⬅ חזרה לאינדקס

הגדלת פיזור לנכס "יקר"

🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2016 22:28
הי,

התיק שלי נמצא בחשיפת חסר לארה"ב (יחסית למשקל העולמי), בשל הטיית ביתיות שהייתה לתיק בחשיפה לשוק המניות המקומי בתיק בתחילת הדרך. לאור הגידול בשווי התיק ולהבנה שלי שהטיית ביתיות לא מומלצת אני מעוניין להגדיל את הפיזור בתיק. כלומר בהקצאת הנכסים כיום מדובר על הגדלת החשיפה לשוק האמריקאי.

הבעיה היא שנראה שהשוק האמריקאי "יקר" ביחס לשווקים אחרים היום. השאלה איך עושים את זה בצורה חכמה?

כמה נתונים\מחשבות נוספים:

- מדובר על הזזה של 10% משווי התיק מהשוק הישראלי לשוק האמריקאי

- לתיק נכנס כסף חדש כל חודש\מספר חודשים לכן אפשר להשתמש בו כדי להגדיל את החשיפה לשוק האמריקאי

- נראה לי שזה לא נכון לבצע מכירה של נכס קיים בתיק על מנת להגדיל חשיפה לארה"ב, כי זה בדיוק הפעולה ההפוכה של איזון, כלומר אני אמכור נכס "זול" ואקנה נכס "יקר"

אשמח לדעתכם
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2016 06:01
מסכים על המסקנה אבל לא על הסיבה.

לא נכון לבצע מכירה כי כל הכסף שילך למס הכנסה והרווח העתידי שהוא יכול להרוויח נעלם לנצח.

אני הייתי מאזן לאלוקציה הרצויה רק עם כסף חדש. אם הייתי כבר במצב של פרישה ללא הכנסות, אז הייתי אולי בודק איך לבצע את המעבר הזה בצורה חלקה עם מינימום מס.

יש כל מיני שיטות של הקצאת נכסים דינמית שמתחשבת בכל מיני פרמטרים של השוק. בעיני זה זולג כבר למחוזות של "תזמון שוק"
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2016 06:48
מתעלמים מיוקר השוק, ומביאים את התיק מיד למשקל הרצוי. במקרה הצורך, קוראים שוב את הפוסט של המשקיעה שנכתב על יוקר השוק, לאחרונה.

זה המחיר של תיקון תיק שהיה בהקצאה שגויה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2016 07:35
אני מציע להעיף מבט נוסף ולבחון את החברות המרכיבות את מדדי המניות בישראל.

מי שמושקע בחברות כמו אופקו, טבע, מילן, אורמת, פריגו, כיל וכו שמובילות את המדדים בישראל אבל מבחינת העסקים שלהן הן רב לאומיות והפעילות הישראלית שלהן היא שולית, יכול בקלות לייחס אותן לחלק העולמי של תיק ההשקעות שלו.

בחשבון גס קרוב למחצית שווי המדדים המובילים בישראל הן למעשה השקעה בשוק העולמי. לכן מי שמחזיק את תא25 נניח ב 10% מהתיק שלו, יכול להתייחס אליו כאל חשיפה של 5% לשוק הישראלי ו 5% לשוק העולמי. אולי זה הרבה יותר ממה שנכון להשקיע כאן אם רוצים פיזור עולמי נכון אבל הבעיה יורדת לחצי...
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2016 07:38
אם אתה חושב שארהב יקרה תוציא את כל הכסף ממנה. וברצינות- אם אתה משקיע באופן פאסיבי - עזוב אותך מתזמון/תמחור שוק- ולך על פיזור כפי שהמשקיעים בעולם החליטו שזה בערך 50% ארה"ב.

נ.ב. ארה"ב לא עד כדי כך יקרה- מכפיל 26, כאשר רבים טוענים שיש המון גורמים שמעוותים את זה כלפי מעלה, בראש ובראשונה הריבית.

נ.נ.ב לא זכור לי באיזון של תיק פאסיבי שמאזנים בהתאם למכפילים, אלא בהתאם לחלק יחסי בתיק (וגם אז לא בתוך פלח לרוב. כלומר אם יש לי 70% מניות בתיק שמחולקים חצי חצי ארה"ב-שאר העולם, אם ארה"ב תעלה ותהפוך ל-60%- אין סיבה לאזן במקרה הזה לדעתי חזרה ל-50%)- האיזון הוא רק בין סוגי הפלחים (מניות, אגח, מזומן, זהב וכו').
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2016 09:23
תבצע הזזה ע"י כסף חדש + תזיז עוד קצת כל פעם שיש לך אפשרות למגן מס בניירות שמוזזים.