⬅ חזרה לאינדקס

טופס 1099 מ-BoA למי שאינו אזרח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 10:57
היי,

יש לי SSN ואני מקבל טופס 1099 מ-BoA כל שנה מהתקופה שגרתי בארה"ב ופתחתי שם חשבון. אני לא אזרח אמריקאי ומתגורר בארץ.

יש לי כתובת אמריקאית ב-BoA שאני משתמש בה גם לקבלת כרטיסי אשראי, קרדיט סקור וכו'.

1) להבנתי, בגלל שאני מקבל מהם טופס 1099 אני חייב להגיש על זה דו"ח ל-IRS, נכון? האם זה נכון גם אם מדובר בקבלת ריבית קטנה בחשבון (עשרות דולרים בודדים)?

2) האם אני צריך ויכול לבקש מ-BoA לשלוח לי טופס 1042S במקום ה-1099 כל שנה כדי שיתחילו לנכות לי מס במקור על הריבית הזאת ואז לא אצטרך להגיש דו"ח ל-IRS?

3) אם אני מבקש מהם דבר כזה זה לא עלול לסכן את המשך קיום החשבון שלי אצלם?

@אורי ג.

@FIYaacov

הוספתי אתכם היות ואני מאמין שאתם מכירים את הנושא והבנק הזה לעומק.

תודה רבה על העזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 11:15
אין לי מושג.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 11:18
להבנתי, אם אתה לא אמריקאי אין לך חבות מס ל IRS על ריבית מחשבונות בנק

לגבי השאר, אין לי מושג.

לדעתי אם אין לך חבות מס ואתה לא אמריקאי אתה לא צריך להגיש דוח ל IRS.

אם מדובר בחשבון עו"ש רגיל וכרטיסי אשראי, אני לא רואה בעיה בלהגיד להם שאתה כבר לא אמריקאי.

יש המון לא-אמריקאים עם חשבון עו"ש וכרטיסי אשראי של בופא.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 11:21
האם מילאת W8או W9 בעת פתיחת החשבון.

באם השתנה סטטוס התושבות שלך, האם עדכנת בכך את BOA?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 13:00
חשבון עו"ש, חשבון savings (משם הריבית הקטנה) וחשבון כרטיס אשראי.

העניין הוא שאני יודע שלכרטיסי אשראי של BoA אתה צריך לספק כתובת אמריקאית, לא?

אם אגיד להם שאני כבר לא "אמריקאי" ושהכתובת שלי בישראל זה לא יפגע בחשבון כרטיס אשראי (ואולי גם בחשבונות האחרים כפי שאני מנסה לברר)?

אני לא זוכר לצערי כי זה היה לפני הרבה שנים.

לא עדכנתי אותם כשחזרתי לארץ ותמיד השארתי אצלם כתובת של קרוב משפחה בארה"ב.

לכן אני מנסה להבין:

אם אני מקבל מהם 1099 זה אומר שהם חושבים שאני בעל אזרחות אמריקאית או שאני גר בארה"ב? מי מקבל 1099 למעשה?

החשש הגדול שלי הוא לעשות אצלם שינוי שכזה שיוביל לסגירת החשבון... למיטב ידיעתך לא אמורה להיות בעיה כזאת ואני יכול פשוט לעדכן אותם שחזרתי לארץ ולספק להם כתובת ישראלית? אגב, לא היה בנק אמריקאי שהחליט לסגור לאחרונה חשבונות ל-Non resident aliens?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 13:17
סבבה, לא אמורה להיות בעיה.

נכון.

אף אחד לא אמר לך לשנות כתובת.

רק תגיד שאתה לא אמריקאי ותמלא w8

אם מלאת בזמן שהיית אמריקאי אז זה היה w9.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 13:37
או זה או זה :) כלומר אזרח או תושב ארה"ב (כולל בעל גרין קארד בתוקף שאינו גר בארה"ב).
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 13:54
סליחה רונן, אני עדיין לא מצליח להבין את זה לגמרי:

לא הייתי אמריקאי ולא היה לי גרין קארד מעולם. גרתי מספר שנים בארה"ב עם ויזת עבודה וקיבלתי SSN איתו פתחתי את החשבונות בזמנו. סיפקתי להם את הכתובת האמריקאית שלי כשגרתי שם ושל קרוב משפחה אחרי שחזרתי לגור בארץ (מבלי לעשות שינוי תושבות מולם).

