⬅ חזרה לאינדקס

דמי ניהול גבוהים בביטוח מנהלים

🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 18:37
הסוכן שלי פתח לי ביטוח מנהלים ב"מגדל"

פירוט דמי הניהול:

מההפקדה 3.00%

מהחיסכון 0.49%

לי באופן אישי זה נראה דמי ניהול גבוהים יחסית, לכן פניתי לסוכן ביטוח שלי והוא טען שביטוח מנהלים זה מוצר יקר ואלו דמי הניהול שמציעים.

מסכימים?

מה עושים? אשמח לעזרתכם

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 18:48
ביטוח מנהלים חדש הוא מוצר נחות עבורך ומשתלם לסוכן שלך.

לשאלה מה עושים התשובה הטובה לרוב החוסכים - מניידים לקרן פנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 18:48
1. ביטוח מנהלים הוא אכן מוצר יקר בהשוואה למשל לקרן פנסיה.

2. דמי הניהול שאפשר להשיג נגזרים מסך הצבירה שיש לך, לצד החמדנות/כח המיקוח של הסוכן (ככל שחברת הביטוח גובה ממך יותר כסף, כך הסוכן שלך מקבל יותר עמלות) / הסכם שהמעסיק שלך הצליח להשיג.

במצב כזה הייתי מוותר על ביטוח מנהלים ומפריש רק לפנסיה.

מה השיקולים שלך לחיסכון בביטוח מנהלים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 19:29
בעיקרון אז בזמנו הציגו את זה שהביטוח על אובדן כושר עבודה הוא יותר טוב מאשר בפנסיה ובנוסף שגיל הפרישה נקבע כשפותחים את הקופה.

זהו בעיקרון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 19:38
אובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים הוא למקצוע ספציפי (בתנאי שהמקצוע שלך נמצא ברשימה), לעומת קרן הפנסיה שיכולה לא להכיר בנכות אם יש לך יכולת לבצע מקצוע אחר שרלוונטי להשכלתך ונסיונך. אפשר לרוב לסגור את הפינה בעזרת מטריה ביטוחית.

לרוב זה חיסרון. בפנסיה למשל אפשר כיום לצאת בגיל 60, לעומת ביטוח מנהלים שבו הגיל הוא 65-67.

פעם היו פוליסות עם מקדמים מובטחים. מ2013 ביטוחי המנהלים כבר אינם מכילים מקדם מובטח.

בכל מקרה, חשוב להבין טוב מה אתה באמת מקבל מביטוח המנהלים לעומת קרן פנסיה, ובאיזה מחיר. לדעתי יש מעט מאוד מקרים בהם יש כדאיות להצטרפות לביטוח מנהלים כיום.

לא ממליץ, לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 20:35
מתי לפי דעתך זה כדאי?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 20:53
כמה מקרים:

1. מי שמשיג מהמעסיק פוליסת ביטוח אכ"ע בתנאים טובים, וגם השיג דמי ניהול מעולים בגלל צבירה גבוהה.

2. כאשר בהצטרפות יש מצב רפואי בעייתי - בחברת הביטוח הכיסוי הוא מיום ההצטרפות, בקרן הפנסיה יש תקופת אכשרה.

3. כאשר יש מצב משפחתי לא קונבנציונלי. למשל מי שרוצה שהמוטבים בביטוח השארים לא יהיו אשתו וילדיו, אלא מעוניין להגדירם בצורה ישירה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 01:12
אתה בטוח?

כי הבנתי מסוכן שזה לא חוקי לתגמל סוכן על זה שהוא מצליח לייקר בדמי ניהול ללקוח.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 03:51
בתאוריה אתה צודק. בפועל ברור שעמלות ההפצה נגזרות מהרווחיות שהסוכן מייצר לחברה, וברור גם שככל שדמי הניהול גבוהים יותר כך הרווחיות גדלה.