🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 12:22
שלום לכולם
אשמח מאד לתובנות וחידודים לגבי דחייה של מכירת RSU לאחר פרישה מעבודה.
יש לי חשבון ב ETRADE עם RSU
אני מרוויח היום מעל לתקרת ביטוח לאומי.
חושב לדחות את מכירת המניות עד לאחר פרישה על מנת לחסוך משמעותית במס ההכנסה עליהן.
יש לחברה שבה אני עובד כיום נאמן בארץ עבור מניות אלה.
לפי מה שאני מבין אפילו שהמניות כבר הבשילו אני לא חייב למכור אותן אלא אני יכול לחכות למתי שארצה.
התוכנית שלי לאחר הפרישה היא למכור בכל שנה חלק מהמניות (לצורך הפשטות נניח 100K שח שמהם 80 מניות מקוריות ו20 רווח הון) ולפי הבנתי זה מה שיקרה
1. הנאמן ינכה לי 62% מס מ 80K.
2. בסוף השנה אני אוכל לבקש החזר ממס הכנסה וההחזר ינתן לי לפי מדרגות המס לפי חלוקה של ה 80K ב 12 חודשים (ותוך כדי התחשבות בעוד הכנסות שאולי יהיו לי)
3. אני אצטרך גם לשלם באותו המעמד 25% מס על רווח ההון על 20K רווח הון.
4. אני גם אוכל לבקש החזר של הביטוח לאומי (כי המשכורת שלי ב 12 חודשים לפני הפרישה כבר מעל לתקרת ביטוח לאומי)
5. אני גם אוכל לבקש החזר של מס בריאות
שאלות בבקשה:
1. האם מה שכתבתי לעיל נכון?
2. האם הנאמן נשאר אותו הנאמן אפילו אם פרשתי מהחברה שבה אני עובד? (מי משלם לו במקרה הזה?)
3. ממי מבקשים החזר של מס בריאות?
4. ממי מבקשים החזר של ביטוח לאומי? והאם זה גם קורה רק בסוף השנה?
5. טכנית איך מוכרים את המניות? הנאמן מבצע זאת? אני לבד דרך הממשק של ETRADE?
6. שכחתי משהו?
תודה רבה!
אשמח מאד לתובנות וחידודים לגבי דחייה של מכירת RSU לאחר פרישה מעבודה.
יש לי חשבון ב ETRADE עם RSU
אני מרוויח היום מעל לתקרת ביטוח לאומי.
חושב לדחות את מכירת המניות עד לאחר פרישה על מנת לחסוך משמעותית במס ההכנסה עליהן.
יש לחברה שבה אני עובד כיום נאמן בארץ עבור מניות אלה.
לפי מה שאני מבין אפילו שהמניות כבר הבשילו אני לא חייב למכור אותן אלא אני יכול לחכות למתי שארצה.
התוכנית שלי לאחר הפרישה היא למכור בכל שנה חלק מהמניות (לצורך הפשטות נניח 100K שח שמהם 80 מניות מקוריות ו20 רווח הון) ולפי הבנתי זה מה שיקרה
1. הנאמן ינכה לי 62% מס מ 80K.
2. בסוף השנה אני אוכל לבקש החזר ממס הכנסה וההחזר ינתן לי לפי מדרגות המס לפי חלוקה של ה 80K ב 12 חודשים (ותוך כדי התחשבות בעוד הכנסות שאולי יהיו לי)
3. אני אצטרך גם לשלם באותו המעמד 25% מס על רווח ההון על 20K רווח הון.
4. אני גם אוכל לבקש החזר של הביטוח לאומי (כי המשכורת שלי ב 12 חודשים לפני הפרישה כבר מעל לתקרת ביטוח לאומי)
5. אני גם אוכל לבקש החזר של מס בריאות
שאלות בבקשה:
1. האם מה שכתבתי לעיל נכון?
2. האם הנאמן נשאר אותו הנאמן אפילו אם פרשתי מהחברה שבה אני עובד? (מי משלם לו במקרה הזה?)
3. ממי מבקשים החזר של מס בריאות?
4. ממי מבקשים החזר של ביטוח לאומי? והאם זה גם קורה רק בסוף השנה?
5. טכנית איך מוכרים את המניות? הנאמן מבצע זאת? אני לבד דרך הממשק של ETRADE?
6. שכחתי משהו?
תודה רבה!