כשאתה אומר "רק תגיד שאתה לא אמריקאי" אתה מתכוון שאני צריך להגיד להם שאני לא גר בארה"ב? אם אני עושה דבר כזה הם יבקשו ממני כתובת אחרת שהיא מחוץ לארה"ב, לא? ואז איך זה מסתדר עם "אף אחד לא אמר לך לשנות כתובת"?

סליחה על החפירה בנושא, אני פשוט לא רוצה לעשות שום טעות מולם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 13:57
לצורך העניין זה אומר שהיית אמריקאי בזמנו.

הייתה תקופה שבה היית תושב ארה"ב והיית חייב בדיווח ל IRS על כל ההכנסות שלך.

לא.

כמו שאמרתי, אל תעדכן כתובת.

פשוט תגיד שאתה not a us person . ואם מתעקשים תסביר שאתה NRA.

תסביר שאתה צריך למלא w8 במקום w9.

את הכתובת בארה"ב תשאיר כמו שהיא.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 14:03
ברגע שאתה גר בשנה מסוימת 180 יום ומעלה, אתה תושב ארה"ב [מלבד אם אתה במצב מיוחד (דיפלומט, סטודנט וכו')]

אז היית תושב ארה"ב בזמן פתיחת החשבון (וככל הנראה מילאת טופס W9 במועד הפתיחה), וכשהפסקת להיות תושב ארה"ב, אז היית צריך לעדכן את הבנק על ידי מילוי טופס W8, לרוב אין בעיה למלא טופס W8 עם כתובת אמריקאית (הבנק לא בודק אם אתה מהגר או לא).
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 14:05
לא יודע אם זה עוזר,

אבל אצלי הprimary resident address זו הכתובת בישראל.

יש לי עוד mailing address שהיא האמריקאית שאליה משוייך החשבון והכרטיס אשראי.

באתר זה נמצא תחת address2 וישנה עמודה של חשבונות מקושרים.

את הכתובת הזאת תמיד ניתן לערוך, את הprimary לא ניתן לי דרך האתר(כנראה רק דרך הגעה פיזית לסניף).

בכרטיסי האמקס נתתי את הכתובת האמריקאית.

יש לי סקור והכל נראה תקין, אז לא נראה לי שאמורה להיות בעיה שידעו שאתה גר בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 14:15
הבנתי. מקווה לא להגיע למצב שהם ישאלו אם אני גר בארה"ב עדיין ולמה אני מבקש למלא W8 פתאום...

ואין בעיה למלא ב-W8 את הכתובת האמריקאית "שלי", למרות שב-W8 ב-IB למשל מילאתי את הכתובת בארץ, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 14:16
ב-BoA?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 14:27
אין בעיה למלא שם את הכתובת בישראל בלי לשנות את הכתובת בחשבון הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 14:30
ואף מומלץ. מדובר בטופס רשמי שהולך ל-IRS.

למרות ששמעתי רק על חופן מקרים שזה קרה בהם, תמיד יש סיכוי מסוים שה-IRS יראה את הכתובת האמריקאית ויתחיל לתהות האם אתה תושב או לא, ולחייב אותך להגיש דוחות, ואז זה פשוט כאב ראש בירוקרטי לבטל את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 14:42
הבנתי. תודה רבה לשניכם על כל ההסברים וההבהרות!
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 15:13
כן, דרך הדפדפן במחשב זה יותר ברור.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 15:16
מעניין, אבדוק את זה. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 18:13
כן. למרות שאם זו ההכנסה "האמריקאית" היחידה שלך זה פשוט מאד וניתן להגיש בצורה מקוונת ובחינם.

