⬅ חזרה לאינדקס

תזמון קניה/מכירה

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2016 21:27
היי,

הייתי רוצה להתחיל להשקיע באופן פסיבי בשוק ההון, תוך איזון התיק אחת לרבעון (או כאשר התיק יוצא מאיזון ב-x אחוזים).

נרשמתי לבית השקעות, ובו יש 19 ש"ח דמי ניהול חודשיים שמתקזזים כנגד עמלות הקנייה/מחירה. עכשיו, כדי לנצל את הקיזוז הזה עד תום , חשבתי לתזמן את הקנייה/מכירה לשני תאריכים: סוף החודש של הרבעון בו אני רוצה לאזן את התיק ותחילת החודש העוקב.

ואני תוהה האם ביצוע חלק מהאיזון ביום אחד וחלק אחר ביום שלמחרת, בעצם יפגע במהות האיזון (בגלל שהשוק ביום שלמחרת לא משקף לכאורה את מצב השוק ביום הקודם), או שזה לא קריטי, בגלל שתנודתיות השוק ברמה היומית ברזולוציה רבעונית היא זניחה?

או פשוט לקנות/למכור כל חודש וזהו?

תודה (:
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2016 06:34
לא קריטי בעליל.

אבל השאלה היא, אתה מתכנן לאזן בכל רבעון באופן עיוור, או שיש לך תנאי מינימום לסטייה מההרכב המקורי?

כי סביר להניח שבחלק לא קטן מהרבעונים אתה תגלה שהסטייה הזו היא אחוזים בודדים מאוד...
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2016 07:31
האיזון יינבע מעצם הזרמת כסף "חדש" לתיק. מבחינת איזון מינימום שלא כחלק מקניית נכסים חדשים (אותו x שציינתי בהודעה הראשית), אז חשבתי על חריגה/סטייה של 10% באחד מרכיבי התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2016 07:56
אם יש כסף חדש אז אין שום סיבה לא לקנות את הפלח החלש עם הכסף החדש כל חודש (עד כדי גובה העמלות מינימום ביחס לעמלה החודשית).