⬅ חזרה לאינדקס

העברת קרן פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 12:08
שלום לכולם,

אני נמצא בתהליך העברה של קרן פנסיה מחברה אחת לאחרת. אני מעוניין לעבור למסלול snp500. אך לפי דעתי עכשיו הוא לא זמן טוב, בגלל עליון של הבורסה וגם שקל חלש, קרנות נמצאים בשי שלהם. אני מצפה לירידות בבורסה, לכן חשבתי לעבור בנתיים למסלול בטוח יותר ואחרי זמן מה להפקיד(לשנות מסלול)

לsnp.

אני מתלבט בין מסלול אגחים או שקלי טווח קצר, אחד יכול גם לעלות בירידה של ריבית בנק ישראל, השני לא רע משום שיש ריבית טוב עכשיו.

מה דעתכם?

כמובן אני מבין שפנסיה זה השקעה לטווח ארוך אבל הייתי רוצה להכנס למסלול בזמן יותר טוב או לפחות יותר בטוח.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 12:17
קרא קצת על תזמון שוק
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 12:55
בטוח שזו לא תקופה טובה?

מי שנכנס לפני חודש עשה כבר 5%

מי שנכנס לפני שישה חודשים עשה כבר 11.5%

אבל בעצם מי שנכנס לפני שנה הפסיד 5.5%.....

יש כאן שתי נקודות מרכזיות לגבי תזמון שוק בהשקעה לטווח ארוך

1. אף אחד לא יודע לצפות מראש עליות או ירידות של השוק

2. כל העליות/ירידות שהבאתי הם סתם רעש כשאתה מסתכל ל-20 שנה

כמובן שאם אתה יוצא לפנסיה עוד יחסית מעט שנים זה יותר מורכב
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 12:58
המדד אינו קרוב לשיא שלו (4,151.32 אתמול בסגירה, בעוד בשיא בסוף דצמבר 21' הוא היה על 4,766).

השקל אומנם היה חזק יותר בתקופות אחרות, אבל אם תסתכל על גרף של השקל דולר מהשנים האחרונות, אנחנו לא ממש בשיא.

נדמה לי שזה שגוי. ברפרוף מהיר על התשואות במסלולי האג"ח ועל המסלולים השקליים, התשואות במסלולי האג"ח ובמסלולים השקליים נמוכות מאוד. כמו כן, שים לב שדמי הניהול נוגסים קיצונית בתשואות שם וכי האינפלציה בפועל גבוהה בהרבה מהתשואות, כך שמדובר בהפסד ריאלי.

איך תדע מתי לחזור לשוק? איך תוודא שאתה לא מפספס עליות במדד? המדד עלה מתחילת השנה למשל ב-8.56%.

לא ממליץ לך מה לעשות כמובן, אבל כן שווה לחפש בגוגל: "s&p 500" וללחוץ בגרף על max, כדי להתרשם מהתנהגות המדד משנות ה-80.

כמו כן, אם אתה בכל זאת לא מרגיש בנוח עם מסלול עוקב מדד שייתכן שיש בו תנודתיות גבוהה, אני חושב שעדיפים המסלולים הכללים (בפנסיה מסלול ברירת המחדל לפי גיל) על פני השקעה אג"חית/שקלית.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 14:51
ציפיתי לתשובות כאלה ואתם צודקים.

אני אשאל אחרת, נניח (תאורתי) אתם מצפים ששווקים ירדו ב-20% בזמן הקרוב, נניח בעוד חודשיים שלושה, ואתם נמצאים במצב של מעבר בין הקופות.

לאיזה מסלול הייתם עוברים, באופן זמני?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2023 14:58
אג"ח כלשהו, לא ממש משנה איזה. כמה הבדל כבר יהיה בחודשיים?