רצוי - יחסוך כאב ראש בעתיד. הבנק חושב שאתה עדיין תושב ארה"ב לצרכי מס ולכן מוציא לך טופס 1099. כמו שהזכירו מעלי - אתה צריך לפנות לבנק ולהסביר שאתה לא תושב ארה"ב לצרכי מס (כי אתה לא אזרח אמריקאי, לא בעל גרין קארד, ולא שוהה בארה"ב). לאחר מכן יתחילו להוציא לך טופס 1042S במקום 1099. כמו שרונן אמר מעלי, מי שלא תושבי ארה"ב לצרכי מס פטורים מתשלום מס עבור ריבית שמתקבלת עבור חשבונות "עו"ש" אמריקאיים.

אני לא סגור על זה אבל מעלי הסבירו שלא...

הסייג היחידי הוא שבמידה ויש לך חשבון השקעות אצלהם (דרך מריל) אז יבקשו ממך לסגור אותו. חשבונות ע"ש וכרטיסי אשראי הם שונים מהבחינה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 18:41
@SirL - תודה על ההסבר המפורט והברור.

היחידה. תוכל להפנות אותי לשם בבקשה? מעדיף לא להגיש דו"ח שנתי דרך רו"ח בגין ריבית שנתית של $30~ אם יש אפשרות לעשות את זה בחינם...

החשש היחיד שלי הוא שאם אגיד להם שאני לא שוהה בארה"ב הם יבקשו ממני כתובת מעודכנת (בארץ, מן הסתם) וזה משהו שאני מנסה להימנע ממנו, בהתאם גם למה שרונן אמר מעל ("לא לשנות אצלם כתובת"). לא בטוח מה לומר להם אם הם ישאלו אותי איפה אני גר - אני לא שקרן טוב (לשמחתי ברוב המקרים).

אכן מכיר את המגבלה הזאת לכן אין לי חשבון כזה, רק עו"ש, כ.אשראי ו-savings.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 18:57
אתה לא צריך להגיד להם שאתה לא שוהה בארה"ב. אתה גם לא צריך להגיד להם שעברת כתובת.

רק תגיד שאתה כבר לא us person. שהפכת להיות nra ושאתה צריך למלא W8.

לא צריך לשקר.

הם לא ישאלו איפה אתה גר. אם הם שואלים מה הכתובת שלך, אתה נותן את הכתובת בארה"ב. אם שואלים איפה מרכז החיים שלך תגיד שהוא בישראל.

אם אתה מתעקש אתה יכול להגיד i moved to israel but i still have a us address
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 19:29
חולק עליך. הוא לא תושב לצרכי מס, ולכן לא חייב להגיש דוח בגין הכנסות שהן לא ECI (בגדול הכנסות עסקיות בארה"ב, כולל נדלן).

כפי שצוין הטופס 1099 ניתן בטעות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 19:39
אתה סבור שאחרי שאעדכן את BoA הם יוכלו לשלוח לי 1042S עבור 2022 (במקום ה-1099) או שהשנה הזאת "אבודה"?

גם אם ה-1099 ניתן בטעות ה-IRS כבר מצפה ממני לדיווח בגללו, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 19:57
תשאל אותם. אין לי נסיון בזה.

יש ב1099 הכנסות מעל $12,400?
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 19:58
$30~ :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 20:01
זה אפילו לא מרים חוט בודד מהדגל :)

בלי קשר, חבות ההגשה נקבעת לפי התושבות וסוגי ההכנסות בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 08:40
אתה צודק - שים לב שלא כתבתי שהוא חייב להגיש דו"ח. מכיוון שזה פשוט וחינם - אני באופן אישי הייתי מגיש.

שים לב שהרף הזה לא רלוונטי למי שמגיש טופס 1040NR מכיוון שמי שלא תושב ארה"ב לא רשאי לבקש את ה standard deduction.

לדוגמא - במידה ויש הכנסה שצריכה להיות מדווחת על schedule NEC יש להגיש ולא משנה מה הסכום.

זה כמובן לא קשור לנושא של פות"ש אבל רק רציתי להזכיר למען הסדר הטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 08:41
ניתן לראות "פתרונות" הגשה באתר של ה IRS. אם אני זוכר נכון Taxact מאפשרים להגיש חינם גם טפסי 1040NR. שים לב שאתה צריך להגיע לאתר שלהם דרך לינק באתר של ה IRS על מנת להגיש בחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 08:50
אני יודע, אבל אתה ציינת שהIRS מצפה לדוח בגלל ה1099, משמע שהחשש שלך הוא שהIRS מפעיל את הדגלים לזיהוי חבות הגשה של תושב.

