⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי שכיר ישראלי שמתגורר בשוויץ

🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 13:13
בעקבות הזדמנות משפחתית, אני מנסה להבין מה יהיה המיסוי של שכיר בישראל העובר לגור בשוויץ לזמן מוגבל של שנתיים.

לפי מבחני השהות אהיה מוגדר תושב שוויץ, מקום העבודה שלי הוא מעסיק ישראלי שמבחינתו אני "עובד מהבית".

עד כמה שאני מבין, אני לא צריך לשלם מס הכנסה (לפי האמנה למניעת כפל מס עם שוויץ) וביטוח לאומי (אמנה לביטחון סוציאלי עם שוויץ) כיוון שאני כבר משלם אותם במשכרות שלי בתור שכיר. האם יש לי עוד חובות מס בשוויץ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 13:58
המיסוי בשוויץ מורכב וגם משתנה מקנטון לקנטון שם, אני חושב שעדיף שתתייעץ עם איש מקצוע הבקיא בתחום ויש מיסוי גם על דיבידנדים, רווחי הון, שכ"ד ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2023 19:42
זאת התוכנית, אני רק מנסה לבוא מוכן.

ניראה שהאמנת מס כוללת מס קנטונים
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2023 01:20
השאלה הגדולה היא אם תרצה פתרון פרקטי או פתרון חוקי :) .

מס הכנסה כמעט בטוח שתהיה חייב בשוויץ כיון שמקום העבודה שלך בשוויץ ואתה תושב שוויץ.

להגיש דוח בארץ בשביל לבקש החזר של הניכוי במקור עקב זיכוי מס זר או שימוש בניתוק תושבות לצרכי אמנה נשמע לי כמו סיוט (אין לי מושג. בחיים לא התעסקתי עם זה).

אם תקבל ייעוץ מקצועי, אנא שתף אותנו :)

(פתרון חוקי אמיתי למצבים כאלה זה ממש בעייה... בהרבה מצבים אתה אפילו יכול לגרום לכך שטכנית למעסיק שלך יש "מוסד קבע" בשוויץ ואז יש לשוויץ זכות לגבות מס חברות מהמעסיק!)
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2023 12:43
כמובן שפתרון חוקי

המעסיק שלי ישראלי, מבחינתו אני עובד מהבית בישראל

בהמשך אני מתכנן לקבל ייעוץ מקצועי. אעדכן
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2023 13:19
המעסיק שלך לא קובע, אתה צריך לבדוק מבחינת אמנת המס, איך מתייחסים למצב הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2023 17:27
החריג היחיד באמנת המס עם שוויץ (וזה דומה ברוב אמנות המס בעולם), זה כשאתה תושב ישראל בלבד וגם שוהה פחות מ 183 יום בשנה בשוויץ (יש עוד תנאים לגבי המעסיק, אבל בהם כנראה תעמוד). זה המקרה היחיד שמשכורת על עבודה שבוצעה פיזית בשוויץ תהיה פטורה ממס שוויצרי. לפי התיאור הקצר שנתת אין סיכוי שתעמוד בתנאים האלו.

(נקודה נוספת לגבי הסיבוך החוקי במצבים כאלו. לפי התיאור נשמע שבהחלט תהיה חייב במס הכנסה בשוויץ. עכשיו, אם תעבוד כמה ימים מישראל במהלך השנה (חופשות, כנסים או פתאום כשתצטרך לבוא למשרד לפגישה), הימים האלו יהיו ממוסים בישראל בלבד. הגשת דוח בישראל במצב כזה, נשמע לי סיוט. אבל אולי אני טועה ומס הכנסה לא עושים בעיות. בשוויץ, ברוב הקנטונים הגשת הדוח מאוד פשוטה והגשת דוח כזה לא אמור להיות יותר מדי בעייתי. הבעיה להשערתי תהיה בקבלת החזר המס שנוכה במקור בישראל (אבל שוב, אף פעם לא התעסקתי עם זה בישראל. אולי @ירח אפל מכיר איך זה עובד בישראל).

(לגבי ביטוח לאומי, המצב יותר פשוט. כל עוד המעבר הוא לשנתיים בלבד, כנראה תוכל לעמוד בתנאי ההחרגה באמנה הסוציאלית ולשלם רק בישראל (טכנית, ברוב הקנטונים בשוויץ הם מאוד לא מקפידים לגבי ביטוח לאומי, ובדרך כלל לא שואלים שאלות (כשמגישים דוח שנתי, ורואים ששילמו את הביטוח הלאומי במדינה אחרת))