⬅ חזרה לאינדקס

פנסיה מ-2 מקורות

🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 18:08
יש לי פנסיה מ-2 מקורות:

פנסיה ישנה - 5500 ש"ח בערך.

פנסיה חדשה - 4500 ש"ח בערך.

לפי חישובי לא אצטרך לשלם מס הכנסה כי יש לי הרבה נקודות זכות ( משהו בין 4 ל-5).

אף קרן לא יודעת על השניה כי בשעה שמלאתי טפסים לכל קרן פנסיה לא היתה לי הכנסה כלל. הייתי מובטל.

מה עלי לעשות?

אם אלך למס הכנסה האם אצטרך להתחיל לשלם מס על אחת הפנסיות (ולקבל החזר בסוף השנה)? או שיפטרו אותי לגמרי ממס הכנסה כבר השנה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 18:18
להבנתי חייבים לעשות תיאום מס
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 19:29
לא עשית קיבוע זכויות?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 21:48
לא עשיתי.

אני לא בטוח שכדאי לי לעשות.

מישהי שעושה את קיבוע הזכויות דרשה ממני 3500 ש"ח לביצוע הפעולה.

בכל אופן בגלל שיש לי הרבה נקודות זיכוי אז גם על הכנסה של 10K לחודש לא אשלם מס (על כל פנים בשנה זו לא אשלם כי התחלתי לקבל פנסיה במרץ כלומר אקבל פנסיה על 10 חודשים בשנה זו (בחודשים ינואר ופברואר השנה לא היו לי כל הכנסות). כלומר יצא לי פנסיה של 100K לשנה ובממוצע 8.5K לחודש).

1. אתה יודע איך לעשות קיבוע זכויות?

2. אם נפלה טעות בקיבוע הזכויות, ניתן לתקן אותו?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 22:58
את התאוריה אני מכיר, אבל אני לא מתעסק בתחום ולא אקח אחריות על כך עבור אדם אחר.

אתה צריך להביא את טפסי 161 שקיבלת בסיום ההעסקה מכלל המעסיקים שלך לאורך השנים, ולגשת איתם למס הכנסה. פקיד השומה יעזור לך למלא את הטופס בהתאם.

גם אם אתה בוחר להיעזר באיש מקצוע שימלא עבורך, 3500 ש"ח זה מחיר מוגזם לחלוטין. למי שמכיר את הטופס, המילוי לוקח דקות בודדות.

אם אין לך כלל הכנסה נוספת משום סוג ונקודות הזיכוי מכסות את כל תשלום המס, אולי אין טעם בקיבוע זכויות. אבל אם כן יש לך הכנסה כלשהי, בין אם קבועה או מזדמנת (השכרת דירה, מכירת ניירות ערך, ריבית על פיקדון בבנק וכו׳), עדיף לך לנצל את נקודות הזכות על דברים אלו ולא את הכל על הפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 23:58
אתה מכיר מישהו שאוכל לשאול אותו שאלות (חוץ מנדב טסלר) ולהתייעץ טלפונית (כמה שאלות קצרות)?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 00:39
למה?

בכל מקרה, אפשר לגגל יעוץ פנסיוני ולהגיע להרבה שמות. כאן לא נהוג להמליץ בפומבי, אם כי אני נוהגת להמליץ על נדב שבכל השיחות איתו לאורך השנים (גם מחוץ לפורום) הוא עזר לי לא מעט בנדיבות. בשנה הבאה אני מתחילה להתארגן לקראת הפנסיה ואגיע אליו ליעוץ מסודר בתשלום בכיף. הוא אחד הנדירים שחולק ידע בנדיבות ובחינם לאורך שנים, גם כאן אבל במיוחד באתר שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 02:19
שולח לך בפרטי מישהו המכיר היטב את התחום, אין לי מושג מה עלותו.

מצטרף כמובן בחום להמלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 21:16
נדב טסלר נראה לי בסדר גמור. אני מכיר קורא את הבלוג שלו וזה תורם לי הרבה.

אבל בגלל שאני מכיר את הבלוג שלו ואוכל לפנות אילו (למעשה כבר פניתי) לכן אין לי צורך שיפנו אותי אילו.

רציתי פשוט מישהו נוסף בשביל חוות דעת שניה.