בכל מקרה נשמע לי מתכון לצרות להגיש דוח כשאין צורך, זה ממש לא דומה למצב של אמריקאי שמשמיט הכנסות שהופיעו על 1099.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 12:05
הם לא ישלחו לך מתוקן (לפחות מהדוגמאות שאני מכיר).

אין לך חובת הגשה, וכמו ש @FIYaacov כתב אין שום סיבה להגיש.

אם כל כך אכפת לך מכללים וחובות דיווח, כנראה שתרצה גם למלא את הדוח בדיוק לפי ההוראות. כך שאם תגיש דוח, הוא יהיה ריק לגמרי (אין שום מקום בדוח שאמורים לדווח על הריבית הזו) :)

(אישית, אפילו אם הייתה לי הכנסה חייבת של 30 דולר ( לדוגמא דיבידנדים במקום ריבית בנקאית) כנראה לא הייתי מגיש... מי שרוצה פחות סיוטים עם ה irs צריך לדווח כמה שפחות, לא כמה שיותר :) )
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 15:00
מעניין וטוב לדעת, ואולי גם יהיה רלוונטי לאנשים במצב כמו שלי שיקראו את השרשור הזה בעתיד. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 18:24
מעדכן ששוחחתי עם BoA והם אכן לא ביקשו כתובת חדשה או לדעת איפה אני גר.

יש להם תהליך מסודר של מילוי W8 ו-"certification" של החשבון, שלאחריו הוא יוגדר כמחויב בדיווח מס במדינה אחרת, מה שיאפשר להם לשלוח לי 1042S במקום 1099INT כל שנה. הם אפילו הפתיעו וציינו שהם יכולים להמיר לי את ה-1099INT שכבר קיבלתי ל1042S אם ארצה, כלומר זה לא רק עתידי אלא גם אחורה.

והכי חשוב עבורי, התהליך הזה לא ישנה שום דבר מבחינת הזכאות להמשיך ולהחזיק את החשבונות, לשמור על הסטטוס פלטינום, תנאי האשראי וכו'.

בקיצור, @roneng @FIYaacov - אתם אלופים :) תודה (שוב) על העזרה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 19:15
לדעתי אתה צריך בעיקר להודות לBOA שנותן לך שירות לקוחות ברמה גבוהה ורוצה לשמור אותך כלקוח שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 20:12
האמת שאני לא חושב שזה קשור לשימור לקוח במקרה הזה, יש להם תהליך מסודר שלא הכרתי (ולא מצאתי רפרנס אליו ברשת).

בלי ההסברים והנימוקים של רונן ויעקב לא חושב שהייתי מסתכן בביצוע שינוי כזה על דעת עצמי - הסיכון פשוט היה גדול מדי מבחינתי.

הדבר היחיד שאני לא מבין עדיין זה איך הרו"ח האמריקאי (בארץ) לא הציע לי לעשות את השינוי הזה לפני שנים כבר, למרות שהגשתי לו את ה-1099 כל שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 18:58
צדקת :) בשיחה נוספת איתם כרגע (כדי לוודא שהם קיבלו את הW8) אותה נציגה שדיברה איתי אתמול ואמרה לי מס' פעמים שהם ימירו לי את ה-1099INT עבור 2022 ל-1042S ציינה עכשיו, אחרי בדיקה עם מנהל, שהם לא יכולים לעשות את זה ושזה יעודכן מ-2023 ואילך (כמובן שהיא התנצלה 3 פעמים על המידע השגוי מאתמול :) ) .

- אין סיכון לדעתך שזה יסבך אותי מתישהו בעתיד מולם, אם אחזור לחיות בארה"ב לדוגמא? הרי מבחינתם יש לי חוב כלשהו אצלם, לא?

- מאיזה סכום של הכנסה חייבת מריבית בנקאית כן היית בוחר להגיש (לא ייעוץ או המלצה כמובן)?

