⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות וחיסכון עצמאי לקופת גמל

🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2023 14:50
היי סולידים.ות

אני חוסך באופן עצמאי לקופ"ג להשקעה בפניקס, ועכשיו התחלתי לעבוד אצל מעסיק שמפקיד לקרן השתלמות (יאיי!)

האם יש מניעה עקרונית מלפתוח את קרן ההשתלמות בפניקס גם כן? פיזור סיכונים וכ'ו?

וגם - אני רוצה שקה"ש שלי תהיה 100% מניות, ובקופ"ג שלי אני כבר רוכש מחקה מדד S&P. האם יש עוד מדד ששווה להשקיע בו והאם עדיף (שוב, פיזור סיכונים) להשקיע במדד שונה מS&P?

תודות רבות לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2023 14:27
ברכות :)

הדעה הרווחת בפורום היא שקופ"ג להשקעה היא מוצר פחות טוב ביחס לחלופה של השקעה עצמאית (גוגל: מייק המשקיעה). למרות שחשוב לסייג שיש מצבים שזה כלי מאוד נוח ועדיף בהרבה ממוצרים אחרים, או מלא להשקיע בכלל!

העובדה שאתה מושקע בקופ"ג להשקעה במסלול מחקה S&P500 (מסלול פסיבי), מעצימה את ההיתרון של ההשקעה ע"פ "מייק המשקיעה" על פני קופ"ג להשקעה. למעשה אתה לא מקבל ערך נוסף מהפניקס בעבור ההשקעה ורק משלם דמי ניהול גבוהים. יש משקיעים שסוברים שישנם יתרונות מסוימים להשקעה אקטיבית (שמאפיינת חלק גדול מהמסלולים "המנייתים" במוצרים הפנסיונים), שמצדיקים תשלום של דמי ניהול גבוהים. עם זאת, במצב שלך אתה גם משלם דמי ניהול גבוהים וגם לא נהנה "מהיתרונות" האלו.

אני לא חושב שיש מניעה עקרונית. היתרון בריכוז מוצרים במקום אחד הוא לרוב היכולת להתמקח ולהוריד בדמי הניהול. מנגד, בסכומים משמעותיים יש הגיון בפיזור ההשקעות על פני חברות שונות, נדמה לי שזה נכון במיוחד כאשר החשיפה היא למסלולים "אקטיביים". למשל, אם אתה מחזיק קרן השתלמות ופנסיה או קופת גמל רגילה במסלולים אקטיביים מנייתים יש הגיון בפיזורם בין בתי השקעות שונים, כך שאם חברה אחת מנהלת את הכספים בצורה פחות מוצלחת בתקופה מסויימת אתה פחות חשוף לכך.

אם אתה מתכוון למסלול בקרן השתלמות שמחקה מדד, אני לא מכיר מסלול שמתחייב על מדד אחר באופן ספציפי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 14:48
היי שאול, הרבה תודה על התגובה המפורטת!

אני לוקח מדבריך את העניין של ההשקעה העצמאית אל מול ההשקעה דרך קופ״ג להשקעה, ואני מבין שזה הדבר הבא שאני רוצה ללמוד. תודה גם על ההפרדה החשובה שעשית בשבילי בין מסלול מניות אקטיבי לבין מחקה מדד פסיבי, זה עושה סדר.

אני חושב שאחפש קרן השתלמות במסלול מנייתי אקטיבי, ועם הזמן אעביר את הקופג להשקעה לידיים שלי כשארגיש ביטחון מספיק

תודה ושבוע טוב