⬅ חזרה לאינדקס

החזרים מביטוח בריאות בהריון לגבר

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 00:39
היי,

אני גבר ואשתי בהריון.

היא כרגע בתהליך בקבלת החזרים מהביטוח בריאות הפרטי שלה על בדיקות בהריון.

האם מישהו הצליח בתור גבר לקבל החזרים גם? הביטוח אמר לי שאני לא זכאי.

לא הבנתי למה אני לא יכול לקבל החזר על קורס הכנה ללידה וייעוץ גנטי, ואפילו ת'כלס למה לא על סקירות ומי שפיר (הרי מי שנבדק הוא... העובר. והוא גם שלי)

האם יש למישהו תובנה? דרך לדרוש החזר?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 02:00
כי אין כפל מבצעים, ביטחת את עצמך, חברת הביטוח לא תתן לך כסף על בדיקה שאישתך עשתה (על אחת כמה וכמה שגם היא מבקשת החזר על אותה בדיקה). באותה מידה אנשים יכולים לתבוע את הביטוח שלהם כשאמא שלהם בבית חולים (הרי חצי מה DNA שלך בא ממנה).
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 03:39
תגיד תודה שחברת הביטוח לא דורשת שהעובר עצמו יהיה מבוטח עם תקופת אכשרה של שנה כדי לממן טיפולים בו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2023 08:10
אני קיבלתי החזר על בדיקת סקר גנטי, אבל כנראה זה בגלל שהבדיקה היא עלי ולא על העובר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 00:22
אוקיי.

אני הייתי חלק פעיל בקורס הכנה ללידה, אני יכול לבקש זיכוי על זה?

בייעוץ גנטי בדקו אותי (סתם מדדו את המידות שלי, של אשתי והגיעו למסקנות), למה שלא אוכל לבקש החזר על זה? אשכרה נבדקתי.

בנוסף, עשינו מספיק בדיקות ככה שאשתי מגישה בדיקות מסוג' א' ונשארו הדברים לעיל.

אני לא בטוח שהשוואה לאמא בבית חולים היא נכונה. שעושים בדיקת מי שפיר או סקירות, מי שנדבק זה העובר ולא האמא.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2023 07:02
אם זה מופיע בפוליסה, כן.

אם זה מופיע בפוליסה, כן.

זה לא רלוונטי לביטוח שלך כמה בדיקות אשתך עשתה.

אף השוואה לא נכונה, הדבר היחיד שחשוב זה אם הבדיקה/החזר מופיעה בפוליסה שלך, ומה התנאי לקבל החזר
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 18:01
אם שני בני הזוג מבוטחים בהראל אז הם כן מקבלים החזר כפול (לעומת מה שתקבל אישה שרק היא מבוטחת). לא יודע לגבי חברות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 18:34
על פי היגיון כזה, לא תקבל שום החזרים. לא אצלך ולא אצל אשתך, כי המטופל, העובר, לא מבוטח.

לעניין- לרוב על ייעוץ גנטי אם היית בייעוץ ואם הקבלה על שמך ובדיקות גנטיות אם נלקח ממך דם/דגימה, תוכל לקבל החזר. אם מכוסים בפוליסה.

לגבי קורס הכנה ללידה- זה גם ככה לרוב לא מכוסה בפרק הבדיקות. כי זה לא בדיקה...

אם יש לך סעיף שנותן החזר על זה בפוליסה, צריך לקרוא אותו ולהבין מה הוא אומר בדיוק בשביל לדעת האם אתה זכאי לקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 10:24
נגיד על משהו כמו בדיקת מי שפיר? יש סיכוי ועל ivf אם מצטרך? לי יש בפוליסה ולה אין
🕒 פורסם בתאריך: 10/11/2024 10:52
על בדיקות (מי שפיר וכדומה) כן, על טיפול פוריות אין לי מושג