- אם יהיו לי דיווחי חובה ל-IRS בעתיד (מהכנסות נדל"ן בארה"ב למשל), אוכל לצרף לדו"ח את ה-1099INT מ-2022 ולשלם על זה קנס כלשהו, או שאין אפשרות להגיש להם מסמכים משנים קודמות?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 19:29
לא לכך התכוונתי.

על הכנסות מריבית בנקאית כנראה לא הייתי מגיש דוח בכל מקרה כיון שזה לא הכנסה חייבת. (במידה וזה מעל 13k הייתי שוקל להגיש, אבל כנראה שגם אז לא. אם יש להם שאלות, הייתי מטפל בזה כשהם פונים אלי).

אם היה לי הכנסה חייבת (כגון מדיבידנדים), מהם לא נוכה מס במקור, וזה מעל כ 13kבוודאי הייתי מגיש. אם זה מתחת, תלוי כמה מוסרי הייתי מרגיש באותו יום :) .

רק להבהרה, במקרה של הרנסה חייבת ( לדוג דיבידנדים) יש חובת דיווח ותשלום מהדולר הראשון. פשוט המצפן המוסרי שלי לא מחייב אותי להשקיע שעות, כסף ועגמת נפש בשביל לשלם את הכמה דולר מס. אם זה משמעותי, בוודאי שהייתי מגיש (אז כנראה גם על פחות מ13k...). בוודאי שבמקרה של הכנסה חייבת, הייתי מתקן את הסטטוס אצל הברוקר בכל מקרה, כדי שבעתיד ינכו מס כנדרש.

(לגבי הסברים בדוח של שנה עתידית, לגבי 2022, אין דבר כזה. הלוואי שהיה ניתן להסביר להם משהו על הדוח לגבי השנה הנוכחית... התעסקות עם הIRS זה סיוט... אבל שוב, במקרה שלך אין קנס ואין כלום. אתה לא חייב במס ולא חייב בהגשה)
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 20:03
@דן ג. הבנתי, תודה!

מה הסיבה שהכנסה מריבית בנקאית בארה"ב היא לא הכנסה חייבת? זה החוק שם?

בדקתי עכשיו דו"חות מ-2020 ו-2021 של הרו"ח לארה"ב והוא הוסיף לדו"ח 1040NR את הריבית שקיבלתי מהבנק תחת Taxable interest (שהייתה גבוהה יחסית בשנים האלה), למרות שלפי הסכומים תחת Amount you owe לא נראה ששילמתי על הריבית הזאת מס בארה"ב באמת...
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 21:31
אכן. פטור ממס לאלו שאינם נחשבים תושבי/אזרחי ארהב.

אם מגישים בכל מקרה דוח 1040nr, מקובל לדווח על הכנסות פטורות עליהם קיבלו בטעות 1099 היכנשהו בדוח. לדוגמא, מצרפים schedule B, מדווחים בשורה אחת על הריבית ובשורה שנייה את אותו הסכום במינוס עם הסבר שזה הכנסה פטורה. זה לא מופיע בהוראות, זה פשוט נוהג מקובל שאמור לגרום לirs לשאול פחות שאלות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 00:37
אם כבר מדברים על הנושא. אתה אומר שזה נוהג כלומר אם אני מגיש 1040NR וקיבלתי 1099 על ריבית, אם אני לא מוסיף את ה1099 לדו"ח אז אין שום בעיה חוקית?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 19:20
אמנם אני לא מומחה כמו דן, אבל לדעתי ההנחיה הרשמית היא לא לכלול את הריבית הזו בדוח המס.

ניתן לראות זאת בהוראות של טופס 1040NR, עמוד 18, עמודה ימנית, Exception 3.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 20:05
בוודאי שאין בעיה חוקית. כהכנסה חייבת בוודאי שלא מדווחים על זה, כיון שזה פטור.

הנוהג הוא פשוט לדחוף את זה למקום לא נכון בדוח בצורה שלא תחויב במס (לדוגמא SCHEDULE B ואז עוד פעם אותו סכום במינוס, או כהכנסת ריבית חייבת ב SCEDULE NEC בעמודה של 0% לפי אמנה או כל אחד וההמצאות שלו :) ).

