

אם אני מחזיק בנייר עד הפנסיה, אקבל עליו הנחת מס כלשהי או שבגלל שזה לא נשמר בקרן השתלמות / פנסיה יהיה על זה מס רגיל ?

והאם אני יכול להפריש עצמאית כל חודש בנוסף לעבודה לקרן השתלמות ?

האם יש שם עוד דברים חוץ מסנופי בשוק ההון ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 21:43
גוגל: הנחה על רווחי הון לפנסיונרים

- גוגל: מיסים על הקצבה בפנסיה

- אתה יכול להפריש לקרן השתלמות בתור עצמאי בכפוף לתקרה שעליה מקבלים פטור.

כן, יש עוד דברים, כדאי לקרוא את הבלוג.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 22:04
אם ההכנסה שלך ממקורות אחרים תהיה נמוכה לאחר גיל 60, תוכל לשלם את הנמוך שבין מדרגת המס שלך ובין 25% על הרווח הריאלי, וכמובן ליהנות מנקודות זיכוי שלא ניצלת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 19:48
@האזרח הקטן מהי ההגדרה להכנסה נמוכה ? נמוכה יותר משחיסכתי עצמאית ? או מקרת סכום מסויים ? אם כן, מה הסכום ?

מה הכוונה את הנמוך בין המדרגות מס לבין 25% ? אילו מדרגות מס ? אני מכיר רק מדרגות מס של משכורת.איך זה מתקשר לחיסכון עצמאי בibi למשל ?

תכלס שחושבים על זה אני ממוסה בשוטף ע"י בית המסחר, אז איך בכל זאת אמרת שאפשר לקבל הנחה ? משלמים מס במינימום כל שנה, מה יחזירו רטרואקטיבית ? תודה
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 20:15
יש מדרגות מס על הכנסה מיגיעה אישית (הכנסה מעבודה), שעולות ככל שההכנסה השנתית גדלה.

לאחר מכן מיסוי על הכנסה שאינה מיגיעה אישית, שכוללת מקורות הכנסה שאינם מעבודה ואינם מרווחי הון/דיבידנד וכו׳, כדוגמה הכנסה משכירויות וכו׳. מדרגות המס מתחילות מהנקודה בה מסתיימות ההכנסות מיגיעה אישית, אבל במדרגות הנמוכות (10/14/20), המקביל במדרגות המס שלא מיגיעה אישית היא 31% (כלומר על הכנסה שלא מיגיעה אישית, כבר מהשקל הראשון המיסוי הוא 31% לכל הפחות).

לעומת זאת לאחר גיל 60, מדרגות המס על הכנסה שאינה מיגיעה אישית הן זהות להכנסות מיגיעה אישית - כלומר המדרגה הנמוכה מתחילה מ10% ולא מ31%. כמובן שעדיין מסתכלים על מדרגת המס שמתחילה מהנקודה בה הסתיימה ההכנסה מיגיעה אישית.

מכיוון שמס רווחי הון הוא 25%, במצב של נישום מתחת לגיל 60 זה יוצא פחות ממדרגת המס על הכנסה שלא מיגיעה אישית (שמתחילה כאמור ב31%).

אבל אם הנישום מעל גיל 60 ומדרגת המס שלו נמוכה מ25%, הוא יכול לרשום את רווח ההון כהכנסה שלא מיגיעה אישית וכך להפחית את שיעור המס שלו.

לגבי ביצוע בפועל, זה דורש מהנישום להגיש דו"ח שנתי לאחר סגירת השנה ומס הכנסה יזכה אותו על התשלום העודף.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 20:25
@האזרח הקטן תודה על ההסבר.

זאת אומרת שאם לפני גיל 60, משלמים 25% מס על רווחי שוק ההון ,ומעל גיל 60 אפשר בעצם להגיד שרווחי שוק ההון הם לא מיגיעה אישית (למרות שלפי ההגדרה היבשה זה לא נכון) ואז בעצם לשלם לפי המדרגות של 10/14/20 ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 22:14
כן, אחרי גיל 60 אפשר לשייך את רווח ההון להכנסה לא מיגיעה אישית ולשלם לפי המדרגה.

רק כדי להבהיר, המדרגה של הכנסה שלא מיגיעה אישית מתחילה מהנקודה בה הסתיימה ההכנסה מיגיעה אישית.

כלומר אם למשל הכנסת 120 אלף ש"ח מעבודה, ההכנסה שלא מיגיעה אישית מתחילה במדרגה של 20%.