(רק שיהיה ברור, אני מדבר על מקרים רגילים של ריבית בנקאית וריביות אחרות פטורות. ישנם גם ריביות חייבות במס)
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 21:37
בשני 1040NR שהגישו לי בשנים עברו כן הוסיפו את הריבית הבנקאית ולא הוסיפו את הסכום שוב במינוס. הסיבה היחידה שאני מבין שלא שילמתי עליה מס זה בגלל גובה החוב הסופי הנמוך ששולם (היו לי בזמנו דיבידנדים שלא נוכה עליהם מס במקור והחוב הסופי תואם אותם).

גם אם נניח בצד את זה שהדו"חות הוגשו כנראה לא לפי ההנחיות/נוהג, מתסכל אותי שבשיחה עם אותה חברת רואי חשבון (די גדולה ומכובדת) לארה"ב השנה לגבי ה-1099INT של $30 ריבית בנקאית נאמר לי במפורש ש"עקרונית אני כן אמור להגיש דו"ח ל-IRS בגין הריבית הזאת היות וקיבלתי 1099 מהבנק וה-IRS מצפה לזה".
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 22:44
נשמע שהם כן דיווחו לפי המקובל. הנקודה היא לדווח בלי שיהיה מס. אם לדוגמא היה לך ריבית של 3 דולר, באמת אפשר פשוט לדווח כריבית חייבת כיוון שעדיין תהיה מתחת לדולר אחד של מס.

לגבי התשובה שלהם לגבי הגשה השנה, הם מתפרנסים מזה...
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 23:12
הריבית שדווחה בזמנו הייתה משמעותית הרבה יותר גבוהה והייתי מבחין אם הייתי משלם עליה מס. פשוט מפתיע לגלות שלפי ההוראות לא אמורים להוסיף אותה לדו"ח בכלל או שנהוג להוסיף ולחסר אותה, בזמן שהם עשו לא את זה ולא את זה.

אגב, מישהו עובר על הדו"חות האלה או שרק במידה ועושים לך audit? יש בכלל audit ל-NR?

לכן זה מתסכל. אתה רוצה לסמוך על הרו"ח שלך ומסתבר שלא בטוח שאפשר...

למזלי הפער בין שכר הטרחה לריבית ב-1099 כל כך גדול שנמנעתי מלהגיש "על עיוור" והתייעצתי כאן קודם. מקווה לפחות שיש עוד אנשים שקוראים את השרשור הזה ושזה יעזור להם לא להגיש דו"ח שלא לצורך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2023 00:47
יש תיקונים אוטומטיים אם המחשב שלהם מגיע לחישובים שונים (טעויות טכניות וכדומה) או אם יש הצלבה אוטומטית עם 1099/W2 שלא דווח (אני לא ראיתי תיקונים כאלו ב 1040NR אבל אולי זה קיים. לא יודע). תיקונים מהותיים יש רק במקרה של ביקורת, ואכן זה יכול לקרות גם ל NR. עדיין לא ברור לי מה עשו במקרה שלך עם הריבית :) . אני לא מבין איך זה הופיע על הדוח ולמרות זאת זה לא מוסה (אאל"כ היו לך הפסדים או ניכויים כלשהם שהורידו את ההכנסה החייבת ל 0?)

משהו קשור מצחיק... בהמון שרשורים כאן מדברים על המיסוי הדרקוני של PFICs. זה נכון שהמיסוי הוא נוראי אבל נראה שלמחשבי ה IRS יש בעיה עם ה PROCESSING של דוחות שמדווחים על מס נוסף בגלל EXCESS DISTRIBUTIONS. בכמה דוחות מהשנתיים האחרונות, עם מיסוי מחושב של עשרות אלפי דולר, לקוחות פשוט קיבלו החזר מה IRS עם הודעה שהמס שחושב על הדוח שהוגש לא חושב נכון :) (המחשב פשוט חישב מס רגיל, ולא התייחס למס הנוסף שמגיע מהנספחים ל 8621).